Mijn 2012!

Mijn 2012!

Wat is het jaar toch voorbij gevlogen. Dat is natuurlijk best een goed teken, ook al bestond mijn jaar niet alleen maar uit hoogtepunten. Toch is het een jaar waar ik ook een hele belangrijke beslissing heb genomen wat tegelijkertijd voor mij ook een behoorlijke pittige stap was. Vandaag wil ik jullie een terugblik geven op het jaar 2012, op zowel persoonlijk als blog vlak. Ga er trouwens maar even goed voor zitten, het is namelijk nogal een verhaal..

2012 Is het jaar waarin ik een moeilijke maar dappere stap maakte, ik besloot namelijk in dagbehandeling te gaan voor mijn angststoornis. Vier dagen per week, zes maanden lang hard werken aan mijn angsten, een behoorlijke stap maar zeker een van mijn betere. Laat ik eerst maar even helemaal teruggaan naar begin 2009, toen kreeg ik namelijk mijn eerste paniekaanvallen en van het een kwam het ander. Op een gegeven moment werden mijn paniekaanvallen zo erg dat ik alles ging vermijden, dat zorgde er uiteindelijk voor dat mijn angst voor buiten zo groot werd dat ik agorafobie ontwikkelde. Ik durfde eigenlijk helemaal niets meer en zat voornamelijk thuis. Na vier jaar lang was ik het zat en ik besloot ik er wat aan te doen. Ik had ook al wel eerder hulp gezocht, ook hulp gehad, maar ik was zo bang dat ik niet eens heen durfde dus dat bereikte uiteindelijk ook niet het gewenste effect. Het afgelopen jaar besloot ik dat het echt anders moest. Na lang nadenken, de nodige gesprekken te hebben gehad konden ze mij gelukkig bij het UCP helpen doormiddel van een dagbehandeling. 2 Oktober staat in mijn geheugen gegrift als een behoorlijke moeilijke dag, dit was namelijk de eerste dag van mijn therapie. Weken zag ik er tegen op, viel 6 kilo af maar toen was het zover, vanaf die dag moet ik elke dag keihard bikkelen en al mijn angsten aangaan. Nu ben ik alweer bijna drie maanden in therapie en ook die periode ging vliegensvlug voorbij. Met mijn angststoornis gaat het wisselend, het ene moment ben ik wat sterker dan het andere moment maar ik geef niet op. Ik heb letterlijk gezegd, “ook al val ik er dood bij neer, dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan en alles gegeven om beter te worden”. En bij die motto blijf ik! In die drie maanden heb ik gelukkig toch al wel wat vooruitgangen geboekt, het zijn kleine stappen maar het is voor mij toch al heel wat. Zo heb ik een stuk minder paniekaanvallen, kan ik gemakkelijker met de auto reizen, kan ik wat grotere afstanden buiten maken, ga ik naar de supermarkt en ook niet heel onbelangrijk ik ben elke dag (afgezien dat ik een keer griep had) naar therapie geweest, dus dat ik ook al een hele grote verbetering. Nog drie maanden te gaan, drie maanden in het jaar 2013 keihard bikkelen om vervolgens in april te kunnen zeggen “ik ben de angst de baas”. Na zes maanden ben ik niet genezen maar heb ik als het goed is wel geleerd hoe ik ermee om kan gaan, zodat ik ook echt weer verder kan met mijn leven. Dat is ook wat ik wil in 2013, echt weer kunnen genieten van het leven en er meer uithalen, klinkt alvast als een goed voornemen.

Het bovenstaande was dus een erg belangrijke happening in 2012 voor mij, uiteraard is er nog veel meer gebeurd. Zo ben ik in juli verhuisd naar een super leuk huis met tuin waar ik mij eigenlijk vanaf dag 1 thuis voelde. In september ben ik gezellig samen met mijn vriend en Puck op vakantie geweest naar Italië. Een hele onderneming als je straatvrees hebt, toch heb ik kunnen genieten heb ik er mooie herinneringen aan over gehouden. Halverwege oktober werd ik voor de derde keer tante en ook dat was natuurlijk een erg mooi en bijzonder moment.

En dan mijn blog, want die hebben we natuurlijk ook nog. Ook al heb ik de laatste tijd wat minder tijd erin kunnen steken, vanwege mijn therapie, het gaat wel goed met mijn blog. Dit jaar is mijn blog gewoon nog gegroeid en daar ben ik hartstikke trots op. Afgelopen jaar heef mijn site ook een metamorfose ondergaan en ik ben nog elke dag blij met mijn nieuwe lay out. Mijn site lanceren vond ik wel ontzettend spannend, wat nou als jullie het niet leuk zouden vinden? Gelukkig waren mijn zorgen ongegrond, de reacties waren over all super positief dus ik kon gelukkig weer rustig ademhalen. Verder heb ik dit jaar ook steeds meer contact gekregen met bedrijven en pr bureaus en daardoor heb ik het afgelopen jaar super leuke samenwerkingen gehad. Door de goede contacten met verschillende pr bureaus heb ik jullie ook beter op de hoogte kunnen houden van leuke nieuwe lanceringen en dat is fijn, voor zowel jullie als voor mij. Echt hele spectaculaire dingen zijn er verder niet gebeurd maar ik ben wel gewoon tevreden. Zo heb ik namelijk erg leuke en lieve bezoekers, ja jij! (en ik zou soms best wat meer van je willen horen) want jullie houden mijn site immers lekker levendig. Ook dit jaar heb ik hele leuke reacties en mails ontvangen met goede tips, positieve feedback, kritiek, of gewoon even een lief berichtje die zo ontzettend welkom zijn. Hiervoor wil ik jullie echt heel erg graag bedanken en blijf dat ook vooral doen.

2012, wat ging je toch snel voorbij en nu is het alweer bijna 2013. Wat gaat dit jaar ons brengen? Ik ben niet zo heel erg van de goede voornemens maar voor dit jaar heb ik er toch wel een paar. Namelijk, ten eerste ‘beter’ worden, meer videos maken, meer op jullie comments reageren want interactie is nou eenmaal heel belangrijk, geweldige winacties houden, actiever zijn op Social media, hele leuke artikelen maken en de aller belangrijkste: Genieten met een hoogletter G.

Natuurlijk wil ik jullie alvast een heel gelukkig nieuwjaar toewensen, maak van 2013 een topjaar, dan doe ik dat ook!