Mijn 2012!

Wat is het jaar toch voorbij gevlogen. Dat is natuurlijk best een goed teken, ook al bestond mijn jaar niet alleen maar uit hoogtepunten. Toch is het een jaar waar ik ook een hele belangrijke beslissing heb genomen wat tegelijkertijd voor mij ook een behoorlijke pittige stap was. Vandaag wil ik jullie een terugblik geven op het jaar 2012, op zowel persoonlijk als blog vlak. Ga er trouwens maar even goed voor zitten, het is namelijk nogal een verhaal..

2012 Is het jaar waarin ik een moeilijke maar dappere stap maakte, ik besloot namelijk in dagbehandeling te gaan voor mijn angststoornis. Vier dagen per week, zes maanden lang hard werken aan mijn angsten, een behoorlijke stap maar zeker een van mijn betere. Laat ik eerst maar even helemaal teruggaan naar begin 2009, toen kreeg ik namelijk mijn eerste paniekaanvallen en van het een kwam het ander. Op een gegeven moment werden mijn paniekaanvallen zo erg dat ik alles ging vermijden, dat zorgde er uiteindelijk voor dat mijn angst voor buiten zo groot werd dat ik agorafobie ontwikkelde. Ik durfde eigenlijk helemaal niets meer en zat voornamelijk thuis. Na vier jaar lang was ik het zat en ik besloot ik er wat aan te doen. Ik had ook al wel eerder hulp gezocht, ook hulp gehad, maar ik was zo bang dat ik niet eens heen durfde dus dat bereikte uiteindelijk ook niet het gewenste effect. Het afgelopen jaar besloot ik dat het echt anders moest. Na lang nadenken, de nodige gesprekken te hebben gehad konden ze mij gelukkig bij het UCP helpen doormiddel van een dagbehandeling. 2 Oktober staat in mijn geheugen gegrift als een behoorlijke moeilijke dag, dit was namelijk de eerste dag van mijn therapie. Weken zag ik er tegen op, viel 6 kilo af maar toen was het zover, vanaf die dag moet ik elke dag keihard bikkelen en al mijn angsten aangaan. Nu ben ik alweer bijna drie maanden in therapie en ook die periode ging vliegensvlug voorbij. Met mijn angststoornis gaat het wisselend, het ene moment ben ik wat sterker dan het andere moment maar ik geef niet op. Ik heb letterlijk gezegd, “ook al val ik er dood bij neer, dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan en alles gegeven om beter te worden”. En bij die motto blijf ik! In die drie maanden heb ik gelukkig toch al wel wat vooruitgangen geboekt, het zijn kleine stappen maar het is voor mij toch al heel wat. Zo heb ik een stuk minder paniekaanvallen, kan ik gemakkelijker met de auto reizen, kan ik wat grotere afstanden buiten maken, ga ik naar de supermarkt en ook niet heel onbelangrijk ik ben elke dag (afgezien dat ik een keer griep had) naar therapie geweest, dus dat ik ook al een hele grote verbetering. Nog drie maanden te gaan, drie maanden in het jaar 2013 keihard bikkelen om vervolgens in april te kunnen zeggen “ik ben de angst de baas”. Na zes maanden ben ik niet genezen maar heb ik als het goed is wel geleerd hoe ik ermee om kan gaan, zodat ik ook echt weer verder kan met mijn leven. Dat is ook wat ik wil in 2013, echt weer kunnen genieten van het leven en er meer uithalen, klinkt alvast als een goed voornemen.

Het bovenstaande was dus een erg belangrijke happening in 2012 voor mij, uiteraard is er nog veel meer gebeurd. Zo ben ik in juli verhuisd naar een super leuk huis met tuin waar ik mij eigenlijk vanaf dag 1 thuis voelde. In september ben ik gezellig samen met mijn vriend en Puck op vakantie geweest naar Italië. Een hele onderneming als je straatvrees hebt, toch heb ik kunnen genieten heb ik er mooie herinneringen aan over gehouden. Halverwege oktober werd ik voor de derde keer tante en ook dat was natuurlijk een erg mooi en bijzonder moment.

En dan mijn blog, want die hebben we natuurlijk ook nog. Ook al heb ik de laatste tijd wat minder tijd erin kunnen steken, vanwege mijn therapie, het gaat wel goed met mijn blog. Dit jaar is mijn blog gewoon nog gegroeid en daar ben ik hartstikke trots op. Afgelopen jaar heef mijn site ook een metamorfose ondergaan en ik ben nog elke dag blij met mijn nieuwe lay out. Mijn site lanceren vond ik wel ontzettend spannend, wat nou als jullie het niet leuk zouden vinden? Gelukkig waren mijn zorgen ongegrond, de reacties waren over all super positief dus ik kon gelukkig weer rustig ademhalen. Verder heb ik dit jaar ook steeds meer contact gekregen met bedrijven en pr bureaus en daardoor heb ik het afgelopen jaar super leuke samenwerkingen gehad. Door de goede contacten met verschillende pr bureaus heb ik jullie ook beter op de hoogte kunnen houden van leuke nieuwe lanceringen en dat is fijn, voor zowel jullie als voor mij. Echt hele spectaculaire dingen zijn er verder niet gebeurd maar ik ben wel gewoon tevreden. Zo heb ik namelijk erg leuke en lieve bezoekers, ja jij! (en ik zou soms best wat meer van je willen horen) want jullie houden mijn site immers lekker levendig. Ook dit jaar heb ik hele leuke reacties en mails ontvangen met goede tips, positieve feedback, kritiek, of gewoon even een lief berichtje die zo ontzettend welkom zijn. Hiervoor wil ik jullie echt heel erg graag bedanken en blijf dat ook vooral doen.

2012, wat ging je toch snel voorbij en nu is het alweer bijna 2013. Wat gaat dit jaar ons brengen? Ik ben niet zo heel erg van de goede voornemens maar voor dit jaar heb ik er toch wel een paar. Namelijk, ten eerste ‘beter’ worden, meer videos maken, meer op jullie comments reageren want interactie is nou eenmaal heel belangrijk, geweldige winacties houden, actiever zijn op Social media, hele leuke artikelen maken en de aller belangrijkste: Genieten met een hoogletter G.

Natuurlijk wil ik jullie alvast een heel gelukkig nieuwjaar toewensen, maak van 2013 een topjaar, dan doe ik dat ook!

 

Dit vind je vast ook leuk...

21 Comments on Mijn 2012!

 1. Sofie
  31 december 2012 at 09:57 (7 jaar ago)

  Leuk artikel!
  Een fijn 2013 toegewenst :)

  Beantwoorden
 2. kirsten
  31 december 2012 at 10:00 (7 jaar ago)

  Wat heb jij een goed jaar gehad zeg! Ik vind het echt ontzettend knap wat je dit jaar allemaal gedaan hebt en ik vind het ook echt heel knap dat je in therapie bent gegaan. Super meis. Heel veel sterkte er mee in 2013 dat gaat vast goed komen (: En Genieten is zeker belangrijk!

  Liefs, Kirsten

  Beantwoorden
 3. Ashley
  31 december 2012 at 10:09 (7 jaar ago)

  Wat heb jij een heerlijk jaar gehad! Tuurlijk heeft iedereen tegenslagen, maar dat hoort er eenmaal bij! Ik wens jou een liefdevolle, leuke en gelukkig 2013 :D

  Beantwoorden
 4. femketje
  31 december 2012 at 10:16 (7 jaar ago)

  fijn dat je zo’n goed jaar gehad hebt :D 2013 wordt vast nog veel beter :D

  Beantwoorden
 5. Floor
  31 december 2012 at 10:37 (7 jaar ago)

  Ik wens je ook alvast een heel fijn 2013 toe! :)

  Beantwoorden
 6. Janneke
  31 december 2012 at 10:52 (7 jaar ago)

  Indrukwekkend! Mooi verwoord en goed gedaan! Fijne jaarwisseling en ik wens je heel veel kracht toe voor 2013.

