Dit zijn dé modetrends voor de lente van 2023

Dit zijn dé modetrends voor de lente van 2023

Zoals elke seizoen ben ik erg benieuwd wat we gaan zien qua modetrends. De lente van 2023 belooft een seizoen te worden vol uiteenlopende modetrends die perfect passen bij het vrolijke en kleurrijke karakter van de lente. Hieronder heb ik 8 verschillende trends verzameld die er voor mij uitspringen.

Pastelkleuren

Pastelkleuren zullen in de lente van 2023 in overvloed aanwezig zijn en inderdaad, ik zie het heel veel voorbij komen. Zachte tinten zoals lichtblauw, roze en lila zijn natuurlijk ook perfect voor de lente. Deze kleuren zijn ideaal om te combineren met elkaar of met andere kleuren voor een frisse en vrolijke look.

Vintage stijlen

Een andere modetrend die we in de lente van 2023 kunnen verwachten, zijn vintage stijlen. Denk aan retro bloemenprints, polkadots en schattige strikjes.

Oversized kleding

De trend van oversized kleding zal zich in de lente van 2023 voortzetten. Denk aan grote blazers, truien maar ook broeken die comfortabel en trendy zijn. Deze trend biedt ook veel mogelijkheden om verschillende stijlen te mixen en matchen, wat ik persoonlijk erg leuk vind!

Statement accessoires

Accessoires zijn altijd een belangrijk onderdeel van elke outfit en in de lente van 2023 zullen we veel statement accessoires zien. Denk aan grote, opvallende oorbellen en kettingen, een simpele outfit wordt meteen een stukje leuker.

Sportieve stijlen

Sportieve stijlen zullen we in de lente van 2023 ook zeker blijven zien. Denk aan oversized sweatshirts, leggings en sneakers die niet alleen comfortabel zijn, maar ook trendy en stijlvol. Ook leuk om te combineren met andere stijlen. De sportieve stijl is perfect voor een casual dagje uit of natuurlijk om te dragen tijdens het sporten.

Blote schouders

De off-shoulder trend zal in de lente van 2023 ook terugkeren. Deze trend is perfect voor warme lentedagen en kan worden gedragen in combinatie met een mooie rok of broek, ook zie ik veel off-shoulder jurkjes voorbij komen. De off-shoulder trend is heel vrouwelijk en zeker geschikt voor verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld een bruiloft of voor een avondje uit.

In de lente van 2023 zullen er veel uiteenlopende modetrends zijn om uit te kiezen. Van pastelkleuren tot bloemenprints en oversized kleding, er is voor elk wat wils.

(de items die ik heb gebruikt zijn verkrijgbaar bij H&M)