L’Oreal Revitalift Total Repair BB Creme

Steeds meer merken komen met BB cream en ook L’Oreal komt weer met een nieuwe variant, namelijk een anti-aging BB cream. Deze BB cream bevat een krachtig complex dat 10 tekenen van huidveroudering tegengaat en in de formule zitten pigmenten die je teint egaliseren en stralend maken. Klinkt goed, maar is deze ‘L’Oreal Revitalift Total Repair BB Creme’ ook zo fijn?

Maar allereerst, wat is een BB cream eigenlijk? Een BB cream is een combinatie van hydratatie, UV-bescherming en het maakt je huid mooier. Een BB cream moet er voor zorgen dat je binnen no time een mooiere huid hebt en dat oneffenheden worden weggewerkt.

Maar L’Oreal gaat nog een stapje verder met hun nieuwe BB cream, de ‘L’Oreal Revitalift Total Repair BB Creme’. Dit is een huidverzorgingsproduct die alle eigenschappen van een BB cream bevat maar die tegelijkertijd ook nog de 10 tekenen van huidveroudering tegengaat, zoals o.a. Corrigeren van onregelmatigheden op de huid , verminderen van donkere kringen , egaliseren van de teint en het verfijnen van de huidtextuur.

Ook is de textuur van de Total Repair BB creme zo ontwikkeld dat het zich moeiteloos aanpast, het valt onder de noemer ‘intelligente huidverzorging’. De formule past zich namelijk continu aan en is daardoor in staat om de huid de gehele dag te geven wat ze nodig heeft.

Nu genoeg info over het product, wat vind ik ervan? De Total Repair BB creme zit in een handige pompflacon en bevat maar liefst 50 ml. Het is een super hygienische verpakking en dat is uiteraard al een plusje waard. Ik vind de verpakking er voor de rest ook mooi uitzien maar natuurlijk gaat het meer om de inhoud.

Ik heb de BB cream in de kleur ‘licht’, je hebt de creme ook nog in een ‘medium’ variant. De lichte variant is nog steeds best wel donker en voor mij is die nu nog net iets te oranje, in de zomer is die qua kleur denk ik wel goed voor mij. De geur van deze creme is een vrij ‘typische’ dagcreme geur, absoluut niet storend en de geur vervliegt ook zodra je de BB cream een tijdje op hebt.

De BB cream is niet heel dun maar ook niet heel dik, de substantie voelt lekker zacht aan. Normaal gesproken vind ik het fijn om foundations aan te brengen met een bufferkwast, dit product breng ik liever aan met mijn vingers. Wat mij eigenlijk meteen opvalt is dat de Total Repair BB creme niet heel goed dekt, niet zoals een ‘normale’ foundation. Ook is die een beetje plakkerig, maar na ongeveer 5 minuten wordt de creme gelukkig minder plakkerig. Direct na het opbrengen ziet mijn huid er behoorlijk glimmend uit, iets te veel naar mijn smaak maar ook dit wordt gelukkig minder na een tijdje. De BB cream is zuinig in gebruik en je kunt dus wel een tijdje vooruit met de 50 ml die in het pompflacon zit.

Ik vind L’Oreal Revitalift Total Repair BB Creme dus niet heel goed dekken maar daarom vind ik het juist een perfect product voor een warme zomerdag. Je ziet het namelijk niet echt op de huid (niet zoals een foundation), maar het laat je teint er wel iets meer stralender en egaler uitzien. Ook bevat dit product SPF 20, wat natuurlijk altijd fijn meegenomen is, en SPF heeft natuurlijk ook o.a. als functie om huidveroudering tegen te gaan. Voor de rest kan ik nog niet beoordelen of deze speciale L’Oreal BB cream ook echt de 10 tekenen van huidveroudering tegengaat, wel heb ik gemerkt dat het mijn donkere kringen onder mijn ogen enigszins camoufleert dus dat is ook weer een pluspunt!

