JANZEN ‘Brown 51’ Body Scrub & Shower Foam

JANZEN, voor velen van jullie misschien een vrij onbekend merk en dat was het ook voor mij. Een tijdje geleden kreeg ik twee producten van het beautymerk JANZEN opgestuurd en deze heb ik uiteraard eens flink getest. Ik kreeg een Body Scrub en een Shower Foam en ik kan alvast verklappen dat ik erg enthousiast ben, de geur alleen al…

JANZEN staat voor: “Onweerstaanbaar en ontspannen, voor puur, open en echt. Parfums, body-basics, accessoires en badlinnen die altijd rust uitstralen en energie geven. Zuiver, heerlijk ongecompliceerd en bereikbaar. Ook een leuk weetje, het merk JANZEN is 100% Nederlands.

Het merk JANZEN heeft verschillende producten in het assortiment zoals: Bad, body-en douche producten maar ook dingen voor in huis zoals zeepdispensers en geurkaarsen. Alle producten zijn in zes verschillende geur categorieën onderverdeeld, namelijk: Grey 04, blue 33, fuchsia 69, black 22, brown 51, orange 77.

Ik ontving een Body Scrub en een Shower Foam in de geur ‘Brown 51’, deze producten hebben de geur van stoer saffraan, kruiden en exotische bloemen. Een geur die mij meteen heel erg aansprak en waar ik erg graag mee douche!

Een gewone douchegel is ook maar saai, dat moeten de mensen van JANZEN hebben gedacht. Daarom geen gewone shower gel maar een shower foam. In een bus van 200 ml zit het schuim en de verpakking doet mij denken aan haarmousse. Alleen de verpakking van JANZEN Shower Foam is toch wel wat sjieker en heeft een mooie ‘cleane’ uitstraling, I like!

Het product is erg fijn in gebruik, even schudden en met een flinke dot schuim kun je gemakkelijk je lichaam insoppen. Het schuim voelt heel zacht en prettig aan en de geur is ontzettend lekker. Persoonlijk vind ik de geur ‘Brown 51’ erg unisex, ook door mannen kan die prima gebruikt worden. Na het douchen voelt mijn huid lekker zacht aan en ruikt ook nog eens heerlijk!

Na ongeveer kleine twee maanden de Shower Foam te hebben gebruikt, is de bus bijna leeg. Het product is dus best zuinig in gebruik. Een erg fijn product, vooral door de structuur, geur en omdat je huid er lekker zacht van wordt.

JANZEN Shower Foam kost €7,95

Dan nog de Body Scrub, ook in de geur ‘Brown 51′. Wat mij wel meteen opvalt is dat de geur vrij subtiel is in vergelijking met de Shower Foam. De scrub zit in een grote pot van 280 gram, een mooie pot met binnenin de deksel een klein spateltje, altijd handig.

De scrub is vrij grof en is dus echt bedoelt voor het lichaam. Als je kijkt naar de ingrediënten zie je dat er verschillende oliën in zitten, zoals: Canola, Macadamia en Prunus oil. Dat is ook wel te merken en te zien, onderin de pot zie je namelijk een olieachtige substantie en tijdens het scrubben voel je dat je lichaam extra gevoed wordt. De scrub scrubt heel fijn en zorgt voor een heerlijke zachte huid, vooral mijn benen worden erg zacht.

Ik scrub zo’n 1 tot 2 keer in de week en na twee maanden is de pot bijna leeg. Ook dit product is best zuinig in gebruik en zou ik het liefst weer opnieuw kopen, zo’n fijne scrub!

JANZEN Body Scrub kost €14,95

Ik ben heel enthousiast over de producten van JANZEN en ik zou best nog meer producten willen uitproberen, de geurkaarsen lijken mij heel lekker. JANZEN heeft ontzettend veel verkooppunten (o.a. bij Sephora), benieuwd waar je het kunt kopen, klik dan hier.

93 Comments on JANZEN ‘Brown 51’ Body Scrub & Shower Foam

 1. Ashleey
  23 januari 2013 at 07:47 (9 jaar ago)

  JANZEN kon ik persoonlijk nog niet, maar het klinkt inderdaad heel positief! Geurkaasen ben ik helemaal gek op dus die wil ik ook haha. Heerlijke review!

 2. Sofie
  23 januari 2013 at 07:53 (9 jaar ago)

  Klinkt goed! Jammer genoeg is er geen verkooppunt bij mij in de buurt.

  • JANZEN
   23 januari 2013 at 11:26 (9 jaar ago)

   Beste Sofie,
   Janzen heeft meer dan 250 verkooppunten met een landelijke dekking.
   Waar woon je?
   Groet,
   JANZEN

 3. Charile
  23 januari 2013 at 08:33 (9 jaar ago)

  Klinkt goed 🙂

 4. Martina
  23 januari 2013 at 08:48 (9 jaar ago)

  M’n klinkt fijn! Vooral de scrub lijkt me wel wat!

 5. Ingeborg
  23 januari 2013 at 08:49 (9 jaar ago)

  Ziet er goed uit!

 6. Chantal
  23 januari 2013 at 08:55 (9 jaar ago)

  Allebei de producten klinken erg goed

 7. Kirsten
  23 januari 2013 at 09:32 (9 jaar ago)

  Ik ken dit product niet, maar het ziet er wel fijn uit. De naam is ook wel grappig hihi.

 8. LounaBeauty/ Milou
  23 januari 2013 at 10:42 (9 jaar ago)

  Ik ken het inderdaad nog niet, maar dit klinkt echt heerlijk hoor. 🙂 I like!!! Sowieso vind ik zo’n spuitflacon heerlijk, net als die van Rituals.

 9. Kimberly
  23 januari 2013 at 11:42 (9 jaar ago)

  Die body scrub klinkt fijn! Ik ken het merk eigenlijk alleen nog maar van hun geurkaarsen!

 10. Lies
  23 januari 2013 at 11:55 (9 jaar ago)

  De geur klink wel heel erg lekker en ben nu ook wel heel benieuwd naar deze producten. Zelf had ik ook nog nooit gehoord van het merk Janzen.

 11. Tirza
  23 januari 2013 at 13:59 (9 jaar ago)

  ze doen me allebij denken aan ritual spullen, ik ben daar fan van, dus dit zal ook wel heerlijk zijn

  • Sanne van Huis
   30 januari 2013 at 18:06 (9 jaar ago)

   Daar lijken ze idd wel een beetje op!

 12. Suzanne
  23 januari 2013 at 15:22 (9 jaar ago)

  Ik heb het al een aantal keer voorbij zien komen, maar het lijken me zulke fijne producten!

 13. Swaen
  23 januari 2013 at 15:50 (9 jaar ago)

  Klinkt als hele fijne producten!
  Liefs, Swaen

 14. Iris
  23 januari 2013 at 17:44 (9 jaar ago)

  Het merk doet mij heel erg denken aan Rituals, daarvan vind ik de shower foams ook altijd een feestje onder de douche, haha! Janzen sprak me eerst niet zo aan… maar ik zal er toch eens naar gaan kijken 😉

 15. Manu
  23 januari 2013 at 21:53 (9 jaar ago)

  Ik kende het merk nog niet, maar volgens mij verkopen ze echt hele fijne producten!