Mijn favoriete series!

Tv kijken doe ik amper, ik vind het gewoon niet zo heel erg leuk vanwege het nogal ontbreken van echt leuke programma’s. Het enige wat ik vrij structureel kijk is DWDD, 3 op reis en Nederlandse Hollywood vrouwen. Wat ik wel heel graag doe is films, docu’s en tv series kijken. Natuurlijk heb ik mijn favoriete series en vandaag wil ik deze graag met jullie delen. Benieuwd naar een greep uit mijn favoriete series, lees dan snel verder…

Elke dinsdagochtend zit ik klaar om de nieuwste afleveringen van ‘Hart of Dixie’ en ‘Gossip Girl’ te downloaden. Hoe stom het ook klinkt, ik kan me hier echt op verheugen! Over ‘Hart of Dixie’ schreef ik al eerder een artikel. In deze serie speelt Rachel Bilson de rol van Dr. Zoe Hart. Zij komt uit New York en gaat werken in een huisartsenpraktijk in Bluebell, een klein dorpje in Alabama, wat natuurlijk nogal een groot contrast is met het snelle leven in New York. Ze maakt van alles mee en doet er alles aan om zich thuis te voelen, vrienden te maken en dit alles met een flinke portie aan drama en humor. Waarschijnlijk komt er geen seizoen twee door teleurstellende kijkcijfers, heel erg jammer…

Gossip Girl volg ik ook al vanaf het begin en ik was meteen ‘hooked’ aan deze serie. Een tijdje vond ik het wel ietsjes minder maar de afgelopen twee seizoenen zit ik weer aan de buis (laptop) gekluisterd. Ik weet niet of ik nog moet uitleggen waar GG over gaat maar toch voor de mensen die het niet kennen, even in het kort…Gossip Girl gaat over jonge mensen uit de Upper East Side in New York en ze hebben het qua financiële middelen zeker niet slecht getroffen. De hoofdrolspelers hebben een hoop geheimen die dankzij ‘Gossip Girl’, een soort micro blog waar iedereen roddels, geheimen etc. anoniem heen kan sturen, niet lang geheim. Deze micro blog is super populair en voor je het weet ligt je geheim open en bloot op straat. Deze serie is ook voorzien van een flinke hoeveelheid drama, love it!

Toen ik een jaar of 17 was kwam ‘The O.C.’ voor het eerst op de Nederlandse televisie en ook hieraan was ik meteen verslaafd. Ik heb inmiddels de vier seizoenen die zijn gemaakt minimaal drie keer gezien, het is wat mij betreft de meest leuke serie ooit! De serie gaat over vier jongeren die wonen in ‘Orange County’, een nogal rijke plek in Californië. De vier hoofdrolspelers maken echt van alles mee. Natuurlijk heeft deze serie veel drama, liefdesperikelen, humor en spanning. Eigenlijk zit er van alles wel wat in deze serie en dat maakt het ook juist zo leuk. Zeker een aanrader, alleen wees gewaarschuwd de serie werkt nogal verslavend!

Ruim een jaar geleden ontdekte ik via Net 5 het programma ‘Keeping Up With The Kardashians’. Meteen vond ik het een leuke en interessante serie omdat je een kijkje krijgt in het leven van deze super beroemde en rijke familie. Ook alle spin-offs van de serie vind ik super tof, zoals bijvoorbeeld ‘Kourtney and Kim Take New York’. Het is natuurlijk reality en soms vraag ik me wel af of het niet enigszins is gescript, ondanks dat vind ik het hartstikke leuk! Gewoon even lekker 20 minuten kijken naar ‘hersenloze’ televisie, daarom noem ik het ook wel mijn ‘Guilty Pleasure’…

Ook een reality serie die ik graag kijk is ’16 And Pregnant’. Dit is een serie van MTV die een kijkje geeft in het leven van hele jonge moeders (en vaders) die op hun 16e al zwanger zijn geworden. De camera volgt de jonge meiden vanaf een aantal weken zwangerschap totdat de baby een paar maanden oud is. Je ziet de jonge moeders (en soms ook de jonge vaders) hun best doen om voor het kindje te zorgen. Uiteraard met school, break-ups en andere tiener perikelen is dit niet altijd even gemakkelijk. Een serie die ik graag kijk omdat ik het vooral heel interessant vind! Op dit moment is de serie alweer bezig aan het vierde seizoen.

Een spin-off van de bovenstaande serie is ‘Teen mom’, in deze serie zie je hoe het verder gaat met een aantal jonge moeders uit ’16 And Pregnant’. Erg leuk om te zien hoe het met ze gaat, sommige van deze jonge moeders doen het best wel goed terwijl andere meiden toch wel veel moeilijkheden hebben. Ook dit vind ik een super interessante serie en kan ik me echt verheugen op een nieuwe aflevering, nu eerst wachten op een nieuw seizoen…

Nog een serie die ik echt fantastisch vind is ‘Prison Break’. Past niet heel goed in het rijtje hierboven omdat het nogal een ander soort genre is, toch vind ik de serie echt te gek en ja ook omdat de hoofdrolspelers zeker niet verkeerd zijn om naar te kijken. Ook een leuke serie om bijvoorbeeld te kijken met je (hopelijk niet jaloerse) vriend. De serie gaat over twee broers die in de gevangenis zitten en ze zijn van plan om met een heel ingenieus plan te ontsnappen. Een super spannende serie waar je binnen no-time helemaal ‘in’ zit. Ik kan mij nog herinneren dat ik het altijd heel lastig vond om te stoppen met kijken, het is zo ontzettend spannend!

