EOTD: Forever 21 Eyeshadow Palette!

Deze week kon je al een review lezen over de ‘Forever 21 Eyeshadow palette‘. Dit palette had ik puur uit nieuwsgierigheid gekocht en ik was super verbaasd over de kwaliteit van het palette. Het palette kost €4,95 en is dus super budget en hiervoor krijg je vijf hele mooie en gepigmenteerde kleuren. Na mijn review kon ik niet wachten om  met dit palette een ooglook te maken en op de volgende pagina kun je het resultaat bewonderen…

Van de vijf kleuren uit het palette heb ik er vier gebruikt. Diegene die ik heb overgeslagen is kleur nummer 2 (van links). Ik heb dus vooral de wat donkere kleuren uit het palette gebruikt en dat is ook wel te zien want het is een vrij ‘smokey’ look geworden. Deze look zou ik niet heel erg snel overdag dragen maar meer in de avond…

Hoe heb ik de ooglook gemaakt? Ik begon met het aanbrengen van de paars/rode kleur iets boven mijn crease. Daarna bracht ik de lichtste kleur uit het palette aan op mijn wenkbrauwbot. De witte en de paars/rode kleur heb ik goed geblend zodat er een mooie kleurverloop zou ontstaan. Daarna bracht ik de lichtgrijze kleur aan op mijn bewegende ooglid. In mijn crease en in de buitenste ooghoek bracht ik de donkergrijze kleur aan en ook dit heb ik goed geblend voor een mooie en natuurlijke overgang. Ten slotte bracht ik ook nog de lichtste kleur aan in mijn binnenste ooghoek voor een mooie open blik.

Waar je bij dit palette wel goed op moet letten is dat je kleurverschil blijft zien, anders krijg je al snel een donkere look zonder kleurverloop en dit kan vrij ‘zwaar’ overkomen. Daarom heb ik steeds weer opnieuw de kleuren aangebracht en heel veel geblend voor een zo’n mooi mogelijk resultaat. De kleuren zijn afzonderlijk echt heel erg mooi, alle kleuren oogschaduw uit het palette met elkaar combineren is dus wel een beetje lastig en vraagt wat ‘geduld’.

Ten slotte nog een full face foto en de look vind ik vrij donker en daarom heb ik de rest van mijn make-up zo rustig mogelijk gehouden. Wat vind jij van deze ooglook?