Nu voor veel mensen de vakantie is aangebroken heb je vaak meer tijd voor dingen waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt. Misschien ga je ook wel op vakantie en ook daar doe je vaak dingen die je normaal gesproken niet zo vaak doet. Wat ik vooral doe op vakanties, is lezen! Trouwens, de laatste tijd ben ik ook steeds meer aan het lezen en ik ben een echte boekenverslindster aan het worden. Omdat ik vast wel lezeressen heb die ook wel van een boek houden, leek het mij wel leuk om wat favoriete boeken van mij met jullie te delen…

Een boek die ik inmiddels twee keer heb gelezen is ‘Op klaarlichte dag’. Dit is een boek van Simone van der Vlugt, een van mijn favoriete schrijfsters.

Een jonge vrouw, Nathalie, is op de vlucht voor haar gewelddadige ex-vriend. Het kost haar al haar vindingrijkheid om uit zijn handen te blijven. Maar Nathalie is niet alleen op de vlucht voor hem. Ook de politie wil haar spreken, in verband met de moord op haar beste vriendin.

Een toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroomversnelling. Nathalie heeft een nieuwe identiteit aangenomen en Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft. Maar als Nathalies ex op het toneel verschijnt, verandert dat. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt…

Een boek die ik ontzettend spannend vind en die ik in een ruk heb uitgelezen, soms vind ik het nou eenmaal lastig om mijn boek weg te leggen.

We blijven even bij Simone van der Vlugt, want ook ‘Blauw water’ vind ik een super tof boek en heb ik inmiddels ook al twee keer gelezen.

Lisa en haar dochtertje zijn in groot gevaar. Een agressieve man dringt hun huis binnen. En houdt hen daar gevangen. Lisa is doodsbang. Wat wil deze man toch van haar? Lukt het Lisa en haar dochtertje om op tijd te ontsnappen?

Ook dit is een boek die je lastig kunt wegleggen, als je eenmaal begint te lezen dan word je meteen als ware in het verhaal ‘gezogen’. Het boek leest ook heel vlot en ik vind het een zeer geschikt boek om mee te nemen op vakantie.

Dan een vrij nieuw boek, namelijk ‘Bon Bini Beach’ van Suzanne Vermeer. Dit boek las ik gisteren in een ruk uit en ik vond het een zeer spannend en lekker lezend boek.

Lilian en Dominique, twee Nederlandse studentes, gaan met vakantie naar Aruba waar de vader van Dominique een huisje heeft. Het belooft een geweldige tijd te worden, met veel feesten, luieren en shoppen. Maar niets is minder waar. Tijdens een heftige avond uitgaan, verliest Dominique haar vriendin uit het oog…

Als ze de volgende morgen met een kater wakker wordt, is Lilian nog steeds niet terug. Waarschijnlijk is ze met iemand meegegaan en Dominique wacht het rustig af. Pas als ze ’s avonds nog niets van Lilian heeft gehoord en steeds haar voicemail krijgt, begint Dominique zich echt zorgen te maken. Het lijkt erop dat Lilian is verdwenen…

Ook dit is, dat komt ook door de locatie van het verhaal, een heel fijn boek om mee te nemen voor op vakantie!

Dan een boek van Ester Verhoef, ‘Rendez-Vous’. Ook Ester Verhoef vind ik een super leuke schrijfster en ik denk dat ik inmiddels al haar boeken wel heb gelezen maar ‘Rendez-Vouz’ sprong er voor mij het meest uit…

Wie heeft niet de droom te emigreren naar het zuiden van Frankrijk waar het klimaat beter, de mensen minder gehaast, de omgeving weidser, de natuur meer aanwezig, en de algehele stemming vrolijker is?

Ontmoet Simone, een 34-jarige vrouw die de stap waagt om in het zuiden van Frankrijk een nieuw leven te beginnen. Samen met haar man en twee kinderen koopt ze een bouwvallig landhuis om op te knappen, erin te wonen en een deel ervan te verhuren als chambres d’hôtes. De werkelijkheid haalt de droom in…

Dit boek is niet heel spannend zoals de bovenstaande boeken, maar het is wederom een lekker weglees boek met een goed verhaal. Ook dit boek heb ik volgens mij in een middag uitgelezen omdat ik nou eenmaal slecht boeken weg kan leggen.

Ten slotte een vrij nieuw boek van ‘Saskia Noort’, namelijk ‘Koorts’. Dit boek las ik drie weken terug en ik zat meteen in het verhaal en ook dit boek heb ik volgens mij aan een stuk door uitgelezen.

Dorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift eva en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen. Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze beëindigt haar relatie en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd wordt.

Ibiza voldoet aan al hun verwachtingen en de twee vriendinnen storten zich in het feestgedruis. Tot een van hen plotseling verdwijnt. Vanaf dat moment begint een koortsachtige zoektocht over het zonnige, vredig ogende eiland, langs de mooiste maar ook de lelijkste plekken die Ibiza rijk is – en een gruwelijke waarheid komt aan het licht.

Qua verhaallijn lijkt die best wel op het boek ‘Bon Bini Beach’, toch is het een tikkeltje anders geschreven. Ook dit boek is heel erg spannend en dat blijft het ook tot het einde…

Dit waren mijn favoriete boeken top 5 en ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Natuurlijk kan ik nog veel meer boeken opnoemen, gezien ik behoorlijk veel lees maar ik vond deze boeken vooral leuk voor in de vakantieperiode. Mocht dit artikel in de smaak vallen, dan plaats ik vaker een lijstje met mijn favo boeken!