Kérastase Chroma Captive

Mijn haar verf ik regelmatig, vooral omdat mijn eigen natuurlijke haarkleur nogal saai is. Meestal kies ik voor een bruine tint met een warme gloed en het kleuren doe ik eigenlijk altijd zelf. Ik hoef je vast niet te vertellen dat kleuren niet heel goed is voor je haar. Gelukkig zijn er tegenwoordig wel een heleboel haarproducten op de markt die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar. De afgelopen weken heb ik producten van het merk Kérastase getest, namelijk de nieuwe lijn ‘Chroma Captive’ die zorgt voor het zo lang mogelijk behouden van de perfecte kleur…

Eerst even wat meer info over ‘Kérastase Chroma Captive’…

Na 7 jaar onderzoek en 11 patenten lanceert Kérastase Chroma Captive. De nieuwe verzorgingslijn voor gekleurd haar met de exclusieve Systeme Capture technologie die de haarkleur beschermt en langer behoudt.

De System Capture technologie bevat lijnzaadolie, UV-filter, Vitamine E en Zink Gluconaten. De UV-filter en Vitamine E beschermen het haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf en de lijnzaadolie geeft een sublieme glans aan het gekleurde haar. Zink Gluconaten creëren ionische bindingen tussen de kleurpigmenten in het haar waardoor de kleur wordt ‘vastgeketend’ in de haarvezel en de perfecte kleur langdurig behouden blijft.

De ‘Chroma Captive’ bestaat uit drie verschillende producten, namelijk: Bain Chroma Captive (shampoo), Fondant Chroma Captive (conditioner) en Masque Chroma Captive (haarmasker). Al deze producten zorgen ervoor dat je nieuwe haarkleur tot 40 dagen de perfecte kleur behoudt. Leuk om er nog even bij te vermelden, de producten zijn allemaal parabenen vrij.

De verpakkingen van de producten zien er mooi uit en zijn ook handig in gebruik. Waar je bij het masker even op moet letten is dat er geen water bij komt omdat dit de kwaliteit van het product niet ten goede komt (bacteriegroei).

De Bain Chroma Captive is een verzorgende shampoo speciaal voor gevoelig en gekleurd haar. Deze shampoo beschermt gekleurd haar, maakt het haar glanzend en zorgt voor zijdezacht en soepel haar. De shampoo ruikt heel erg lekker, zeker een pluspunt! De shampoo schuimt redelijk en dit geeft mij een ‘schoon’ gevoel. Mijn haar voelt na het wassen inderdaad zacht en soepel aan en heeft ook iets meer glans.

Bain Chroma Captive shampoo bevat 250 ml en kost €19,50.

Dan de Fondant Chroma Captive, een conditioner ook speciaal voor gevoelig en gekleurd haar. Deze conditioner verzorgt de lengten en punten zonder het haar te verzwaren. De kleur wordt beschermd en krijgt een mooie glans. Ook dit haarproduct ruikt heerlijk, lekker zoet! Mijn haar wordt ook van dit product lekker zacht en mijn haar ziet er gewoon goed verzorgd en gezond uit. Wat ik wel merk is dat wanneer ik ‘Fondant Chroma Captive’ gebruik, dat mijn haar iets sneller vet wordt dan normaal gesproken.

Fondant Chroma Captive conditioner bevat 200 ml en kost €24,-.

Ten slotte nog de Masque Chroma Captive, een haarmasker voor een intensieve verzorging. Ook dit product is speciaal voor gevoelig en gekleurd haar. Deze haarmasker verzorgt het haar intensief, zorgt dat de kleur schittert en heeft net als de andere producten uit de lijn beschermende eigenschappen.Dit product gebruik ik 1 tot 2 keer per week en ik merk dat dit voldoende is. Het maakt mijn haar echt heel lekker zacht, soepel en mijn haar glanst veel meer dan een tijdje geleden. Het is een vrij prijzig product maar je hebt per keer maar een klein beetje nodig dus het product is zuinig in gebruik.

Maque Chroma Captive bevat 200 ml en kost  €37,-.

De Kérastase Chroma Captive lijn heeft mij heel erg verrast. De shampoo en het haarmasker zijn mijn favorieten uit deze nieuwe lijn. Voor meer (verkoop) info kun je even kijken op de site van Kérastase.

2 Comments on Kérastase Chroma Captive

 1. Esmay
  19 juli 2012 at 12:42 (8 jaar ago)

  Dat klinkt erg prima! Ik gebruik nu alleen Aussie voor gekleurd haar om te testen en dat is so far so good!

  Beantwoorden
 2. Cynthiiaa
  19 juli 2012 at 21:53 (8 jaar ago)

  Ik gebruikte ook altijd een speciale shampoo voor mijn haar, alleen die behield mijn rode kleur. De shampoo leek ook wel op bloed als je het op je hand kreeg, snel in je haar, anders gaf het af. :’) Het masker lijkt mij echt amazing!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *