Vandaag heb ik voor jullie een review geschreven over twee (vrij) nieuwe producten van mijn favoriete budgetmerk ‘Catrice’. Ik heb een tijd lang de ‘Catrice Ultimate Moisture Foundation’ & ‘Prime and Fine Highlighting Powder’ gebruikt en vandaag dus mijn mening over deze twee producten. Benieuwd, lees dan verder…

Dit zijn de twee producten van Catrice die ik heb getest en wat mij eigenlijk meteen opvalt is het mooie uiterlijk en ik zou nou niet meteen denken dat dit verpakkingen zijn van een budgetmerk. De verpakkingen zien er zwart, simpel en strak uit, I like!

Een goede foundation vind ik heel erg belangrijk, het vormt toch de basis van je make-up. Als het op foundation aan komt ben ik dus erg kritisch. Catrice heeft sinds kort hun assortiment uitgebreid met de Ultimate Moisture Foundation, dit zegt Catrice over dit nieuwe product:

De nieuwe olievrije foundation met medium dekking biedt een lang houdende, natuurlijke, licht matte teint en egaliseert kleine oneffenheden. De formule met glycerine biedt een overvloed aan hydratatie en beschermt de huid. Bevat UV-filters. Dermatologisch getest. Verkrijgbaar in vier verschillende tinten en geschikt voor alle huidtypen.

Deze foundation zit in een mooi hygiënische verpakking en je kunt het vrij goed doseren ook al geef ik de voorkeur aan een pompflacon. De Ultimate Moisture is in vier verschillende kleuren verkrijgbaar en ik heb de meest lichtste kleur, namelijk ‘010 Light Beige’. Toch is deze kleur niet heel licht en ik kan mij voorstellen dat voor sommige meiden (misschien heren) de kleur te donker is.

Hierboven een drupje Ultimate Moisture en zo op het eerste gezicht oogt de foundation een tikkeltje oranje. Toch wanneer ik de foundation aanbreng op mijn gezicht matched die goed met mijn vrij lichte huid. De foundation ruikt helemaal nergens naar en op zich is dat wel fijn. De Ultimate Moisture is vrij dun en daardoor smeert die gemakkelijk uit. Het liefst breng ik deze foundation aan met mijn vingers. De foundation voelt prettig aan op mijn gezicht en voel ik niet zitten, dat is alvast een dikke pluspunt. De foundation heeft een medium dekking maar ik vind dat die eigenlijk net te weinig dekking geeft voor ‘medium’. Deze foundation heeft een vrij matte finish en ik hou eigenlijk meer van een glanzende finish, waarschijnlijk ook omdat dat beter past bij mijn huidtype.

Hierboven draag ik de Ultimate Moisture Foundation en hier kun je goed zien dat de finish mat is maar accentueert verder niet mijn droge huid. Op zich ben ik wel tevreden over deze foundation maar het wordt helaas niet mijn ultieme favoriet!

De Catrice Ultimate Moisture Foundation zit in een flesje van 30 ml en kost €5,59.

Eindelijk een budgetmerk met een highlighter in het assortiment. Ik ben gek op highlighter en ik vind het een heel fijn product om mijn gezicht mee te shapen. Catrice heeft sinds kort de ‘Prime and Fine Highlighting Powder’ toegevoegd aan hun vaste collectie. Dit zegt Catrice over hun nieuwe product:

Met de ultra-zijdezachte Prime And Fine Highlighting Powder creëer je prachtige highlights op gezicht en decolleté. Geeft een parelmoerachtige, glanzende finish. Een wonderbaarlijk lichte poeder die gebruikt kan worden in combinatie met elke CATRICE foundation.

De Highlighting Powder zit in een mooi vierkant strak doosje en is handig in gebruik. Het doosje gaat gemakkelijk open, toch mis ik een spiegeltje maar dat is slechts een detail.

De highlighter ziet er heel mooi uit, vooral in de zonlicht zie je hele subtiele shimmer waardoor je meteen een gezonde ‘glow’ krijgt. De poeder voelt zacht aan en kun je gemakkelijk aanbrengen met bijvoorbeeld een blushkwast. Hieronder zie je een swatch en ik vond het vrij lastig om de shimmer vast te leggen met mijn camera…

De Prime and Fine Highlighting Powder van Catrice vind ik een erg fijn product en gebruik ik bijna dagelijks. Ik breng de highlighter vooral aan boven mijn blush waardoor mijn gezicht wat meer vorm krijgt. Ben je op zoek naar een goede en betaalbare highlighter dan is deze van Catrice zeker een aanrader!

De Catrice Prime and Fine Highlighting Powder zit in een doosje van 11 gram en kost €4,49.