Dit zijn eigenlijk wel mijn favo series, series die ik ook best graag kijk (keek) zijn: Lost, Jersey Shore, Friends, the Hills en the City. Welke series kijk jij graag en mocht je nog een tip hebben voor een te gekke serie, laat het mij dan vooral weten bij de comments!

132 Comments on Mijn favoriete series!

 1. Leontien
  19 april 2012 at 00:54 (10 jaar ago)

  Prison Break vind ik zo’n geweldige serie!
  Ik heb de complete box en ik heb hem al heel vaak gekeken!

 2. Cynthiiaa
  19 april 2012 at 01:00 (10 jaar ago)

  Gossip Girl is echt heel leuk! Vind het zo jammer dat ze het steeds in Nederland starten en weer afbreken. Prison Break is mind-blowing. De enige serie die ik echt vanaf het begin heb gevolgd tot het einde, zeker de moeite waard om te kijken ja! 16 And Pregnant is ook amazing, ik vind het leuk om te zien hoe zij opgroeien en wat er wel allemaal niet bij komt kijken bij het krijgen van een kind.. wauw!

 3. Amber
  19 april 2012 at 01:02 (10 jaar ago)

  Aah! Wat een leuke series heb je uitgezocht! Prison break is echt alltime favorite! Daarbij kijk ik nu ook graag Nikita op Veronica elke zondag en download ik Dexter (dat is overigens echt een aanrader!).

 4. Caroline
  19 april 2012 at 06:51 (10 jaar ago)

  Hele leuke series! Gossip girl vind ik ook helemaal leuk. Gilmore Girls is ook een aanrader! Friends blijft bij mij toch wel stipt bovenaan staan. Oldskool Degrassi the next generation heb ik ook van seizoen 1 tot nu gekeken. Is misschien niet de beste serie, maar wel heel herkenbaar en leuk om te kijken!

 5. Cherel
  19 april 2012 at 07:06 (10 jaar ago)

  Ik vind Gossip Girl ook super leuk! Dat volg ik echt al vanaf het begin 🙂

 6. Chantal
  19 april 2012 at 07:44 (10 jaar ago)

  Ik ben zelf ook helemaal gek van Gossip Girl, echt een heerlijke serie!

 7. Desirée
  19 april 2012 at 09:07 (10 jaar ago)

  Offtopic: Die 1e foto!!! *smelt*

 8. Lisa
  19 april 2012 at 09:24 (10 jaar ago)

  Leuke blogpost! 🙂 I love TV series 🙂 Mijn nr 1 favo serie is “Gossip Girl”, dat volg ik vanaf het begin ook 🙂 Verder keek ik vroeger naar “Lost”, “Prison Break” en “Heroes” maar die zijn nu allemaal al gedaan helaas 🙂 Nu kijk ik naast “Gossip Girl” ook naar animated TV series zoals “The Simpsons”, “Family Guy” en “The Cleveland Show” 🙂

 9. Tedje
  19 april 2012 at 09:24 (10 jaar ago)

  Ik kijk Gossip Girl, Glee, Pretty Little Liars, The Lying Game! Toch maar eens een aflevering van Heart of Dixie kijken! Die eerste foto trouwens…. TE LIEF!!!!

 10. Hollandabeauty
  19 april 2012 at 10:30 (10 jaar ago)

  Leuk artikel, mooi geschreven

 11. Nynke-Boudien
  19 april 2012 at 10:31 (10 jaar ago)

  The Secret Circle en 90210!

 12. Miranda
  19 april 2012 at 10:37 (10 jaar ago)

  Op eigen risico, verslavingsrisico zeer hoog!

  – The mentalist
  – The vampire diaries
  – The secret circle
  – Pretty little liars
  – The lying game
  – Supernatural
  – White collar

 13. LottedeJ
  19 april 2012 at 11:13 (10 jaar ago)

  O jaaaa, ik ben het echt met bijna alle series eens. Momenteel ben ik weer helemaal gek op The O.C. en kijk ik weer vanaf het begin alles terug. En bij Gossip Girl had ik inderdaad ook een periode dat ik ’t gewoon een beetje saai vond, daarom ben ik gestopt met kijken. Maar als jij zegt dat ’t nu weer beter en spannender is ga ik wel weer kijken!

 14. LJ
  19 april 2012 at 11:15 (10 jaar ago)

  Gossip Girl is echt een van mijn favoriete series en Heart of Dixie wil ik beginnen kijken.
  Ik kijk ook nog graag naar New Girl, How I Met Your Mother, The Big Bang Theory en 2 Broke Girls.

