Mijn meest favoriete foundations!

Een goede foundation vinden kan nog best een lastige opgave zijn. Het kiezen van de juiste kleur kan al best wel een ‘challenge’ zijn en dan heb ik het nog niet eens over de structuur, geur, dekking, houdbaarheid etc. etc. Het heeft mij heel wat jaren gekost om echt hele goede foundations te vinden maar inmiddels heb ik drie in mijn stash waar ik meer dan tevreden over ben. Benieuwd naar mijn favorieten, lees dan snel verder…

Als ik een foundation koop (of krijg) dan let ik op een paar dingen. Om te beginnen ‘de kleur’. Ik heb een vrij lichte huid dus vaak kies ik voor de meest lichte kleur die ze in het assortiment hebben. De ondertoon van mijn huid is roze, dus ook hier moet ik goed opletten. Ook de geur maar ook de structuur van de foundation vind ik belangrijk. Ik heb een vrij droge huid en ik moet goed uitkijken dat mijn huid er niet droger door wordt en lijkt. De drie foundations hieronder voldoen aan mijn eisen en zijn daarom mijn ultieme favorieten! Ik beschrijf hieronder kort en bondig wat ik van de foundations vind…

Laat ik maar beginnen met de meest dure foundation (28 Euro), namelijk de ‘Studio Sculpt’ van MAC. Ik vind deze foundation heel prettig en zuinig in gebruik. De kleur is perfect, ik heb ‘NW15’ en de structuur van de foundation vind ik ook heel prettig. Deze foundation is super geschikt voor een droge huid omdat die op ‘gelbasis’ is en daardoor de huid goed voedt. Je voelt de foundation ook niet op je huid zitten en ik vind de geur ook nog eens prima! Deze foundation geeft een vrij goede dekking en je hebt daar helemaal niet zoveel voor nodig. Ik schreef ook al een keer een review over de ‘Studio Sculpt‘ maar binnenkort wil ik eigenlijk even een nieuwe review schrijven omdat deze al vrij oud is…

Dan de volgende foundation, namelijk de ‘Bourjois Flower Perfection’. Eigenlijk hoorde en las ik altijd hele positieve dingen over de foundations van Bourjois dus kocht ik de ‘Flower Perfection’. Deze foundation heb ik in de kleur ’52’ en die matched goed met mijn lichte huid. De geur van de foundation vind ik erg lekker, maar moet je wel van houden. Ook de structuur van de foundation is heel fijn, de foundation is vrij dun en smeert goed uit. Deze foundation voel je gelukkig niet op je huid zitten. De ‘Flower Perfection’ geeft een medium dekking. Wat ik wel jammer vind is dat deze foundation van Bourjois geen SPF bevat terwijl de andere twee dit wel hebben. Ik kwam er eigenlijk net pas achter dat ik over deze foundation nog geen review hebben geschreven, zouden jullie dit graag willen?

Dan de laatste foundation waar ik ook heel enthousiast over ben, namelijk de ‘Rimmel Wake Me Up’ foundation’. Dit is een vrij nieuwe foundation, en is geloof ik zeer geliefd. Ik heb de kleur ‘100 Ivory’ en volgens mij is dit de lichtste kleur. De foundation ruikt prettig en smeert goed uit. Deze is wel ietsjes ‘stroever’ dan de rest maar alsnog is die fijn aan te brengen met bijvoorbeeld een ‘bufferkwast’. De dekking van deze foundation is ‘medium’ en kun je eventueel opbouwen door meerdere laagjes aan te brengen. Ook zitten er hele fijne glittertjes in deze foundation die je wel ziet in het flesje maar op de huid eigenlijk niet meer. Het enige is dat deze foundation een vrij ‘glimmende’ finish geeft waar je wel van moet houden. Hier kun je mijn review lezen over de ‘Rimmel Wake Me Up‘ foundation.

Ben jij dus nog op zoek naar een fijne foundation dan vind ik de drie hierboven absolute aanraders. Toch is het altijd belangrijk om goed te kijken of een foundation wel ‘matched’ met jouw huid, want niet elke huid is immers hetzelfde.

Wat is jouw favoriete foundation en waarom?

114 Comments on Mijn meest favoriete foundations!

 1. Esmay
  25 juni 2012 at 12:00 (11 jaar ago)

  Bourjois Flower Perfection en Rimmel Wake me Up vind ik ook erg fijn! 😀

 2. Lynet
  25 juni 2012 at 12:02 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! Mijn favoriete is de MAC studio fix fluid in NC15. Ik heb ook een erg lichte huid, en deze matcht er het beste bij! Het frustreert me (vooral in de winter) wel heel erg dat we in Nederland maar enkele kleuren foundation kunnen kopen in de drugstores… Dit is in Amerika een heel ander verhaal!
  Ik heb ook al veel goede dingen gehoord over de Flower perfection foundation, ik zou dus graag een review willen zien!

 3. Awkward Chicks Etcetera
  25 juni 2012 at 12:31 (11 jaar ago)

  Leuk, zo’n vergelijkingsartikel!. Wij hebben geen van deze foundations maar hebben inderdaad wel veel positieve reacties hierover gehoord!

 4. Lie
  25 juni 2012 at 12:40 (11 jaar ago)

  Ik heb de Flower perfection gekocht, na het lezen van jouw review en ik ben er zeer tevreden over. Binnenkort ga ik ook die van MAC proberen!

 5. Bo.
  25 juni 2012 at 15:23 (11 jaar ago)

  De Bourjois Flower Perfection heb ik gekocht nadat ik een review heb gelezen over dit product. En het is alle veelbelovende reacties waard! Ik heb ook een erg lichte huid dus ik heb de foundation in de lichtste kleur 52. Wel jammer dat ze in België de kleur ook in nummer 51 hebben en in Nederland niet. Als deze foundation op is ga ik de healthy mix foundation van bourjois proberen. Hier heb ik ook al veel goede reacties over gehoord!

 6. Cynthiiaa
  25 juni 2012 at 19:34 (11 jaar ago)

  De Bourjois Flower Perfection is amazing, vind hem goddelijk ruiken, is wat aan de dikke kant zodra je hem aanbrengt, maar daardoor is de dekking incredible. Binnenkort wil ik over gaan naar een MAC foundation, alleen ik gebruik echt elke dag foundation, ook best wat, waardoor hij mega snel opgaat denk ik. ;o

 7. Esther - Blosh Time
  25 juni 2012 at 21:59 (11 jaar ago)

  Ik ben echt benieuwd naar de foundation van Rimmel!

 8. marleen
  26 juni 2012 at 19:59 (11 jaar ago)

  ik gebruik sinds een maand geen foundation meer, en dat bevalt me prima, beter dan met omdat het gewoon beter voor je huid is.. liefs