  Beantwoorden
 7. martina
  31 december 2012 at 12:38 (7 jaar ago)

  heeeeeeeeeeeeeel veel succes en zet m op in het nieuwe jaar!
  goed dat je ervoor gekozen hebt om in therapie te gaan, je moet voor jezelf vechten ook al is het heel erg moeilijk.
  hopelijk staan er straks hele fijne dingen in je terugblik op het jaar 2013!

  Beantwoorden
 8. Emma
  31 december 2012 at 14:26 (7 jaar ago)

  Ik vind het nog steeds heel knap dat je de stap hebt gezet om in dagbehandeling te gaan, super! Heel fijn dat het stap voor stap steeds vooruit gaat :)

  Ik wens je een heel goed nieuw jaar en zal uiteraard ook dan je blog blijven bezoeken! Fijne jaarwisseling!

  Beantwoorden
 9. Eva
  31 december 2012 at 14:46 (7 jaar ago)

  Wat goed dat je er zo positief instaat en dat je de stap naar therapie hebt durven zetten, heel knap! Ik ben heel benieuwd naar je blog in 2013! Ik zal m dan ook blijven bezoeken. Een heel fijn 2013 alvast!

  Beantwoorden
 10. Tirza
  31 december 2012 at 16:32 (7 jaar ago)

  Toch wel een bijzonder jaar voor jou! Mijn jaar was ook wel anders als anders. Ik heb mezelf beter leren kennen en ik heb er weer een paar goede vriendinnen bij. Meestal was ik nogal gesloten, nu ben ik toch echt een meisje dat best geakk iss en soms wat druk is ;) Het is ook het jaar dat ik jou volg, je blog. Ja, ik weet dat dat nog niet zolang is, maar ik vind het toch wel een bijzonder punt. Ik heb je toch een soort van leren kennen. Je voornemens klinken ook heel goed. Sanne, super knap hoe postitief je bent en je bent super dapper!
  XxTirza

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   5 januari 2013 at 18:01 (7 jaar ago)

   Dank je wel Tirza voor je super lieve berichtje. Ook fijn om te lezen dat je jezelf goed hebt leren kennen, vrienden hebt gemaakt en dat je natuurlijk mijn blog hebt ontdekt, ik wens je dan ook alvast heel veel leesplezier voor 2013 ;)

   Beantwoorden
 11. Angelique
  31 december 2012 at 21:27 (7 jaar ago)

  Wauw wat een prachtig verhaal om te lezen! Ik wil jou alvast een hele fijne jaarwisseling wensen, tot volgend jaar! x

  Beantwoorden
 12. Debbie
  1 januari 2013 at 23:57 (7 jaar ago)

  Lieve Sanne, super dat je in therapie bent gegaan. Ik wens je voor dit nieuwe jaar heel veel kracht om de laatste 3 therapie ook af te ronden. 2013 wordt vast een topjaar!

  Beantwoorden
 13. Sel
  2 januari 2013 at 01:40 (7 jaar ago)

  ik wens je een gelukkig nieuwjaar!

  Beantwoorden
 14. Marsha
  2 januari 2013 at 19:52 (7 jaar ago)

  wow, echt respect voor je verhaal! ik vind het echt heel stoer dat je dit zomaar durft te vertellen.
  mijn tweelingzus ‘vond’ deze superleuke blog en sinds dien kijk ik sowieso elke week ff, om even op de hoogte te blijven ;-)
  mijn tweelingzus en ik hebben vandaag ook die armbandjes gemaakt, zijn echt superleuk geworden!
  ik ben zelf heel erg gepest dus ik kan meepraten over angst.

  ik wil je een heeel goed jaar wensen!
  groetjes van Marsha

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   5 januari 2013 at 17:52 (7 jaar ago)

   Aah dank je wel Marsha, en jij ook een heel fijn jaar en dat je maar niet meer gepest wordt :(

   Beantwoorden
 15. Hawin
  5 januari 2013 at 21:36 (7 jaar ago)

  Ik wens je heel veel geluk in 2013. Je bent zeker heel goed bezig, ga vooral zo door.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *