Deel 1:Rimmel London Limited Olympics Collectie + LOTD!

Vanaf 27 juli 2012 begint de Olympische Spelen in Londen en ter ere daarvan heeft Rimmel London een speciale ‘Limited Olympics Collectie’ uitgebracht. Deze LE collectie bestaat uit lipgloss, oogschaduw en nagellakjes. Vandaag deel 1, met de lipgloss en oogschaduw…

Dit is wat Rimmel zegt over de collectie:

De hipste en meest gewaagde make-up trend van deze zomer is niet bedoeld voor muurbloempjes. Maak je klaar om te stralen als een ster met dit Olympics palet van spetterende, felle kleuren. Mix of match de kleuren op je ogen, lippen en of nagels en creëer een opvallende, modieuze look met de knallende tinten van dit seizoen: felroze, fris oranje en weelderig groen. Volledig volgens de laatste trends.

De collectie bestaat inderdaad uit mooie kleurrijke make-up wat prachtig bij de zomer past. Je ziet ook dat de kleuren mooi op elkaar afgestemd zijn.

In de collectie zitten twee kleuren oogschaduw, namelijk een felle roze kleur ‘Pop Your Pink’ en smaragd groen ‘Block Your Green’ die je hierboven ziet. De oogschaduw zit in een mooi zwart strak doosje en gaat helaas niet heel gemakkelijk open. Het doosje bevat 2,4 gram oogschaduw en dat is een vrij gemiddelde hoeveelheid. Ook zit er nog een sponsapplicator bij die wat mij betreft handig is voor het swatchen maar ik breng mijn oogschaduw toch liever aan met een kwastje.

De oogschaduw is zacht van structuur en vrij goed gepigmenteerd. Brengt gemakkelijk aan en is een klein beetje ‘poederig’ waardoor het verstandig is om de oogschaduw al deppend met je kwast aan te brengen. Sowieso krijg je dan een mooier en intenser effect. De oogschaduw blijft met een oogschaduwbasis eronder gedurende de dag goed zitten. De ‘Mono Pop Eye Shadow’ kost €6,99.

Swatch ‘Block Your Green’

Hier draag ik ‘Block Your Green’ in het midden van mijn bewegende ooglid…

In deze ‘Limited Olympics Collectie’ zitten ook lipglossjes in twee verschillende kleuren, namelijk: ‘Orange Your Life’ en ‘Pop Your Pink’. De ‘Rimmel Stay Glossy Intense Lip Gloss’ heeft een mooie verpakking en bevat 5,5 ml. Het aanbrengen doe je met een sponsapplicator die ik in dit geval wel heel prettig vind. Het sponsje heeft een prettige grootte en vorm waardoor het aanbrengen heel ‘smooth’ gaat.

De lipgloss heeft niet echt een hele goede pigmentatie, het lijken meer hele transparante lipglossjes met een oranje en roze gloed. Ondanks dat ze niet heel goed gepigmenteerd zijn vind ik het wel hele fijne glossjes. Ze voelen namelijk heel prettig aan, geven een verzorgd gevoel en blijven ook best lang zitten (zolang je niet eet en drinkt). De ‘Stay Glossy Hot Lip Gloss’ kost €9,99.

Swatches van links naar rechts ‘Orange Your Life’ en ‘Pop Your Pink’

Hier draag ik ‘Orange Your Life’ op mijn lippen

Hier draag ik ‘Pop Your Pink’ op mijn lippen

Ik vind de producten uit de  ‘Rimmel Olympics collectie’ mooi, prettig en fijn in gebruik. De collectie is nu verkrijgbaar bij de drogist (Etos, Kruidvat, DA). Wat vind jij van deze collectie?