 15. Esmay
  19 april 2012 at 11:53 (10 jaar ago)

  Aan Gossip Girl moet ik écht beginnen. Heb al wel wat afleveringen gezien maar that’s it. Keeping Up With The Kardashians vond ik ook leuk, net als Kim & Khloe Take New York 😀

 16. Lotte
  19 april 2012 at 11:59 (10 jaar ago)

  Ik kan ook maar geen genoeg krijgen van reality TV. Ook al weet ik dat het helemaal niet de reality is;) In dat genre vind je misschien ‘Married to Rock’, ‘Ice Loves Coco’ en ‘Kendra’ ook wel leuk…

 17. Roos
  19 april 2012 at 13:24 (10 jaar ago)

  Leuke series! Ik ben gek op new girl en series van HBO: The Wire en Game Of Thrones!

 18. Kelly
  19 april 2012 at 15:49 (10 jaar ago)

  Hoe kijk jij de series op je computer dan? Kost dat geld of kan t ook gratis? Tips pleasee!

 19. WeLoveImperfection
  19 april 2012 at 15:59 (10 jaar ago)

  Gossip Girl! Ik ben echt zwaar verslaafd! 😉
  xoxo

 20. steffie
  19 april 2012 at 16:23 (10 jaar ago)

  ik vind kim en kourtney in new york leuk en kloe en lamar en the kardashians kijk ik met extra zender op ziggo!! teen mom vind ik ook leuk!

 21. Mariel
  19 april 2012 at 16:24 (10 jaar ago)

  Leuke series! Ik vind Gossip Girl & 16 and pregnant ook erg leuk om te kijken 🙂

 22. ft
  19 april 2012 at 16:53 (10 jaar ago)

  Je mist 2 hele goede series: New Girl & The walking dead. Dat zijn voor mij echt de toppers. Echt een aanrader!

 23. Daantje
  19 april 2012 at 16:56 (10 jaar ago)

  Ik vond het ineens ook saai worden, toen ben ik gestopt met kijken.. Dom? Misschien moet ik maar weer eens gaan kijken dan! Ik vond 90210 ook altijd leuk dat kwam altijd na elkaar

 24. Lienberry
  19 april 2012 at 17:07 (10 jaar ago)

  ik volg erggg veel series..haha ik heb er echt een week taak aan om alle nieuwe episodes te downloaden..

  als je the OC leuk vond, is misschien One tree hill ook wel wat voor jou?
  het is ong. net zo’n serie. leuke tieners met veel liefde en drama. hieraan ben ik net zo verslaafd! Helaas hebben ze 2 weken geleden net de aller laatste aflevering uitgezonden 🙁 maar met 8 seizoenen kan je heel lang vooruit! echt een aanrader 🙂

  En natuurlijk Grey’s anatomy!!
  of Pretty little liars, the vampire diaries, the secret circle en desperate housewives 🙂 Love them all!! Mocht je je vervelen… 😉

 25. Roos en Laura
  19 april 2012 at 19:08 (10 jaar ago)

  OMG buiten da laatste kijk ik ook naar al die series! leuk artikel en super schattige katjes! -Roos x

 26. Mirjam
  19 april 2012 at 19:09 (10 jaar ago)

  Ik kijk bijna nooit tv, maar mijn favoriete serie is Mc Leod’s Daughters! Heerlijk! <3

 27. Diana
  19 april 2012 at 20:47 (10 jaar ago)

  Ik heb geen 1 van de bovenstaande series gekeken. Het is mijn allemaal (naast prison break) een beetje te girly-girl – tenminste dat is mijn eerste indruk ervan. De series die ik volg zijn o.a. Desperate Housewives, The Ghost Whisperer, Without a Trace en Law & Order.

  • Diana
   19 april 2012 at 20:48 (10 jaar ago)

   Oh, ik lieg. Ik had 16 & pregnant over het hoofd gezien! Die serie vind ik wel leuk om te kijken.

 28. marielle
  20 april 2012 at 09:14 (10 jaar ago)

  Ik volg ook altijd 16 and pregnant , teen mom en prison break zou
  ik graag willen zien, dat zou dan in dvd vorm moeten worden aangezien
  het niet meer wordt uitgezonden ?!
  En ik was zwaar fan van A.T.W.T. !! wat baalde ik dat die serie is gestopt.
  Volg niemand meer G.T.S.T. ?? en de bold and the beautyful ? hahaha ikke wel:D

  • marielle
   20 april 2012 at 09:16 (10 jaar ago)

   B.T.W de wereld draait door volg ik ook !!

 29. Lauwchen
  20 april 2012 at 20:27 (10 jaar ago)

  Ik kijk altijd Gossip Girl en The Vampires Diaries online. En daarbuiten kijk ik nog Grey’s Anatomy op tv en af en toe Private Practice. Zo leuke series!

 30. Joelle
  21 april 2012 at 12:20 (10 jaar ago)

  Ook allemaal een favoriet van mij! Maar waar download jij deze series?

 31. Nannick
  2 mei 2012 at 21:46 (10 jaar ago)

  Gossip girl, YAAAY!! ;d