Bourjois ‘Dissolvant Miraculeux 1 Seconde’ nagellak-remover

Het lakken van mijn nagels vind ik een heel leuk klusje, het werkt voor mij soms zelfs rustgevend. Negen van de tien keer zijn mijn nagels dan ook voorzien van een leuk kleurtje, glittertje of nailart creatie. Het verwijderen van nagellak vind ik daarentegen een van mijn vervelendste klusjes. Ten eerste ruikt nagellak-remover vaak erg sterk, ten tweede is het vaak een geklieder en ten slotte voelen mijn nagels en nagelriemen naderhand compleet uitgedroogd aan. Gelukkig heeft Bourjois een nieuw product, namelijk ‘Dissolvant Miraculeux 1 Seconde’ nagellak-remover die als het goed is het schoonmaken van de nagels een stuk gemakkelijker maakt…

Eerst even wat meer over dit nieuwe product voordat ik jullie mijn mening vertel. Bourjois heeft de Dissolvant Miraculeux 1 Seconde’ bedacht zodat het knoeien met wattenschijfjes en remover behoort tot het verleden. Ze beloven dat binnen 1 seconde je nagellak verwijderd is. In het potje zit een sponsje doordrenkt met remover en daar stop je je vinger in. Heel simpel maar heel effectief. Gelukkig heeft Bourjois verzorgende ingrediënten in de remover gedaan, zoals amandelolie, zo blijven je nagels en nagelriemen in een perfecte conditie. Ook aan de geur is gedacht, er zit namelijk een parfum van rood fruit en vanille in zodat je net wat minder de doordringende geur van nagellak-remover ruikt. De ‘Dissolvant Miraculeux 1 Seconde’ bevat trouwens geen aceton en parabenen…

Dit is het potje, een leuk roze gekleurd potje wat ik goed bij Bourjois vind passen. In  het potje zit dus een soort van sponsje met een gaatje, hierin kun je je vinger doen en dan draaien maar. Binnen 1 seconde is mijn nagellak er nog niet af, tel hier maar ongeveer 5 seconde bij op. Ondanks dat het iets langer duurt voordat daadwerkelijk je nagel nagellak vrij is, vind ik het echt een super product en ik kan nu al niet meer zonder. Het werkt namelijk alsnog snel, het is geen kliederboel meer en mijn nagels en nagelriemen worden inderdaad verzorgd. Normaal gesproken krijg ik van nagellak-remover een hele droge huid, wat vaak zelfs een beetje ‘wittig’ uitslaat. Bij het gebruik van de ‘Dissolvant Miraculeux 1 Seconde’ heb ik hier helemaal geen last van en mijn huid glimt zelfs een beetje. Ik ben dus hartstikke enthousiast!

Zoals je kunt zien is het tijd om mijn nagellak eraf te halen…

Ongeveer 5 seconde draaien en dit is het resultaat!

Dan de echte uitdaging, namelijk ‘glitter nagellak’. Glitter nagellak is namelijk echt een hels klusje om te verwijderen…

Na ongeveer ruim 5 seconde te hebben gedraaid, is dit het resultaat. Valt een beetje tegen maar is ook niet heel slecht…

Na ongeveer 20 seconde draaien is mijn glitter nagellak helemaal verdwenen maar dat kost behoorlijk wat moeite…

Conclusie: De ‘Bourjois Dissolvant Miraculeux 1 Seconde’ nagellak-remover vind ik een heel fijn product. Zoals ik al aangaf, het werkt snel, geen geklieder en het is ook nog eens verzorgend. Normale nagellak gaat razendsnel van de nagels af, glitter nagellak is wel wat lastiger en alle glitters die in het potje blijven zitten is ook niet heel praktisch. Deze remover is dus heel geschikt voor ‘normale’ nagellak, nagellak met glittertjes kun je beter met wattenschijfjes, remover en aluminiumfolie doen. Deze nieuwe remover van Bourjois zou eigenlijk in elke kast van een beautyblogger, nagellakverslaafde moeten zitten, puur omdat het zo’n ontzettend gemakkelijk product is!

De ‘Dissolvant Miraculeux 1 Seconde’ nagellak-remover van Bourjois is nu verkrijgbaar bij o.a. drogisterijen en parfumerieën en kost €7,99.

160 Comments on Bourjois ‘Dissolvant Miraculeux 1 Seconde’ nagellak-remover

 1. Linda
  21 augustus 2012 at 10:21 (10 jaar ago)

  Ik heb die van Essence, op zich het zelfde idee, maar dan met kleine rubberen borsteltjes. Het is ideaal, maar na een paar keer donkere lak verwijderen moet je wel de remover vervangen. Tenminste, dat had ik 🙂

 2. Kimberly
  21 augustus 2012 at 10:27 (10 jaar ago)

  Hij doet het in ieder geval erg goed met glitter nagellak!

 3. Mariska
  21 augustus 2012 at 10:48 (10 jaar ago)

  Ik ben echt blij met deze remover, ik gebruik hem nu altijd ! 🙂

 4. Vera
  21 augustus 2012 at 10:58 (10 jaar ago)

  Lijkt me erg fijn! Zeker als het ook de glitters er goed af krijgt 🙂

 5. Isabel
  21 augustus 2012 at 11:27 (10 jaar ago)

  Ik heb die van essence en die is juist voor glitters, echt handig. Alleen zoals Linda al zei is het idd zo dat na een paar keer donkere lak (of een paar keer oranje, dan is de hele remover oranje) je de remover al weer moet vervangen.

 6. Charile
  21 augustus 2012 at 11:45 (10 jaar ago)

  Lijkt me fijn!

 7. Ayelet
  21 augustus 2012 at 12:49 (10 jaar ago)

  raakt het soms ook op en wordt het dan ook op een gegeven moment vies?

 8. Cariena
  21 augustus 2012 at 13:40 (10 jaar ago)

  Ik heb hem laatst ook gekocht, ik heb hem nog niet gebruikt met glitter nagellak. Maar ik weet van mezelf dat ik er niet tegen kan als de watjes achter de glittertjes blijven haken, dus daarom is dit product persoonlijk voor mij beter dan wattenschijfjes!

 9. Myrthe
  21 augustus 2012 at 13:42 (10 jaar ago)

  Zo’n potje lijkt me echt heel fijn, en tsja de glitters is dan wel meer werk, maar anders nóg veel meer ^^

 10. Romy
  21 augustus 2012 at 14:41 (10 jaar ago)

  Ik ben ook van plan om hem aan te gaan schaffen, lijkt me echt een heel fijn product! En over die glittertjes: ik gebruik bijna nooit geen glitternagellak, dus dit product van bourjois is perfect voor mij. (:

 11. Janaika
  21 augustus 2012 at 17:50 (10 jaar ago)

  Lijkt me echt heel fijn, ik ga m waarschijnlijk ook kopen!

 12. Esmay
  21 augustus 2012 at 18:41 (10 jaar ago)

  Ohja, die moet ik ook nog halen!

 13. Cynthiiaa
  21 augustus 2012 at 20:14 (10 jaar ago)

  Nouja, ondanks dat de glitter er niet meteen afgaat, haalt hij wel al veel weg! Ik wil hem ook echt hebben, dat sponsje lijkt mij gewoon ideaal.

 14. Jana
  21 augustus 2012 at 21:51 (10 jaar ago)

  Lijkt me erg fijn 😀 x

 15. Lies
  21 augustus 2012 at 21:58 (10 jaar ago)

  Wat en handig en fijn product! Zelf vind ik de geur van nagellak remover ook niet lekker. Ook niet waarvan ze zeggen dat er een geurtje aan zit zoals die van Essence. Deze remover zou dan zeker een uitkomst zijn haha.

 16. lisa
  21 augustus 2012 at 23:14 (10 jaar ago)

  een beetje te laat om dit te reviewen, bijna elke blog heeft er al een review over…

  • Sanne van Huis
   22 augustus 2012 at 10:30 (10 jaar ago)

   Alleen maar negatieve reacties, opvallend! Als je mijn blog niet leuk vind, waarom bezoek je mijn site dan en neem je zelfs de moeite om een reactie plaatsen? Ik kan best tegen kritiek hoor, maar jou reacties zijn alleen maar negatief en eigenlijk uit alles blijkt dat je mijn blog niet leuk vindt dus tja, dan vraag ik mij eigenlijk af wat je uberhaupt op mijn blog doet.

 17. Lindy
  23 augustus 2012 at 07:54 (10 jaar ago)

  Die wil en moet ik hebben!

 18. Kelly
  26 augustus 2012 at 16:43 (10 jaar ago)

  Lijkt me erg fijn, maar wordt dat potje niet na een paar keer al super vies aan de binnenkant van alle nagellak die er nog ‘in zit’?

 19. priscella
  29 augustus 2012 at 12:01 (10 jaar ago)

  Dat ziet er handig uit die moet ik ook ^_^

 20. Merel
  1 september 2012 at 13:12 (10 jaar ago)

  ik ga hem zeker aanschaffen !

 21. Danee
  23 september 2012 at 14:31 (10 jaar ago)

  hoi

  ik heb precies de zelfde ik gebruik hem echt heel vaak
  nog steeds doet hij het heel goed
  dit is echt een aanrader

 22. Liesbeth
  9 april 2013 at 12:05 (10 jaar ago)

  Ik heb hem zelf vandaag gekocht, dus ik heb hem nog niet gebruikt. Maar hij zit er wel super goed uit dus ik ben zeker benieuwd!