Rimmel Waterproof Gel Eyeliner

Wanneer ik make-up op heb dan draag ik bijna altijd een zwarte eyeliner met een subtiele wing, het is een beetje mijn ‘signature’ look geworden. Meestal gebruik ik voor het maken van een zwart lijntje boven mijn wimperrand een eyeliner pen, hier kan ik namelijk heel netjes een lijntje mee trekken. Ook gebruik ik wel eens gel eyeliner, ook al vind ik dit product wel net wat lastiger om aan te brengen. Rimmel heeft sinds kort de ‘Rimmel Waterproof Gel Eyeliner’ nieuw in het assortiment en ik heb deze uitgebreid voor jullie getest…

De verpakking is meteen opvallend door het lange ‘tuutje’ bovenop. In de dop zit namelijk een kwastje verborgen en dat vind ik heel slim bedacht van Rimmel, zo heb je namelijk meteen een kwastje bij de hand. Het kwastje is trouwens best fijn in gebruik maar toch geef ik de voorkeur aan mijn eigen schuine eyeliner kwastje. Het potje is behoorlijk klein en bevat slechts 2 gram, lijkt heel weinig maar ik heb het idee dat je er wel een tijdje meer vooruit kan want het werkt best zuinig.

Het kwastje kun je uit de dop trekken en er bovenop klikken (zie afbeelding hierboven), zo maak je het kwastje wat langer en dit werkt heel prettig. Wanneer je klaar bent met het aanbrengen van de gel eyeliner kun je het beste het kwastje eventjes schoonmaken want anders dan droogt je kwastje hard op.

De gel eyeliner is trouwens maar in slechts één kleur verkrijgbaar, namelijk ‘Black 001’. Toch vind ik deze gel eyeliner niet echt zwart, eerder donkergrijs. Wanneer je de eyeliner aanbrengt is de pigmentatie niet zo fantastisch, het wordt al snel een waterig streepje. Op zich kun je deze gel eyeliner wel opbouwen qua kleur, door meerdere laagjes aan te brengen wordt de kleur namelijk intenser…

Hierboven zie je de swatches en hier heb ik meerdere laagjes gel eyeliner aangebracht en zoals je kunt zien is het behoorlijk zwart. Het is in het begin wel eventjes wennen wanneer je de eyeliner aanbrengt, de eyeliner is namelijk best wel ‘nat’ en daardoor is het nog best lastig om de liner aan te brengen zonder uitschieters. Wat mij ook meteen opviel is dat de eyeliner vrij langzaam opdroogt en dat is iets waar je op moet letten. Ik was mij hier in het begin niet bewust van en voordat ik het wist had ik een zwarte lijn op mijn arcadeboog, niet heel charmant en lastig te verwijderen. Wanneer de gel eyeliner goed opgedroogd is geeft die niet meer af en blijft het lijntje zonder vlekken de hele dag goed bij mij op het ooglid zitten. Of die ook echt waterproof is kan ik jullie niet vertellen gezien ik niet door de regen heb gelopen. Wel kan ik vertellen dat je de Rimmel eyeliner gemakkelijk met niet waterproof make-up remover kunt verwijderen, dus helemaal waterproof zou die wel niet zijn…

Hierboven zie je de gel eyeliner op mijn oog en zoals je wel kunt zien droogt die mat op en is die niet pikzwart. Ondanks dat die niet heel zwart is vind ik het best een fijne gel eyeliner maar ik zou zelf het product niet nog een keertje kopen en koop dan liever de gel eyeliner van Catrice.

De Rimmel Gel Eyeliner ligt nu in de winkel (Kruidvat, Trekpleister, Etos etc.) en kost €8,99.

99 Comments on Rimmel Waterproof Gel Eyeliner

 1. xLovelylife
  10 mei 2012 at 10:43 (10 jaar ago)

  Ziet er mooi uit

 2. Mirjam
  10 mei 2012 at 10:43 (10 jaar ago)

  Leuk product! Al zou ik zelf liever ook gaan voor een wat goedkoper merk.

 3. Joyce
  10 mei 2012 at 10:46 (10 jaar ago)

  Hmm, jammer dat je er niet super enthousiast over bent!

 4. CreaBeaBlog
  10 mei 2012 at 10:58 (10 jaar ago)

  Ik ben fan van de Essence gel eyeliner uit een potje en de Catrice waterproof met zo’n viltenpuntje.

 5. Cynthiiaa
  10 mei 2012 at 11:23 (10 jaar ago)

  De eyeliner ziet er wel goed uit op je ooglid! Jammer dat je niet zo enthousiast bent. Ik vind zelf ook dat mijn eyeliner pikzwart moet zij. ^^

 6. Cherel
  10 mei 2012 at 11:31 (10 jaar ago)

  Hij ziet er goed uit, jammer dat je er niet zo enthousiast over bent..

 7. Amy
  10 mei 2012 at 12:22 (10 jaar ago)

  Jammer dat hij niet heel pikzwart is, anders had ik misschien een vervanger gevonden voor mijn Blacktrack fluidline van MAC!

 8. Esmay
  10 mei 2012 at 13:13 (10 jaar ago)

  Jammer! Het had beter gekunt, Rimmel 🙁
  Vind ’t wel mooi dat ‘ie mat is!

 9. Martina
  10 mei 2012 at 14:03 (10 jaar ago)

  Jammer dat hij niet echt super zwart is! En het kwastje zou ik ook niet gebruiken denk ik, ik gebruik toch liever een schuin afgesneden kwastje!

 10. charile
  10 mei 2012 at 15:14 (10 jaar ago)

  jammer dat hij niet helemaal zwart is! Wel een mooie verpakking 🙂

 11. Beautyblogs
  10 mei 2012 at 17:24 (10 jaar ago)

  Mooi hoor. Zou zelf ook eerder voor de catrice gaan, ik snap je punt.

 12. Roos
  12 mei 2012 at 20:21 (10 jaar ago)

  Heel mooi! Die van Catrice is inderdaad ook heel mooi en werkt fijn!