Must see movies!

Eens in de zoveel tijd maak ik een artikel met mijn top 10 films. De afgelopen tijd heb ik alleen wel iets minder dan 10 films gezien omdat onze tv besloot ermee op te houden. Toch heb ik de afgelopen week doordat ik ziek was behoorlijk wat films op mijn laptop/pc/iPad gekeken, tja je moet toch wat te doen hebben! Ik keek verschillende films en hiervan heb ik vijf geselecteerd die ik absolute aanraders vind…

Ben je in voor een lekkere ‘wegkijk’ film dan is ‘Monte Carlo’ zeker een aanrader. Deze film gaat over een jonge vrouw, haar ietwat tuttige stiefzus en beste vriendin die hun spaargeld gebruiken om een droomreis naar Parijs te maken. Alleen deze reis is nogal een teleurstelling gezien het hotel en de tour door de stad nogal tegenvalt. Door een flinke plensbui belanden ze in een lobby van een super de luxe hotel en een van hen wordt verward met een verwende Britse erfgename wat voor veel problemen maar ook plezier zorgt! Een film die gemakkelijk wegkijkt, waar je niet over na hoeft te denken en waar je gewoon lekker van kan genieten.

IMDB cijfer: 5,3 ik geef de film een 6,5

Nog een hele vermakelijk film, namelijk Our Idiot Brother. Deze film gaat over Ned die in iedereen iets goeds ziet, het is een beetje een ‘goedzak’ wat vaak zorgt voor botsingen, vooral met zijn familie. Nadat hij een tijdje in de gevangenis heeft gezeten trekt hij in bij zijn oudste zus die moeder is van twee kinderen. Als ruil dat hij daar mag wonen past hij af en toe op het zevenjarige zoontje, alleen dat gaat niet helemaal goed en al snel vertrekt hij naar zijn middelste zus. Ook daar zet hij de boel snel op stelten en uiteindelijk beland hij bij zijn jongste zus. Je kunt het waarschijnlijk al raden, want ook daar laat hij een chaos achter. Ik vond het een grappige film met de nodige humor en een leuk eind.

IMDB cijfer: 6,5 ik geef de film een 7,5

Young Adult is een film wat gaat over Mavis Gary, een fictie schrijfster die terug gaat naar haar roots ergens in Minnesota. Ze is net gescheiden en ze wil heel graag weer een relatie met haar ex-vriendje. Het probleem is alleen dat haar ex-vriend inmiddels gelukkig getrouwd is en ook al een baby heeft. Ze doet er alles aan om haar oude liefde weer terug te krijgen en dit gaat niet helemaal volgens plan. Ook een leuke film maar af en toe vond ik het op sommige momenten een beetje saai…

IMDB cijfer: 6,6 ik geef de film een 6,5

The Vow wou ik super graag zien (o.a. door Channing Tatum hehe)Β en wat ben ik blij dat ik deze film heb gekeken! Het gaat over een stel waarvan de vrouw na een auto ongeval in een coma raakt. Wanneer ze weer bij komt is haar korte termijn geheugen aangetast waardoor ze zich niets meer kan herinneren van haar laatste vijf jaar. Ook weet ze niet meer wie haar man is en waarom ze voor hem is gevallen. Haar man doet er alles aan om te zorgen dat zij weer verliefd op hem wordt. Ik vond het een prachtige film, echt een aanrader!

IMDB cijfer: 6,6 ik geef de film een 8

Ten slotte keek ik nog de spannende film Man on a Ledge, af en toe hou ik wel van een spannende actiefilm. De film gaat over een ex-politieman die van het dak van een hotel wil springen middenin New York. Al snel zien mensen wat hij van plan is en waarschuwen de hulpdiensten. Er komt een politievrouw bij het raam die hem probeert over te halen om weer naar binnen te komen, dit wil hij echter niet. Uiteindelijk kom je er achter dat hij ondertussen hele andere plannen heeft. Ik vond het een hele spannende film waar ik 102 minuten zeer geboeid naar heb gekeken.

IMDB cijfer: 6,7 ik geef de film een 7

Dit waren weer wat leuke filmtips en wie weet zit er wat voor jou tussen!

89 Comments on Must see movies!

 1. Lisanne
  11 mei 2012 at 15:37 (11 jaar ago)

  Monte Carlo en The Vow zijn echt geweldig!

 2. Daantje
  11 mei 2012 at 15:39 (11 jaar ago)

  Ik vond the Vow echt geweldig! Ook monte carlo vond ik erg leuk. De rest heb ik opgeschreven om nog eens te kijken πŸ™‚

 3. Vera
  11 mei 2012 at 15:51 (11 jaar ago)

  Lijken me leuke films! Mijn ‘to-watch-lijstje’ wordt steeds langer!

 4. Tedje
  11 mei 2012 at 16:18 (11 jaar ago)

  Ik vond the vow ook echt superleuk! Ik wil men on a ledge ook graag zien πŸ™‚

 5. Chantal
  11 mei 2012 at 16:56 (11 jaar ago)

  Ik heb ze allemaal nog niet gezien, ben vooral heel nieuwsgierig naar The Vow!

 6. Cherel
  11 mei 2012 at 17:25 (11 jaar ago)

  Ik ben erg nieuwsgiering naar The Vow en naar de laatste film, bedankt voor de tips!
  xoxo

 7. Esmay
  11 mei 2012 at 17:45 (11 jaar ago)

  Monte Carlo is zΓ³ooo leuk! Heel meisjesachtig en niet spannend ofzo, maar gewoon een feel-good achtig filmpje! The Vow wil ik nog wel ’s zien πŸ™‚

 8. Jana
  11 mei 2012 at 19:45 (11 jaar ago)

  Lijken me leuke films πŸ™‚ x

 9. Cynthiiaa
  11 mei 2012 at 20:15 (11 jaar ago)

  Oh, thanks a lot! The Vow lijkt mij ook geweldig, Channing kan echt zo goed acteren, daarom is het alleen al leuk om de film te zien. :””””) He is handsome. Man On a Ledge wil ik ook graag zien. Beide heb ik op mijn watchlist gezet. ^^

 10. Saana
  11 mei 2012 at 21:22 (11 jaar ago)

  ik heb the vow pas gezien. het is echt zooooo een leuke film!!

 11. Caroline
  12 mei 2012 at 00:34 (11 jaar ago)

  Ik wil The Vow zooooo graag zien! Ik houd van de schrijver van de boeken achter deze films (the notebook, a walk to remember etc.)

 12. LottedeJ
  12 mei 2012 at 15:54 (11 jaar ago)

  Leuk! Ik vond Monte Carlo een hoog Disney gehalte hebben, maar wel vermakelijk.

 13. Kelly
  13 mei 2012 at 00:48 (11 jaar ago)

  Ik ben zelf erg nieuwsgierig naar The vow!

 14. Femke
  13 mei 2012 at 16:21 (11 jaar ago)

  Monte Carlo vond ik echt super leuk! The vow vond ik maar weinig diepgang hebben…

 15. marleen
  20 mei 2012 at 13:01 (11 jaar ago)

  deze heb ik ook allemaal gezien behalve our idiot brother! ze zijn allemaal wel aanraders, maar je moet er maar net van houden πŸ˜‰ monte carlo was wel de foutste, leuk voor tiener meisjes maar ik kan er ook wel van genieten haha

 16. tumblr.com
  3 oktober 2012 at 12:06 (10 jaar ago)

  Why visitors still use to read news papers when in this technological world the whole thing is available on web?