Conclusie: Op zich vind ik dit best een fijne BB cream, ook al geeft die niet heel erg veel dekking. Het is een perfect product voor meiden die niet houden van foundation maar wel graag een wat egalere en stralendere teint willen. Wat natuurlijk ook heel fijn is, is dat de ‘L’Oreal Revitalift Total Repair BB Creme’ SPF 20 bevat. Deze BB cream ga ik zeker weten op warme dagen dragen zodat mijn huid er net wat egaler uitziet maar wel minder ‘heftig’ aanvoelt dan een foundation.

De L’Oreal Revitalift Total Repair BB Creme ligt vanaf nu in de winkel en kost €19,99.

13 Comments on L’Oreal Revitalift Total Repair BB Creme

 1. Louise
  21 mei 2012 at 09:57 (10 jaar ago)

  Leuke revieuw, maar plakkerige dingen zijn niks voor mij en oranje al helemaal niet haha.

  xx

 2. Cynthiiaa
  21 mei 2012 at 10:27 (10 jaar ago)

  Wat ziet hij er mooi uit op je gezicht zeg, heel egaal! Op zich vind ik de dekking niet eens zo heel slecht, gewoon natuurlijk, maar toch met een goede dekking van de dingen die er niet horen. ^^

 3. Fleur
  21 mei 2012 at 10:33 (10 jaar ago)

  Zo te lezen lijkt me de Clinique tinted moisturizer die ik gebruik veel fijner. Het stukje ‘De formule past zich namelijk continu aan en is daardoor in staat om de huid de gehele dag te geven wat ze nodig heeft’ geloof ik niet. Zou zoiets kunnen? Ik heb nog geen één review over een BB cream gelezen die verkocht word in NL waarvan ik denk ‘ja dat lijkt me wel wat’.

 4. Esmay
  21 mei 2012 at 10:53 (10 jaar ago)

  Klinkt goed! Fijn ook dat er SPF in zit, dat vind ik toch wel vrij belangrijk. Zeker voor de zomer is dat fijn!

 5. Nienke
  21 mei 2012 at 12:08 (10 jaar ago)

  Ik zou heel graag een BB cream gebruiken maar waarom zijn ze altijd zo donker!? Grmbl. =)

 6. charile
  21 mei 2012 at 13:31 (10 jaar ago)

  Ziet er goed uit!

 7. Conny
  21 mei 2012 at 15:23 (10 jaar ago)

  ziet er goed uit.
  en de prijs valt ook mee

 8. Gabriëlla
  21 mei 2012 at 16:45 (10 jaar ago)

  Nah, niet echt iets voor mij. Trouwens een tip, kan je de volgende keer 1 foto van je gezicht zonder foundation (en andere make-up) maken en 1 met? Voor en na. Want nu krijg ik niet zo’n heel goed beeld van alleen een stukje jukbeen. Hopelijk vat je dit op als een tip =)

 9. Meyke
  21 mei 2012 at 21:03 (10 jaar ago)

  Maar een BB cream is toch geen foundation? Het is meer een tinted moisturiser. Ik heb de “gewone” BB cream van l’Oréal, ben er nog niet uit wat ik er van vind.

 10. Vera
  21 mei 2012 at 22:25 (10 jaar ago)

  Ik heb toch liever wat meer dekking 🙂

 11. DalaLuz
  21 mei 2012 at 22:29 (10 jaar ago)

  Wel jammer dat ook deze BB creme zo weinig dekt 🙁 Het blijven maar dagcremes met een kleurtje inplaats van echte BB cremes…

 12. Esther - Blosh Time
  21 mei 2012 at 22:36 (10 jaar ago)

  Wat ik zo jammer vind is dat die BB creams maar in twee tinten komen en dat die lichte dan nog steeds best donker is.. Ik snap niet waarom ze niet meer tinten maken.
  Ben bang dat deze ook iets te donker is voor mij.

 13. Nannick
  23 mei 2012 at 20:27 (10 jaar ago)

  Wow hij lijkt me best fijn maar wel heel erg duur. Jammer genoeg… Anders had ik hem sowieso gekocht!