Review: Clinique Bottom Lash Mascara

Op het gebied van beauty blijft de cosmetica industrie zich ontwikkelen en je kunt wel stellen dat er maandelijks of misschien zelfs wel wekelijks nieuwe dingen worden bedacht. Sommige nieuwe producten lijken nogal nutteloos, terwijl andere beautyproducten juist heel interessant kunnen zijn. Mijn interesse was in ieder geval meteen gewekt toen ik het persbericht las over de ‘Clinique Bottom Lash Mascara’. Ten eerste omdat Clinique mijn favo merk is als het gaat om mascara’s en ten tweede omdat een speciale mascara voor de onderste wimpers heel handig klinkt. Maar is het ook een nuttig product of is het eigenlijk best nutteloos? 

Bijna dagelijks draag ik mascara en ik weet als geen ander dat het aanbrengen soms best lastig kan zijn, vooral de onderste wimpers voorzien van een net zwart laagje kan nog best een ‘challenge’ zijn. Dat moet ook de achterliggende gedachte geweest zijn van de bedenkers van de ‘Clinique Bottom Lash Mascara’. Dit is een mascara speciaal en alleen bedoeld voor de kleine onderwimpers.

Deze nieuwe mascara is zo ontwikkeld dat de mascara 24 uur perfect blijft zitten dankzij een langhoudende formule. Ook is de mascara waterproof en inderdaad de mascara overleefd een regenbui en/of huilbui. De mascara heeft een piepklein borsteltje waarmee je heel gemakkelijk mascara aan kunt brengen zonder vlekken. Niet alleen is het kleine borsteltje handig ook de mascara zelf bestaat uit ingrediënten die ervoor zorgen dat de onderwimpers een natuurlijke look krijgen en ondertussen worden de wimpers ook nog goed verzorgd.

Zo op het eerste gezicht lijkt deze mascara meer op een ‘sample’ maar nee het is echt een fullsize product die 2 ml mascara bevat. Dat is niet heel erg veel maar voor je onderste wimpers heb je ook niet zo heel veel nodig, dus je kunt er wel een tijdje mee vooruit. Ik vind de verpakking van de mascara er mooi uitzien, vooral de lieflijke bloemetjes maken de huls lekker vrolijk. Het is een hele kleine huls, dus automatisch ook een kleine dop waar ik eerst wel even aan moest wennen bij het gebruiken van deze mascara…

Het borsteltje is echt inimini, ongeveer 1 cm groot (klein). Het borsteltje bestaat uit echte haartjes en loopt een beetje puntig, hierdoor kun je het borsteltje ook goed verticaal gebruiken maar ik geef de voorkeur aan horizontaal. Het borsteltje werkt heel fijn en het aanbrengen gaat heel gemakkelijk. Heb ik normaal gesproken kleine zwarte vlekjes onder mijn ogen, met deze mascara amper. Het werkt dus hartstikke goed! Ook zorgt het voor een mooi natuurlijk effect aan mijn wimpers zonder dat ze te veel aan elkaar vast plakken.

De ‘Clinique Bottom Lash’ mascara kun je met warm water gemakkelijk verwijderen maar met wat make-up remover gaat het ook prima.

(Hier draag ik op mijn onderste wimpers een ‘normale’ mascara en zoals je kunt zien zie je behoorlijk wat zwarte vlekjes)

(Deze ooglook stond afgelopen maandag online en hier heb ik de ‘Clinique Bottom Lash Mascara’ gebruikt en zoals je kunt zien weinig zwarte vlekjes en mooie natuurlijke onderwimpers)

Mijn conclusie: Ik vind het een fijn product omdat het goed en gemakkelijk werkt en het is zeker slim bedacht. Maar is het een must? Nee, ik denk ook dat je heel goed zonder deze speciale mascara kan. Het product is natuurlijk wel heel handig maar wanneer je oogschaduw of lijntje onder je ogen draagt vallen de mascara vlekjes niet eens zo heel erg op. Wel kan ik me voorstellen wanneer je alleen mascara draagt dat je het mooier vindt dat er geen zwarte vlekjes onder je ogen komen, dan is dit product echt iets voor jou.

De Clinique Bottom Lash Mascara is in twee verschillende tinten te verkrijgen, namelijk: Zwart en zwart/bruin. De mascara is exclusief te koop bij Ici Paris XL en kost €16,-.

117 Comments on Review: Clinique Bottom Lash Mascara

 1. Cherel
  2 mei 2012 at 06:42 (10 jaar ago)

  Ziet er goed uit, maar ik blijf toch bij mijn Maxfactor mascara 🙂

 2. CreaBeaBlog
  2 mei 2012 at 07:39 (10 jaar ago)

  Mascara op de onderste wimpers is en blijft inderdaad lastig. Ik heb altijd een wattenstaafje bij de hand voor noodgevallen!

 3. Myrthe
  2 mei 2012 at 07:44 (10 jaar ago)

  Dit lijkt me zo’n fijne mascara voor de onderwimpers! Je ziet ook aardig goed het verschil bij de twee ooglooks, dus dat is altijd fijn! 🙂

 4. charile
  2 mei 2012 at 09:41 (10 jaar ago)

  Lijkt me echt heel fijn!

 5. Shna
  2 mei 2012 at 10:23 (10 jaar ago)

  Ik word echt hysterisch van die irritante reclame banner!

 6. Esmay
  2 mei 2012 at 10:55 (10 jaar ago)

  Ik vind ’t een beetje overrated eigenlijk. Tuurlijk, het is handig, maar ik vind dat je dat ook wel met een gewone mascara kunt doen! 🙂

 7. LottedeJ
  2 mei 2012 at 11:30 (10 jaar ago)

  Het is zeker handig, maar ik denk dat ik dit ook wel met een gewone mascara kan. En dan niet met zo’n grote als False Lash Effect, maar misschien met zo’n borsteltje als Telescopic heeft.

 8. Fleur
  2 mei 2012 at 11:43 (10 jaar ago)

  Ik zou zo’n mascara nooit kopen, zonde van mijn geld want het aanbrengen met andere mascara’s gaat prima bij mij. Ik zie trouwens helemaal geen zwarte vlekjes op de bovenste foto, maar dat komt misschien door de oogschaduwlijn onder. Natuurlijk is het wel een handig product, maar ik vind het te prijzig om aan te schaffen.

 9. Esther - Blosh Time
  2 mei 2012 at 11:45 (10 jaar ago)

  Hmm hier heb ik niet echt behoefte aan, gaat prima met een gewone mascara 😉

 10. Roos en Laura
  2 mei 2012 at 13:37 (10 jaar ago)

  ziet er goede uit!!

 11. Janneke
  2 mei 2012 at 14:49 (10 jaar ago)

  Ik zie eigenlijk niet veel verschil. Maar dat komt misschien omdat het lastig is te zien door de oogschaduw erachter.
  Heb zelf geen behoefte om hier een dure mascara voor uit te geven, het lukt prima zo door voorzichtig te doen.

 12. Miranda
  2 mei 2012 at 19:31 (10 jaar ago)

  Het kan handig zijn , maar ik zal het zelf niet kopen 🙂