Mijn favoriete series!

Tv kijken doe ik amper, ik vind het gewoon niet zo heel erg leuk vanwege het nogal ontbreken van echt leuke programma’s. Het enige wat ik vrij structureel kijk is DWDD, 3 op reis en Nederlandse Hollywood vrouwen. Wat ik wel heel graag doe is films, docu’s en tv series kijken. Natuurlijk heb ik mijn favoriete series en vandaag wil ik deze graag met jullie delen. Benieuwd naar een greep uit mijn favoriete series, lees dan snel verder…

Elke dinsdagochtend zit ik klaar om de nieuwste afleveringen van ‘Hart of Dixie’ en ‘Gossip Girl’ te downloaden. Hoe stom het ook klinkt, ik kan me hier echt op verheugen! Over ‘Hart of Dixie’ schreef ik al eerder een artikel. In deze serie speelt Rachel Bilson de rol van Dr. Zoe Hart. Zij komt uit New York en gaat werken in een huisartsenpraktijk in Bluebell, een klein dorpje in Alabama, wat natuurlijk nogal een groot contrast is met het snelle leven in New York. Ze maakt van alles mee en doet er alles aan om zich thuis te voelen, vrienden te maken en dit alles met een flinke portie aan drama en humor. Waarschijnlijk komt er geen seizoen twee door teleurstellende kijkcijfers, heel erg jammer…

Gossip Girl volg ik ook al vanaf het begin en ik was meteen ‘hooked’ aan deze serie. Een tijdje vond ik het wel ietsjes minder maar de afgelopen twee seizoenen zit ik weer aan de buis (laptop) gekluisterd. Ik weet niet of ik nog moet uitleggen waar GG over gaat maar toch voor de mensen die het niet kennen, even in het kort…Gossip Girl gaat over jonge mensen uit de Upper East Side in New York en ze hebben het qua financiële middelen zeker niet slecht getroffen. De hoofdrolspelers hebben een hoop geheimen die dankzij ‘Gossip Girl’, een soort micro blog waar iedereen roddels, geheimen etc. anoniem heen kan sturen, niet lang geheim. Deze micro blog is super populair en voor je het weet ligt je geheim open en bloot op straat. Deze serie is ook voorzien van een flinke hoeveelheid drama, love it!

Toen ik een jaar of 17 was kwam ‘The O.C.’ voor het eerst op de Nederlandse televisie en ook hieraan was ik meteen verslaafd. Ik heb inmiddels de vier seizoenen die zijn gemaakt minimaal drie keer gezien, het is wat mij betreft de meest leuke serie ooit! De serie gaat over vier jongeren die wonen in ‘Orange County’, een nogal rijke plek in Californië. De vier hoofdrolspelers maken echt van alles mee. Natuurlijk heeft deze serie veel drama, liefdesperikelen, humor en spanning. Eigenlijk zit er van alles wel wat in deze serie en dat maakt het ook juist zo leuk. Zeker een aanrader, alleen wees gewaarschuwd de serie werkt nogal verslavend!

Ruim een jaar geleden ontdekte ik via Net 5 het programma ‘Keeping Up With The Kardashians’. Meteen vond ik het een leuke en interessante serie omdat je een kijkje krijgt in het leven van deze super beroemde en rijke familie. Ook alle spin-offs van de serie vind ik super tof, zoals bijvoorbeeld ‘Kourtney and Kim Take New York’. Het is natuurlijk reality en soms vraag ik me wel af of het niet enigszins is gescript, ondanks dat vind ik het hartstikke leuk! Gewoon even lekker 20 minuten kijken naar ‘hersenloze’ televisie, daarom noem ik het ook wel mijn ‘Guilty Pleasure’…

Ook een reality serie die ik graag kijk is ’16 And Pregnant’. Dit is een serie van MTV die een kijkje geeft in het leven van hele jonge moeders (en vaders) die op hun 16e al zwanger zijn geworden. De camera volgt de jonge meiden vanaf een aantal weken zwangerschap totdat de baby een paar maanden oud is. Je ziet de jonge moeders (en soms ook de jonge vaders) hun best doen om voor het kindje te zorgen. Uiteraard met school, break-ups en andere tiener perikelen is dit niet altijd even gemakkelijk. Een serie die ik graag kijk omdat ik het vooral heel interessant vind! Op dit moment is de serie alweer bezig aan het vierde seizoen.

Een spin-off van de bovenstaande serie is ‘Teen mom’, in deze serie zie je hoe het verder gaat met een aantal jonge moeders uit ’16 And Pregnant’. Erg leuk om te zien hoe het met ze gaat, sommige van deze jonge moeders doen het best wel goed terwijl andere meiden toch wel veel moeilijkheden hebben. Ook dit vind ik een super interessante serie en kan ik me echt verheugen op een nieuwe aflevering, nu eerst wachten op een nieuw seizoen…

Nog een serie die ik echt fantastisch vind is ‘Prison Break’. Past niet heel goed in het rijtje hierboven omdat het nogal een ander soort genre is, toch vind ik de serie echt te gek en ja ook omdat de hoofdrolspelers zeker niet verkeerd zijn om naar te kijken. Ook een leuke serie om bijvoorbeeld te kijken met je (hopelijk niet jaloerse) vriend. De serie gaat over twee broers die in de gevangenis zitten en ze zijn van plan om met een heel ingenieus plan te ontsnappen. Een super spannende serie waar je binnen no-time helemaal ‘in’ zit. Ik kan mij nog herinneren dat ik het altijd heel lastig vond om te stoppen met kijken, het is zo ontzettend spannend!

Dit zijn eigenlijk wel mijn favo series, series die ik ook best graag kijk (keek) zijn: Lost, Jersey Shore, Friends, the Hills en the City. Welke series kijk jij graag en mocht je nog een tip hebben voor een te gekke serie, laat het mij dan vooral weten bij de comments!