Yves Rocher Hydra Végétal lijn

Mijn huid heeft eigenlijk een chronisch tekort aan vocht, of het nou winter of zomer is. Vooral mijn wangen en voorhoofd zitten vaak onder de schilfertjes en mijn huid voelt daardoor regelmatig jeukerig en trekkerig aan. Gelukkig heeft ‘Yves Rocher’ nieuwe producten uitgebracht die zorgen voor lekker veel hydratatie, namelijk de ‘Hydra Végétal lijn’. Ik ontving twee producten en ik heb ze eens flink uitgetest!

Voordat ik vertel wat ik van de producten vind, wil ik eerst even wat meer vertellen over de ‘Hydra Végétal lijn’. De producten uit deze lijn bevatten ‘plantensappen’ die goed vocht vast kunnen houden. Naast dat ze vocht kunnen vasthouden, hebben de plantensappen ook nog als eigenschap de huid te herstellen.

De Hydra Végétal lijn bestaat uit twee verschillende productgroepen, namelijk een reinigingslijn en verzorgingslijn. Ik heb twee verschillende verzorgingsproducten gekregen namelijk de ‘Hydra Végétal Gel Crème Hydration’ & de Hydra Végétal Moisture Boost Concentrate’.

Elk product komt in een kartonnen doosje die goed past bij deze lijn, vooral door het kleurgebruik en de afbeelding. De verpakkingen van de producten zelf zien er ook erg mooi uit…

Dit is de Gel Crème en deze hydrateerd de huid 24 uur lang en is erg geschikt voor de normale tot gemengde huid. Eigenlijk past deze crème dus niet heel goed bij mijn huidtype, ondanks dat heb ik de crème wel goed kunnen testen. Niet alleen zorgt deze crème voor hydratatie, ook op lange termijn moet die de huid verstevigen en frisser maken.

De crème zit in een mooi glazen potje met draaideksel, alleen is de verpakking niet heel hygiënisch maar ik zorg er altijd even voor dat ik mijn handen van te voren heb gewassen.

Qua substantie is deze crème niet heel vol, het is eerder een wat dunnere dagcreme. Doordat die vrij dun is smeert die lekker uit en wordt die ook razendsnel opgenomen. Wat ik erg fijn vind is dat je de crème niet voelt na het opbrengen en het laat ook geen plakkerig laagje achter. Eigenlijk kun je meteen beginnen met het aanbrengen van je make-up. Nog een heel fijn voordeel is dat de geur van dit product heel lekker is, lekker fris en past goed bij de zomer!

Ik heb deze crème nu ongeveer een maand getest en ik vind mijn huid er lekker soepel uitzien en ik heb echt het idee dat dit product je huid goed verzorgd. Toch merk ik wel dat de gel crème voor mijn huid (vooral voor mijn voorhoofd) qua hydratatie nog niet voldoende is.

De ‘Hydra Végétal Gel Crème Hydration’ zit in een pot van 50 ml. Je betaald in de winkel €10,90 en in de online shop €6,96.

Dan hebben we ook nog de ‘Hydra Végétal Moisture Boost Concentrate’. Een echte vocht booster die zorgt dat je huid even een opkikker krijgt. Deze crème zorgt ervoor dat de vochtpercentage in je huid weer wordt aangevuld en kun je bijvoorbeeld een weekje gebruiken als je huid echt even wat meer vocht kan gebruiken. Ik heb de Moisture Boost de afgelopen week gebruikt en ik kan volmondig zeggen dat ik het een heel prettig product vind!

De crème zit in een pompflacon wat meteen al een groot pluspunt is. Qua geur is die eigenlijk hetzelfde als ‘Hydra Végétal Gel Creme Hydration’, lekker dus! Deze crème is behoorlijk dun en doet mij bijna denken aan een serum van L’Oreal. Ook dit product trekt erg snel in je huid en voel je ook niet zitten, dus geen vervelend plakkerig laagje. Na het aanbrengen van de Moisture Boost Concentrate kun je meteen aan de slag met je make-up.

Ik heb dit product dus afgelopen week getest en ik heb veel minder last van schilfertjes en mijn huid voelt lang niet zo trekkerig meer aan. De creme heb ik aangebracht in de ochtend en voor het slapen gaan en merk en zie echt verschil, dit product is een absoluut musthave voor meiden (en jongens) met een droge huid!

De Hydra Végétal Moisture Boost Concentrate zit in een pomflacon van 30 ml en kost in de winkel €18 en in de online shop €11,95.

Voor meer info over deze lijn kun je ook nog even kijken op de website van Yves Rocher.

8 Comments on Yves Rocher Hydra Végétal lijn

 1. Esmay
  18 juni 2012 at 16:11 (8 jaar ago)

  Deze producten lijken me heerlijk voor de zomer! Sowieso met mijn ietwat droge huidje lijken deze producten me heerlijk!

  Beantwoorden
 2. Daantje
  18 juni 2012 at 16:46 (8 jaar ago)

  ziet er goed uit! Lekkere frisse producten

  Beantwoorden
 3. Amy
  18 juni 2012 at 17:56 (8 jaar ago)

  Mijn mama is echt een enorme fan van deze lijn. Vroeger was er altijd een andere Hydra lijn die ik erg goed vond maar deze moest plaats maken voor Hydra Vegetal. Dus ik ben zelf ook wel benieuwd of deze producten even goed zijn als de vorige!

  Beantwoorden
 4. Jennifer
  18 juni 2012 at 17:57 (8 jaar ago)

  Ik vind het totaal niet erg om online te bestellen, dus vind het erg prettig dat het online goedkoper is dan in de winkel, maar wel erg vreemd! Producten van Yves Rocher vind ik erg prettig, dus fijn om te lezen dat deze ook door jou goedgekeurd zijn: ben binnenkort weer aan nieuwe huidverzorgingsproducten toe. :)

  Beantwoorden
 5. Debbie
  18 juni 2012 at 19:43 (8 jaar ago)

  Toevallig heb ik vorige week spulletjes besteld bij Yves Rocher en ik zat nog te twijfelen over de gelcrème. Ik heb hem uiteindelijk niet gekozen, maar ik denk dat ik het de volgende keer wel bestel! Ik heb nu de sebo specific crème en de pure calmille reiniger en die zijn allebei ook erg fijn :)

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *