Vraag van de dag: Hoe lang sta jij onder de douche?

Vandaag heb ik voor jullie weer een nieuwe ‘Vraag van de dag’, namelijk hoe lang sta jij onder de douche? Ik kwam op deze vraag omdat ik een tweet van Lush voorbij zag komen over het besparen van water. Hierin stond het volgende: Als alle Nederlanderrs 1 minuut korter douchen besparen we 28 miljard liter water en 126 miljoen m3 gas per jaar. Wat een hoop! Dat bracht me dus op het idee voor deze nieuwe ‘Vraag van de dag’…

Elke dag sta ik wel onder de douche, het liefst in de avond. Ik ben totaal geen lange ‘doucher’ en ik sta misschien per keer amper vijf minuten onder de douche. Op zich vind ik douchen best lekker maar ik word altijd een beetje ongeduldig en verveel me gewoon snel onder de douche. Zodra mijn haar en mijn lichaam is gewassen, vind ik het eigenlijk wel weer prima. Maar ongeveer twee keer in de week hou ik een wat langere douchesessie. Dan neem ik vaak van te voren een maskertje, ga ik scrubben, scheren, haarmaskertje etc. etc. Dan sta ik denk ik wel zo’n tien minuten onder de douche, wat volgens mij nog steeds niet eens zo heel lang is.

Mijn vraag aan jullie is: Hoe lang sta jij onder de douche en ben je ook bewust dat douchen veel water en gas kost?

Off-topic: Meiden super bedankt voor jullie ontzettende lieve comments bij mijn ‘persoonlijke artikel’ van gisteren. Heeft me echt super goed gedaan en ik ben blij dat jullie nog heel veel vertrouwen in mij hebben :D.

57 Comments on Vraag van de dag: Hoe lang sta jij onder de douche?

 1. els
  6 maart 2012 at 15:05 (8 jaar ago)

  Ik sta denk ik in de ochtend 10 min. onder de douch daarbij was ik ook mijn haren,( soms doe ik het alleen in de wasbak). En in de avond ( als ik avonddienst heb gehad) 5 min. effe snel goed alles schoon soppen en me mandje in ;).
  En ik sta langer onder de douch als ik me niet lekker voel, of als ik het heeel heel koud heb ;) …. Ik dacht dat ik het wel aardig netjes doe ;)
  groetjes

  Beantwoorden
 2. denise
  6 maart 2012 at 15:13 (8 jaar ago)

  Als ik alles ga doen scrubben haren wassen enz. sta ik gemiddeld 20 minuten onder de douche vergeleken met anderen vind ik het nog redelijk kort

  Beantwoorden
 3. Larissa
  6 maart 2012 at 15:14 (8 jaar ago)

  Wow, wat douche jij snel! Ik douche ongeveer 15 minuten ‘normaal’, en als ik me ook ga scheren, maskertje, schrubben, etc. toch al wel gauw 30 minuten. Ik snap niet hoe je je zo snel scheert haha, dat duurt bij mij toch wel een minuut of 7/8?

  Beantwoorden
   • Sanne van Huis
    6 maart 2012 at 16:50 (8 jaar ago)

    Ik scheer mijn benen nooit onder de douche, doe ik bij de wasbak :) dus scheren kost niet heel veel tijd onder de douche!

    Beantwoorden
 4. Kimberly
  6 maart 2012 at 15:15 (8 jaar ago)

  Ik douche max een half uur, maar douche om de dag ipv elke dag (tenzij het heel warm weer in de zomer is, dan wel elke dag, maar dan douche ik een stuk korter met kouder water). In de praktijk sta ik er minder lang als een half uur onder, aangezien we een of andere gare oude ketel hebben die het na 10 minuten wel welletjes vind en ik de warme kraan vol open heb staan en de koude kraan uit en nog sta te bibberen onder de douche xD

  Beantwoorden
 5. Lois
  6 maart 2012 at 15:19 (8 jaar ago)

  ‘s avonds meestal 20 min en ‘s ochtends even snel minder dan 5 min denk dus eigenlijk best wel veel.

  Beantwoorden
 6. Samantha
  6 maart 2012 at 15:21 (8 jaar ago)

  Ik sta gemiddeld zo’n 10 minuten onder de douche. Als ik ga scrubben/scheren en dat soort dingen, dan is het rond de 20/25 minuten denk ik. :)

  Beantwoorden
 7. LottedeJ
  6 maart 2012 at 15:22 (8 jaar ago)

  Als ik alleen even snel ga douchen (‘s avonds) doe ik daar zo’n 5 à 10 minuten over. Als ik mijn haar ga wassen of mijn zondagse uitgebreide douchebeurt hou, kan ik er zo een half uur onderstaan.

  Beantwoorden
 8. Kelly
  6 maart 2012 at 15:23 (8 jaar ago)

  Ik sta ongeveer 5 tot 10min onder de douche. Vroeger douchte ik echt een half uur, totdat mijn moeder met een zandlopertje voor onder de douche kwam. We mochten niet meer langer als 5min douchen en nu wil ik zelfs niet meer langer als 5min douchen, omdat ik me gewoon verveel! Alleen als ik me moet scheren dan duurt het iets langer of als ik me niet zo lekker voel, wil een lekkere lange douche ook nog wel eens helpen!

  Beantwoorden
 9. charile
  6 maart 2012 at 15:33 (8 jaar ago)

  Als ik douche zonder mijn haar te wassen ben ik er binnen 5 minuten onderuit, en met haarwassen is het denk ik zo’n 5 tot max. 10 minuten.

  Beantwoorden
 10. Oumaima
  6 maart 2012 at 15:33 (8 jaar ago)

  Ik sta ongeveer 15 a 20 min onder de douch!

  ik hou van douchen!

  >X<

  Beantwoorden
 11. jennifer
  6 maart 2012 at 15:43 (8 jaar ago)

  ik sta meestal zo ongeveer 15 minuten onder de douche :).

  Beantwoorden
 12. Aranka
  6 maart 2012 at 15:46 (8 jaar ago)

  Ik ben ook echt een snelle doucher, met 5 minuten ben ik meestal wel klaar. Ga eronder staan was meteen mijn haar. Daarna doe ik conditioner in, pas mijn gezicht met een reinigings gel, was me en even snel scheren en dan spoel ik alles in één keer eraf en ben klaar :)

  Beantwoorden
 13. Mariska
  6 maart 2012 at 15:47 (8 jaar ago)

  Jeetje, ehm, ik denk ongeveer 10 minuten á een kwartiertje, daar houdt het wel een beetje bij op :)

  Beantwoorden
 14. CherriesBeauty
  6 maart 2012 at 15:50 (8 jaar ago)

  Ik sta ongeveer 10 minuten onder de douche. Iets langer als ik mijn haren moet wassen en me moet scheren uiteraard :)

  Beantwoorden
 15. Michelle
  6 maart 2012 at 15:55 (8 jaar ago)

  Een 10-tal minuten elke morgen voor ik ga werken. In deze 10 min was ik mijn haren en doe ik crèmespoeling op. Terwijl de crème intrekt, was ik mijn lichaam en dan spoel ik alles af en geniet ik nog even na van het warme water voor een lange werkdag…
  Misschien even het nagenieten inkorten vanaf nu als het ons zoveel water kan besparen!!!!
  (Heb wel een besparende douchekop, staat dit niet gelijk aan eventjes nagenieten dan? :) )

  Beantwoorden
 16. Aniek
  6 maart 2012 at 16:07 (8 jaar ago)

  ik doe er denk ik 10 minuten over . als ik mijn haar was enz. alleen als ik ziek of heel moe ben douche ik langer.:)

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   6 maart 2012 at 16:48 (8 jaar ago)

   Grappig om te lezen. Juist als ik ziek ben vind ik douchen vreselijk omdat het zo koud is buiten de douche :)

   Beantwoorden
 17. beautinista
  6 maart 2012 at 16:13 (8 jaar ago)

  Ik douche om de dag een kwartiertje – 20 minuutjes!

  Beantwoorden
 18. Helmi
  6 maart 2012 at 16:30 (8 jaar ago)

  ik ben me er wel van bewust hoeveel water en gas we verbruiken met douchen en houd het dan meestal ook wel zo kort mogelijk. Denk dat ik hoogstens een kwartier onder de douche sta bij een uitgebreide versie, maar meestal zal het zo’n vijf minuten zijn. Ik douche ook niet elke dag om op die manier soms wat langer te mogen :) En met scheren zet je toch gewoon de kraan uit?

  Beantwoorden
  • els
   6 maart 2012 at 16:38 (8 jaar ago)

   Scheren doe ik ook nooit onder de douch hihihihi. Doe ik bij de wasbak;)
   wij zijn slim LOL!

   Beantwoorden
   • Sanne van Huis
    6 maart 2012 at 16:47 (8 jaar ago)

    Ik ook niet, daarom kan ik zo snel douchen haha. Als ik namelijk mijn benen scheer in de douche dan word ik duizelig ;S

    Beantwoorden
 19. steffie
  6 maart 2012 at 16:47 (8 jaar ago)

  ik denk smorgens tien minuten hooguit!! en als ik me haar was wel twintig doe ik scheren masker scrubben zeker een half uurtje

  Beantwoorden
 20. Lisanne
  6 maart 2012 at 16:47 (8 jaar ago)

  Ik douche zo ongeveer 15 minunten, elke dag. Best wel lang eigenlijk, maar ik denk dat dat zo is omdat ik mn haar elke dag moet wassen (word erg snel vet), en ik heb best lang haar..

  Beantwoorden
 21. emma
  6 maart 2012 at 16:47 (8 jaar ago)

  Ik sta wel lang in de douche zelf, maar met het indoen van shampoo/douchegel heb ik de kraan wel uitstaan.. En bij mij verschilt het heel erg: de ene dag 5 min de volgende dag zo een half uur (a)

  Beantwoorden
 22. Anneke
  6 maart 2012 at 16:51 (8 jaar ago)

  Hm… Ik gok 10-15 min. Ik douche het liefst ‘s ochtends, maar als ik naar school ga en stage heb dan douche ik ‘s avonds. Ik vind douchen heerlijk dus vind het heel lastig om eronder uit te komen.

  Beantwoorden
 23. Eline
  6 maart 2012 at 17:08 (8 jaar ago)

  ik sta 3 keer per week onder de douche.
  Zaterdags sta ik denk ik wel een half uur er onder,
  en door de week ong 15 minuten.
  Ik houd heel erg van lang douchen <3
  Zelfs als ik snel wil, dan zit ik weer lekker niks te doen onder de douche en is het zo weer 15 minuten later ;)

  Beantwoorden
 24. Ashley
  6 maart 2012 at 17:34 (8 jaar ago)

  Wow jullie antwoorden zijn kort haha :) Ik douche meestal een uur a anderhalf

  Beantwoorden
 25. Marieke
  6 maart 2012 at 17:59 (8 jaar ago)

  ik sta ongeveer 5 tot 10 minuten onder de douche, veel langer kan ik ook niet want de douche op mijn kot wordt automatisch koud na 10 minuten.. achja zo blijf ik er tenminste niet te lang op staan ;)

  Beantwoorden
 26. Frederique
  6 maart 2012 at 18:03 (8 jaar ago)

  7-10 minuten :D

  Beantwoorden
 27. Ceren
  6 maart 2012 at 18:22 (8 jaar ago)

  Ik schaam me dood om het te zeggen maar soms wel 45 min… dan ga ik onder de douche en sta ik 10 min gewoon onder heet water. In 10 min doe ik alles scheren,haren,masker etc. En de rest van de tijd breng ik doelloos door door gekke onnozele dingen te doen zoals water opvangen in je mond en dan weer uitspugen of water opvangen met m’n armen en dan laten vallen< dan hoor je plets. OMG WAT BEN IK OOK ONNOZEL.

  Beantwoorden
 28. Tess
  6 maart 2012 at 18:22 (8 jaar ago)

  ik douche 10 minuutjes ‘s ochtends, en als ik m’n haren was en de hele mikmak (2x per week) douche ik rond de 20 minuten denk ik.

  Beantwoorden
 29. Gabriëlla
  6 maart 2012 at 18:37 (8 jaar ago)

  Ik denk dat ik per dag zo’n 20-25 minuten douche, soms wat langer als ik ga scrubben etc.

  Beantwoorden
 30. keava
  6 maart 2012 at 19:05 (8 jaar ago)

  Ik sta meestal wel 20 min onder de douche en soms wat langer haha:P
  wat kan jij snel douche

  Beantwoorden
 31. Maureen
  6 maart 2012 at 19:31 (8 jaar ago)

  Ik sta altijd heel lang onder de douche. Meestal een half uur… Waarvan ik maar 5/10 minuten zit te wassen. En de rest van de tijd zit in domme liedjes te bedenken, op de deur te tekenen.. en nadenken over domme dingen… Yeahright..

  Beantwoorden
 32. Lotte
  6 maart 2012 at 19:34 (8 jaar ago)

  5 of 10 minuten?
  Ik sta gemiddeld zo’n halfuur onder de douche!x

  Beantwoorden
 33. E.
  6 maart 2012 at 20:42 (8 jaar ago)

  Ongeveer 10-15 minuten per dag, maar zeker de helft van de tijd staat de kraan uit. :)
  Dus haren nat maken, kraan uit, shampoo in mijn haren, kraan aan, haren uitspoelen, kraan weer uit, conditioner in mijn haar, lichaam soppen, kraan aan, gezicht nog eens nat maken, kraan weer uit, gezicht wassen, oksels scheren en dan kraan aan en alles afspoelen.

  Beantwoorden
 34. Aline
  6 maart 2012 at 22:10 (8 jaar ago)

  haha, wow ik snap niet dat je in minder dan 10 minuten je haar kan wassen (shampoo + conditioner) en dan nog facewash douchegel etc! Als ik snel douche doe ik er meestal 15/20 minuten over, maar meestal douche ik een half uur ongeveer. Ik douche altijd s’avonds dus ik heb tijd zat (:

  Beantwoorden
 35. Felicia
  6 maart 2012 at 22:48 (8 jaar ago)

  Ik douche maar 2/3 keer per week omdat het enorm slecht voor je huid is elke dag te douchen. (mijn huid reageert er wel erg op). Dat betekent natuurlijk niet dat ik me niet was voor de ignorant ladies here.
  Als ik dan douche dan doe ik er gemiddeld 20/30 minuten over.

  1000 liter water = 1 euro overigens voor wie dat niet wisten.

  Beantwoorden
 36. Cynthiiaa
  6 maart 2012 at 23:01 (8 jaar ago)

  Ik ben er wel van bewust dat het veel geld enzo kost, stiekem moest ik ook lachen om de afbeelding bovenin het artikel, so true! Ik denk dat ik minimaal rond de vijftien minuten zit en als ik lang douche wel rond de dertig, a lot!

  Beantwoorden
 37. Steffie
  7 maart 2012 at 07:24 (8 jaar ago)

  Mijn douchetijd varieert van 10 tot 25 min. Ik ben me er heel bewust van dat het geld kost. Ik mag trouwens niet iedere dag douchen in verband met mijn huid.. het word dan echt een hel,

  Beantwoorden
 38. katrien
  7 maart 2012 at 07:33 (8 jaar ago)

  bij mij is dat zowat hetzelfde als bij jou :)

  Beantwoorden
 39. HollandaBeauty
  7 maart 2012 at 08:08 (8 jaar ago)

  Aijjj ik vrees dat ik de 30 minuten wel haal (excuus ik heb heel lang haar) maar ik zou me er iets beter van bewust moeten zijn. Als ik geen haren was ben ik wel met 5 minuutjes afgespoeld.

  Beantwoorden
 40. priscella
  7 maart 2012 at 10:13 (8 jaar ago)

  Als ik mijn haren was en scheer 20-30 min ongeveer en normaal tussen 10-15 minuten.Ook ik hou van douchen dus kan er ook wel 45 minuten onder staan en dan lekker heet water voor mijn rug en nek heb daar namelijk veel last dus zo nu en dan doe ik dat weleens.

  Beantwoorden
 41. Floor
  7 maart 2012 at 11:19 (8 jaar ago)

  Wij hebben een klok in de badkamer dus ik houd het op 10 minuten en als ik uitgebreid douche, dus haren wassen, haarmasker, conditioner en benen scheren dan is het 15 a 20 minuten.

  Beantwoorden
 42. lot
  7 maart 2012 at 14:45 (8 jaar ago)

  Ik douche eigenlijk iedere ochtend zo’n kwartiertje. Dan poets ik eerst lekker lang mijn tanden, dan haren en lijf wassen, nog eventjes staan te dromen en er dan weer uit! Als ik heel moe of ziekjes ben of ik ga mijn benen scheren ofzo, duurt het een half uur, langer houd mijn boiler het ook niet uit. Bij mijn ouders thuis douche ik zo lang mogelijk! Daar is geen boiler en wel een bad ;p heeeerlijk.

  Beantwoorden
 43. Fleur
  9 maart 2012 at 08:15 (8 jaar ago)

  Ik sta dagelijks max 5 minuten onder de douche, maar 2x per week iets langer om mijn haar te wassen (dan is het max 10min). Een paar jaar geleden werd ik me er van bewust dat tutten onder de douche echt verspilling is. Nu douchte ik vroeger ook al niet zo lang, want anderen moesten ‘s ochtends ook nog onder de douche. Dus ik ben wel gewend om kort te douchen van jongs af aan. Er zijn mensen die standaard een kwartier of half uur er onder staan, dat snap ik niet. Je huid gaat dan ook helemaal rimpelen en wat doe je toch zo lang onder de douche. Beter dat we ons er allemaal bewuster van worden =)

  Beantwoorden
 44. mariem
  25 maart 2012 at 14:47 (8 jaar ago)

  o o ik voel me nu echt heel slecht ik douche gemiddeld een uur ( dat best veel vergelken bij jullie )

  Beantwoorden
  • mariem
   25 maart 2012 at 14:49 (8 jaar ago)

   maar ik mag niet te vaakn douchen omdat ik en gevoelige huid heb en anders wordt het helemaal rood dus ik douche 2 a 3 keer per week

   Beantwoorden
 45. Grajaa
  3 februari 2014 at 19:03 (6 jaar ago)

  Bij mij duurt het een half uurtje gewoon en als ik ga scheren en srubben 1 tot 1,5 uur.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *