Persoonlijk #4

Misschien al een klein beetje vernomen op Twitter maar misschien ook wel niet (helemaal als je me niet volgt uiteraard), het gaat namelijk niet zo goed met mij. Natuurlijk schrijf ik liever een positieve blogpost waarin ik vertel dat het fantastisch met me gaat, helaas is de werkelijkheid gewoon een beetje anders. En eerlijk is eerlijk ook de slechte dingen horen nou eenmaal (jammer genoeg) bij het leven…

Iedereen die mijn blog al langer volgt weet vast wel dat ik last heb van paniekaanvallen en dat ik daardoor straatvrees heb ontwikkeld. Mocht je het niet weten en het interessant vinden, dan kun je altijd even gebruik maken van mijn zoekfunctie rechtsboven in want ik heb hier al een aantal keren over geschreven…

Sinds een tijdje ben ik weer begonnen met een individuele therapie. Gelukkig gaat dit best wel heel goed en ik heb het gevoel dat dit op langer termijn ook zeker effect gaat hebben. Alleen op dit moment lijkt het juist helemaal averechts te werken. Ik heb de ene paniekaanval naar de ander (zo’n twee per dag). Het zijn ook nog eens hele heftige, die soms wel 20 minuten duren en geloof me dat is heel lang voor je gevoel. Hoe dit precies komt weet ik niet helemaal maar het heeft er vast mee te maken dat ik er nu echt heel veel mee bezig ben. Ook weet ik van mezelf als ik in een ‘slechte’ periode zit, het heel lastig vind om uit deze neerwaartse spiraal te komen. Vaak hou ik het zelf ook in stand (niet expres uiteraard) doordat ik continu denk “ik wil geen paniekaanval”omdat ik er heel erg bang voor ben. Dus angstig zijn voor de angst. Het ging een tijdje heel goed met me. Bijna leek het alsof ik alles weer kon, wat natuurlijk wel heel veel moeite en energie kostte maar dat maakt niet uit. Ik deed het tenminste! Dit was super goed voor mijn zelfvertrouwen maar doordat het nu zo slecht gaat, merk ik dat mijn zelfvertrouwen langzaam minder wordt. Ik baal hier ontzettend van en het doet me enorm veel verdriet dat ik nu zo terugglij en ik kan hier eigenlijk ook niet zo heel veel aan doen. Het positieve van dit alles is dat ik nog steeds heel veel vechtlust heb maar dit kan soms ook juist heel frustrerend werken. Ik wil gewoon beter worden en het duurt voor mijn gevoel eeuwig en ook heb ik het idee dat de top nog lang niet in zicht is. Toch geef ik niet op en ga ik nu ook gewoon door, ook al vind ik dit wel heel erg lastig…

Gelukkig heb ik wel mijn blog en alle dingen die hier bij komen kijken wat voor de nodige afleiding zorgt. Toch merk ik dat ik heel moe ben (psychisch) en dat alles mij net wat meer moeite kost dan normaal gesproken. Toch probeer ik twee super goede artikelen per dag te plaatsen, want ik blijf nu eenmaal een perfectionist. Voor mij is dit ook trouwens best wel een confronterende tijd, ik krijg namelijk bijna dagelijks persuitnodigingen in mijn mailbox die ik allemaal moet afzeggen. En als je je dan al zo rot voelt, dan maakt me dat af en toe nog wel wat verdrietiger…

Dit stuk heb ik puur geschreven om even alles van me af te schrijven, maar ook zodat jullie weten dat het niet zo heel goed met me gaat. Ik hoef helemaal geen medelijden, totaal niet nodig namelijk maar het is in ieder geval fijn dat ik misschien een beetje begrip krijg als ik bijv. niet zo enthousiast ben in een filmpje of niet zoveel FOTD plaats vanwege de aanwezige huiloogjes ;D. Wat ik in ieder geval van mezelf weet is dat ik door blijf vechten tot het bittere eind en dat ik hoe dan ook beter ga worden, ik word Sanne 2.0!

 

Dit vind je vast ook leuk...

78 Comments on Persoonlijk #4

 1. Kirsten
  5 maart 2012 at 19:05 (8 jaar ago)

  Hoi Sanne, ik volg je nog niet zo heel lang, dus ik wist inderdaad niet dat je paniekaanvallen hebt. Ik vind het heel knap van je dat je hier zo open en eerlijk over bent. Heel goed ook dat je blijft vechten, hoe moeilijk dit soms ook voor je is. Ik denk dat je een goed voorbeeld kunt zijn voor andere meiden die met hetzelfde kampen, door er zo eerlijk over te zijn! Sterkte!

  Beantwoorden
 2. Kiki
  5 maart 2012 at 19:11 (8 jaar ago)

  Hey. Knap dat je er zo over schrijft! Echt top! Ik durf het zelf namelijk niet. Zo confronterend. Ik hoop dat je met je therapie heel erg ver komt, maar dat gaat vast lukken. Wel jammer dat je die persconferenties moet afzeggen zeg. Maar ga vooral zo door met je blog! Ik kijk er elke dag even op, maakt me meestal even blij :)

  Beantwoorden
  • lisanneleeft
   5 maart 2012 at 19:14 (8 jaar ago)

   Helemaal mee eens, ik vind het ook super knap dat je er zo over kunt schrijven!

   Beantwoorden
 3. lisanneleeft
  5 maart 2012 at 19:13 (8 jaar ago)

  Volhouden Sanne! 2.0 is dichterbij dan je denkt :)

  Sterkte xx

  Beantwoorden
 4. Milou
  5 maart 2012 at 19:15 (8 jaar ago)

  Wat ontzettend naar. Heel erg knap dat je hier zo open over bent op je blog. Heb ik echt respect voor! Heel veel sterkte en hopelijk gaat het snel beter met je :-)

  Beantwoorden
 5. Suus
  5 maart 2012 at 19:17 (8 jaar ago)

  Hey Sanne
  Goed dat je hier zo open over kan schrijven. Ik schrik een beetje van je verhaal, omdat ik het juist zo fijn voor je vond dat het beter ging. Ik hoop echt voor je dat je je snel weer beter gaat voelen. Ook al lijkt het soms misschien niet zo, ik weet zeker dat met jouw vechtlust, je hier echt uit gaat komen!

  Beantwoorden
 6. Joyce
  5 maart 2012 at 19:18 (8 jaar ago)

  Ah Sanne, dikke knuffel van mij! Wat vervelend dat je even terug bent gevallen in je oude patroon en je er voor je gevoel weinig aan kunt doen. Geloof me, dat je er heus wel komt! Gewoon neus omhoog en borst vooruit en je komt er wel. Ik geloof in je!

  Beantwoorden
 7. Miranda
  5 maart 2012 at 19:21 (8 jaar ago)

  Wat ontzettend knap dat je het online zet. Hopelijk voel je je snel beter!

  Beantwoorden
 8. Vanessa
  5 maart 2012 at 19:23 (8 jaar ago)

  Ik volg je ook niet zo lang, maar ik vindt het heel narig. Door iedere dag naar je blog te kijken lijkt het alsof ik je ken, dus een vriend zit nu in een put…maar even doorbijten…je komt er wel doorheen, al lijkt het nu niet de werkelijkheid. Gwn doorgaan met je therapie en probeer het niet te verschuilen voor jezelf, dan pas keert het telkens weer. Wordt weer snel beter oke?

  Groetjes;)

  Beantwoorden
 9. femketje
  5 maart 2012 at 19:25 (8 jaar ago)

  ik begrijp precies waar je doorheen gaat! *hug*

  Beantwoorden
 10. Myrthe
  5 maart 2012 at 19:26 (8 jaar ago)

  Wat vervelend dat het de laatste tijd weer wat minder gaat! Dat begrijp ik best, het lijkt me ook erg moeilijk. Fijn dat je het meld op je blog, zodat we er ook wat rekening mee kunnen houden en begrijpen waarom er er een keer geen of maar een artikel online staat. Respect!

  Beantwoorden
 11. Tess
  5 maart 2012 at 19:27 (8 jaar ago)

  Hee sanne,
  Ik heb soms commentaar op je dingen op je blog.
  Maar ik vind het nog steeds super.
  Ik ben af en toe gewoon te eerlijk!
  Ik wens je heel veel sterkte.
  En onthoud dat alles wat jij wilt bereiken kan gebeuren zolang je er zelf maar in gelooft.

  xxxx

  Beantwoorden
 12. steffie
  5 maart 2012 at 19:28 (8 jaar ago)

  ik vind t ook erg knap dat je hierover schrijft idd!! heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 13. Priscilla
  5 maart 2012 at 19:31 (8 jaar ago)

  Ik vind het echt heel erg voor je dat het nu zo rot gaat, maar ik heb echt heel veel respect voor het feit dat je er zo hard aan werkt om het te verbeteren! Doorzetten hoor!!

  Beantwoorden
 14. Tedje
  5 maart 2012 at 19:32 (8 jaar ago)

  He wat vervelend! Ik wens je veel sterkte!

  Beantwoorden
 15. amanda
  5 maart 2012 at 19:35 (8 jaar ago)

  Goed dat je het van je afschrijft, vind het altijd leuk om hier over te lezen en knap dat je het met ons deelt.

  Beantwoorden
 16. Ilda
  5 maart 2012 at 19:36 (8 jaar ago)

  Hè wat naar voor je! Veel sterkte!

  Beantwoorden
 17. Shna
  5 maart 2012 at 19:44 (8 jaar ago)

  Meid, wat vervelend voor je.. Het ging juist zo lekker! Op vakantie geweest zelfs! Hou dat in je hoofd he, je kan het Wel!
  Slik je anti depressiva tegen je angststoornis? Dat kan ook best heel erg goed werken =)

  Beantwoorden
  • Hanna
   5 maart 2012 at 20:00 (8 jaar ago)

   Ik weet natuurlijk het fijne van anti-depressiva niet en ik ben ook pas 14 jaar, maar op school hebben we hier laatst een werkstuk over moeten schrijven. Mijn conclusie (persoonlijk) was toen dat anti-depressiva de pijn of het probleem niet verhelpt, het wordt enkel onderdrukt. Als je door zo’n moeilijke periode gaat kan dit natuurlijk net het zetje zijn dat je nodig hebt om uit die neerwaartse spiraal te komen, maar het werkt ook verslavend, elke keer als je je weer down voelt wil je dan misschien weer anti-depressiva. Het blijft nauurlijk een probleem in je hoofd en ik vind dat het daar ook opgelost moet worden, bijv. d.m.v. therapie enz.
   Zo, dat was het “betoog-gedeelte” ;)
   Verder Sanne, kom op, jij kunt dit, echt! En ook al zeg je zelf dat je in je filmpjes misschien een beetje down klinkt, ik vind je stem nog even opgewekt als altijd, superleuk!
   xx

   Beantwoorden
   • Sanne van Huis
    5 maart 2012 at 20:02 (8 jaar ago)

    Ik slik geen anti-depressiva. Voor veel mensen kan het echt een uitkomst zijn maar het is gewoon niet echt iets voor mij. Wat mijn voornaamste reden is om het niet te doen is dat het alle emoties onderdrukt dus ook je blijdschap. Gelukkig ben ik namelijk ook heel vaak blij en opgewekt :) en het lijkt me heel naar als dit ook wat minder zou worden!

    Beantwoorden
    • Shna
     5 maart 2012 at 20:12 (8 jaar ago)

     Is ook niet waar. Maar snap dat je daar bang voor bent. Maar is dus een misvatting =)

     Beantwoorden
     • lisanneleeft
      5 maart 2012 at 23:20 (8 jaar ago)

      Is wel waar, ik slik het ook en ik voel zeker dat het ook de blije emoties onderdrukt. Niet dat ik niet blij kan zijn hoor, integendeel. Maar ik voel me af en toe best een beetje gevoel-loos :p
      Soms is dat fijn, soms wat minder

    • Claudia
     5 maart 2012 at 20:16 (8 jaar ago)

     Mijn zusje heeft ook veel last (gehad) van paniek en angstaanvallen en kreeg ook medicijnen voorgeschreven, dit werkte bij haar erg slecht. Ze was niet meer zichzelf en dat verergerde bij haar juist haar klachten. Ook heeft ze therapie en toen ze daar mee begon werden haar klachten ook eerst erger doordat ze er juist heel bewust mee bezig was. Uiteindelijk werd dit wel beter, het gaat nu zelfs zo goed dat soms zelfs alleen durft te reizen. Steeds weer overwint ze angsten en gaat weer in zichzelf geloven. ik weet zeker dat het bij jou ook goed komt Sanne!

     Beantwoorden
     • Shna
      5 maart 2012 at 20:23 (8 jaar ago)

      Tja, zo kan het ook gaan ja. De een heeft er meer baat bij dan de ander. Maar het is wel jammer da er altijd zon negatief ‘iets’ omheen hangt terwijl dat niet nodig is =)

    • DalaLuz
     6 maart 2012 at 00:27 (8 jaar ago)

     Ik heb zelf niet de ervaring dat anti-depressiva mijn emoties vervlakken. Voor mij legt het een bodem onder de neerwaartse spiraal zodat ik niet meer zo diep wegzak dat ik suicidaal raak. En ik kan tegenwoordig gelukkig weer heel intens geluk ervaren, mede dankzij deze medicatie. Maar het juiste anti-depressivum heb ik dus pas na 7 verschillende soorten/combinaties over een periode van 9 jaar gevonden, en op veel middelen heb ik ook juist heel erg negatief gereageerd. Ik heb het echt gehaat! Behandeling met antidepressiva zijn een beetje als een ongericht hagelschot, het is maar afwachten wat het voor je doet. Het is niet zo doelgericht als men gemakshalve vaak schrijft. Maar wat ik dus wil zeggen is dat ervaringen echt heel persoonlijk zijn. Sommigen hebben het geluk van geen enkele bijwerkingen en een fantastisch effect, voor anderen ligt het helaas anders. En vervlakking is een mogelijke bijwerking, maar niet noodzakelijk altijd het effect. Maar het werkt niet verslavend, dat is echt een groot misverstand!

     Beantwoorden
   • Shna
    5 maart 2012 at 20:11 (8 jaar ago)

    Hm, nee, jij weet er duidelijk het fijne niet van. ;)

    Beantwoorden
    • Sanne van Huis
     5 maart 2012 at 20:34 (8 jaar ago)

     Ik ben trouwens totaal niet negatief over anti-depressiva, zoals ik al aangeef kan het voor heel veel mensen super goed werken. Ik vind het voor mezelf gewoon niets en heeft ook te maken dat ik een enorme contolfreak ben :)

     Beantwoorden
     • Natasja
      5 maart 2012 at 21:48 (8 jaar ago)

      Ik wil eigenlijk ook nog even iets kwijt over anti-depressiva. Ik heb zelf een depressie gehad die zo’n beetje hand in hand ging met extreme moodswings. Ik neem ook anti-depressiva, en het is echt wel zo dat het ALLE emoties wat afvlakt, zowel positieve als negatieve. En dat is niet fijn. Helaas bestaat er geen pilletje dat alle negatieve emoties uitschakelt. Maar Sanne, ik ben er zeker van dat je het kunt! Soms zit alles gewoon tegen, en lijkt er maar geen einde aan te komen, alsof de hele wereld zich tegen je keert. En dat is enorm vermoeiend. Je doet alle moeite van de wereld, maar dat boze mannetje in je hoofd wilt niet toegeven. Maar blijf doen wat je graag doet, en waar je goed in bent: bloggen! Het is misschien maar een schrale troost, maar je bent niet alleen. Ik, en al je lieve volgers staan achter je, beloofd ;)

 18. Kim
  5 maart 2012 at 19:49 (8 jaar ago)

  Echt heel knap dat je dit hier zet!
  Je komt er wel! Echt! <3

  Wel jammer dat je persuitnodigingen moet afzeggen maar dat komt wel weer!

  Meid ik hoop dat jeje snel beter voeld!

  Beantwoorden
 19. Samantha
  5 maart 2012 at 19:55 (8 jaar ago)

  Hey meis! Vervelend dat je je zo voelt, vooral vervelend dat je er al zo lang mee dealt. Het is niet zo dat wanneer je gwn weer ff een nachtje goed slaapt, dat dit weg is. Dit heeft tijd nodig, veel tijd en vooral ook veel begrip en geduld van de mensen in je directe omgeving. Maar je gaat eroverheen komen meis! Er komt een dag dat óók jij, één van de gelukkigen bent, die aanwezig zal zijn bij verschillende persevents…

  Beantwoorden
 20. Kelly
  5 maart 2012 at 20:00 (8 jaar ago)

  Er komt een dag dat jij ook diverse bloggers kunt ontmoeten en naar de nieuwste persevents gaan. Je moet jezelf alleen nog maar wat meer tijd gunnen om Sanne 2.0 te worden. Ik hoop dat je je beter gaat voelen door alle lieve comments die je krijgt. Ik vind je site in ieder geval geweldig. Ik krijg altijd veel fashion inspiratie van je site!

  Beantwoorden
 21. Macblogster
  5 maart 2012 at 20:03 (8 jaar ago)

  Heel veel sterkte, knap dat je er voor uit durft te komen. Succes!

  Beantwoorden
 22. Sanna
  5 maart 2012 at 20:13 (8 jaar ago)

  Jeetje, wat naar voor je. Maar goed en knap dat je ermee bezig bent. Het zal zijn tijd nodig hebben….Sterkte!

  Beantwoorden
 23. Frederique
  5 maart 2012 at 20:16 (8 jaar ago)

  Ahw! Sterkte voor deze nare periode!

  Beantwoorden
 24. Yvette
  5 maart 2012 at 20:18 (8 jaar ago)

  Heftig zeg! Maar erg knap dat je er zo open over durft te zijn. Hopelijk lukt het je om uit die negatieve spiraal te komen. Good Luck!!

  Beantwoorden
 25. laurien
  5 maart 2012 at 20:21 (8 jaar ago)

  lieverd,
  ik volg je nu al een tijdje!!
  ik hou echt van je site!! ik kijk er bijna elke dag even op.
  wat vervelend van je paniek aanvallen. ik vindt het ook echt goed
  dat je dit artikel schrijft en dat je blijft vechten. het komt echt wel goed.
  sterkte !!

  Beantwoorden
 26. Mirjam
  5 maart 2012 at 20:27 (8 jaar ago)

  Lieve Sanne, wat ontzettend vervelend voor je. Ik heb heel veel respect voor jou, het is niet niks wat je allemaal doormaakt, knap dat je er een artikel over schrijft! Dikke knuffel en ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen met jou.

  Beantwoorden
 27. Manon
  5 maart 2012 at 20:32 (8 jaar ago)

  Hey ,
  Ik vind het ontzettend knap dat je hier zo open over durft te schrijven. Ik kan me aardig indenken hoe je je voelt. Zelf loop ik nu bijna 3 jaar met paniekklachten en straatvrees, ups en downs maar probeer sterk te blijven!
  liefs

  Beantwoorden
 28. keava
  5 maart 2012 at 20:36 (8 jaar ago)

  heel veel sterkte!
  ik vind het knap dat je zo open over praat!

  Beantwoorden
 29. Mariska
  5 maart 2012 at 20:39 (8 jaar ago)

  Dat is echt niet leuk om te lezen, en omdat ik je nog zo kort volg heb ik hier nog nooit iets over gelezen. Lijkt me echt ontzettend lastig allemaal en wil je dan ook alle sterkte van de hele wereld toewensen

  Beantwoorden
 30. Jessie
  5 maart 2012 at 20:48 (8 jaar ago)

  Hee Sanne, ik weet wat je doormaakt, zelf heb ik eenzelfde periode gehad. Ik ben er nu even uit, maar kan er zo weer terug in vallen, weet dat er een einde is en dat iedereen voor je klaarstaat! Je hebt volgens mij een super lieve familie en je hebt Puck en geloof mij, val daarop terug! Kijk naar de mooie dingen die je hebt bereikt en dan komt het einde vanzelf! Heel veel sterkte toegewenst!

  Beantwoorden
 31. axelle
  5 maart 2012 at 20:53 (8 jaar ago)

  Ik vind het ontzettend knap dat je zo blijft doorzetten!
  Ik hoop dat het snel beter met je zal gaan.
  Sterkte! xxx

  Beantwoorden
 32. Angela
  5 maart 2012 at 20:55 (8 jaar ago)

  Ik reageer eigenlijk nooit maar ik kom wel dagelijks op je blog.. maar meis wat ontzettend knap dat je dit open en eerlijk durft te vertellen! Heel fijn ook voor je lezers om te weten wat er aan de hand is, en dan kunnen we inderdaad ook wat meer rekening houden met je! Je mag echt trots op jezelf zijn, en je bent een prachtige meid om te zien! Geloof in jezelf :)

  Beantwoorden
 33. annet
  5 maart 2012 at 21:03 (8 jaar ago)

  ik volg je al een tijdje.. super leuke blog..ik vind altijd dat je leuke energie hebt..ik post nooit ergens een reactie maar wil je nu toch ff veel sterke toewensen

  Beantwoorden
 34. Marieke
  5 maart 2012 at 21:13 (8 jaar ago)

  Angst voor de angst, dat is het moeilijkst om te overkomen. Ik ben nu zo’n 8 maanden zonder angtststoornis en alles, maar kom nog steeds wel eens bij de psycholoog als de angst voor de angst terug slaat. Niet opgeven! De weg terug uit de neerwaartse spiraal is ook niet zonder hobbels. Als je baalt van jezelf, zeg dan ook duidelijk: ik ga hier wat aan doen want dan kan ik. Want echt, dat kan je. Heel veel succes en als er even geen update komt, dan is dat echt te begrijpen. Leg jezelf vooral niet te veel druk op, zo’n psycholoog vraagt echt veel energie (in de hersens).

  Beantwoorden
 35. Samantha
  5 maart 2012 at 21:14 (8 jaar ago)

  Wat ontzettend naar om te lezen. Het kan ook niet altijd goed gaan, helaas. Ik begrijp hoe je je voelt. Heb zelf ook een tijd gehad dat ik hele erge vrees had om de straat op te gaan. Daarbij had ik veel trauma’s die ik nu aan het verwerken ben en ik heb ook veel sociale angsten gehad. Ik ben zelfs opgenomen geweest (speciaal voor jongeren), omdat het gewoon niet meer ging. Nu heb ik nog gesprekken. Ik wil alleen zeggen: doe rustig aan en geef niet op. Everything is gonna be alright! Hopelijk voel je je snel wat beter door de therapie. :)

  Beantwoorden
 36. Noortje
  5 maart 2012 at 21:26 (8 jaar ago)

  Ah lieve Sanne, ik ken je niet persoonlijk (hoewel ik dat idee wel een beetje krijg door je blog) maar ik wil je even een big hug geven in deze moeilijke periode. Je bent een top meid en probeer dingen te blijven doen waar jij gelukkig van wordt, probeer te genieten van de kleine dingen in het leven, en ik weet dat je dat ook doet :) Honderden, misschien wel duizenden lezeressen genieten van jou op het web! En vergeet ook niet; it DOES get better, na regen komt zonneschijn! Lieve knuffels X

  Beantwoorden
 37. Milou
  5 maart 2012 at 21:29 (8 jaar ago)

  Sanne, ik dacht inderdaad al dat het niet zo goed met je ging! Op Twitter probeerde ik je nog te bereiken met wat berichtjes, maar he bleef stil. Dat is logisch natuurlijk! Ik vind het heel naar voor je en hoop dat het snel weer beter met je gaat! liefs

  Beantwoorden
 38. Ilse
  5 maart 2012 at 21:40 (8 jaar ago)

  Ik vind het echt heel rot voor je dat het nu weer slechter gaat. Ik laat niet heel vaak een comment achter, maar volg je ondertussen al best wel een behoorlijke tijd, en ik voel me nou toch wel geroepen om iets achter te laten. Ik vond het juist zo fijn voor je dat het steeds beter ging! Eerst al de bruiloft van je zus, dat het je lukte om daar heen te gaan vond ik al heel knap. Toen af en toe steeds meer verhalen dat je naar een winkel toe bent gegaan ondanks je angst, zoals de Inglot store. En zelfs op wintersport nu!

  Ondanks dat het nu weer slechter met je gaat denk ik dat al deze dingen wel laten zien dat je het wel kan! Ik geloof dat het echt wel goed met je komt, want om je over je angst heen te zetten en al deze dingen te doen, dan moet je ontzettend sterk zijn toch?!
  Heel veel succes met alles Sanne, ik heb er in ieder geval vertrouwen in :)

  Beantwoorden
 39. LottedeJ
  5 maart 2012 at 22:41 (8 jaar ago)

  Wat naar dat je een slechte periode hebt. Kan me voorstellen dat je er (letterlijk en figuurlijk) moe van wordt en dat je gewoon beter wil worden! Goed dat je in therapie bent ervoor, op lange termijn zal het je vast helpen! Succes ermee, en kop op!

  Beantwoorden
 40. Lie
  5 maart 2012 at 22:42 (8 jaar ago)

  Hoi Sanne,
  Heel veel sterkte in deze tijd. Ik heb zelf ook last gehad van paniekaanvallen en weet dus dat het geen pretje is! Het herstel gaat helaas altijd in golven en niet alleen in een stijgende lijn.
  Knap dat je er zo open over bent en met de steun van de mensen om je heen lukt het vast weer om uit het dal te komen. Sterkte meid!

  Beantwoorden
 41. lonneke
  5 maart 2012 at 22:44 (8 jaar ago)

  Ik vind het heel erg tevreden voor je, sterkte meid!

  Beantwoorden
 42. Cynthiiaa
  5 maart 2012 at 22:48 (8 jaar ago)

  Ik had wel eens enkele dingen vernomen op je website, vervelend dat je er weer last van hebt gekregen. Hopelijk gaat het snel weer beter met je, heel veel sterkte toegewenst!

  Beantwoorden
 43. Lieke
  5 maart 2012 at 22:48 (8 jaar ago)

  Zet m op meid! Op een dag komt het goed, daar geloof ik in.

  Beantwoorden
 44. Cindy
  5 maart 2012 at 23:05 (8 jaar ago)

  Wat rot om te horen :( het komt goed meid!

  Beantwoorden
 45. Ruth
  5 maart 2012 at 23:31 (8 jaar ago)

  Hoi Sanne, ik vind het zo goed dat je hier zo open over bent! Heel veel sterkte gewenst en je blog is nog steeds zo leuk als altijd, ik kijk er niet voor niets iedere dag op ;-)

  Beantwoorden
 46. els
  5 maart 2012 at 23:36 (8 jaar ago)

  Sanne, zie is je bent gewoon een super meid, wij denken dus allemaal aan je!
  Klinkt raar maare, helpt mediteren misschien? Ik heb heel veel aan mediteren gehad, je wordt gewoon stil alles wat komt laat je komen, en blijft er niet in hangen…
  het is maar een tip , maar misschien is dat wel helemaal niks voor jouw.

  anyway, dikke Kus elsbeth

  Beantwoorden
 47. charlotte
  6 maart 2012 at 00:08 (8 jaar ago)

  Oei wat naar! Maar gelukkig komt er na regen altijd weer zonneschijn. :) Ik heb volgens mij al eens eerder gepost dat ik in een andere context last heb gehad van paniekaanvallen. (Oxazepam, daarna anti-depri, ik had geen last van afgevlakte emoties.) Ik had in het najaar ook een soort van terugval wat veel invloed had op mijn zelfvertrouwen. Maar toevallig bedacht ik vanmiddag toen ik in het bos op m’n pownie zat dat ook die periode nu echt achter mij ligt en ook jij zult dat op jou manier meemaken. :) You can do it!

  De foto horend bij dit artikel raakt mij trouwens echt. Ondergaand zonlicht heeft altijd zoiets ongrijpbaars en samen met die fragiele schitteringen van de glitters in een hand geeft het een prachtige weergave. over hoe belangrijk en kwetsbaar balans in je leven is ofzo. (Ben normaal niet zo filosofisch.)

  Beantwoorden
 48. DalaLuz
  6 maart 2012 at 00:09 (8 jaar ago)

  Heel veel sterkte Sanne, geloof me, ik weet hoe je je voelt en het is niet leuk. Maar geef jezelf de tijd en heel veel liefdevolle vriendelijkheid, en probeer als het lukt niet al te veel te kijken naar wat eerst wel lukte en nu even niet. Het is zwaar werk om dit soort zaken te overwinnen, uitputtend, ontmoedigend en gewoon ontzettend oneerlijk! Maar je kan het. Neem en gun jezelf de tijd. XXX

  Beantwoorden
 49. CherriesBeauty
  6 maart 2012 at 07:04 (8 jaar ago)

  Vervelend zeg! Wel knap dat je dit zo verteld.
  Heel veel sterkte gewenst!

  Beantwoorden
 50. Nancy
  6 maart 2012 at 07:48 (8 jaar ago)

  Het gaat je wel lukken Sanne! Je bent een topper :)

  Beantwoorden
 51. Steffie
  6 maart 2012 at 08:12 (8 jaar ago)

  Heel veel sterkte! Iemand die ik goed ken had dit ook maar nu zonder therapie of wat dan ook heeft hij bijna nergens geen last meer van!
  Je bent een topper en een super meid! ennuh, als je niet naar de pers toe kan, nodig je de pers toch uit bij jou ( als ze daar zin in hebben).
  Heel veel succes!

  Beantwoorden
 52. Mar
  6 maart 2012 at 08:25 (8 jaar ago)

  Ha lieve meid,
  ik volg je nu ook al een tijdje en wist dus wel dat je dat had. Daarom was ik ook zo blij voor je dat je op wintersport was geweest!
  Erg vervelend dat je je zo voelt, maar ik weet zeker dat je je angsten gaat overwinnen! Je bent een sterke meid!
  Succes en sterkte!

  Beantwoorden
 53. Tamara
  6 maart 2012 at 11:04 (8 jaar ago)

  Hey Sanne! Ik volg jou al een hele tijd en lees met veel plezier je posts. Maak je vooral niet druk om wat wij denken. Een artikeltje minder is echt niet erg. Denk aan jezelf. Je moet jezelf niet wegcijferen om ons. Wanneer een blog echt leuk vind, blijf je toch wel komen. Ik gun jou alle geluk van de wereld om weer beter(der) te worden. Neem vooral de tijd en push jezelf niet te hard. Een hele dikke (virtuele) knuffel! Ik weet dat je het kan :)

  Beantwoorden
 54. Esther
  6 maart 2012 at 12:01 (8 jaar ago)

  Wat ontzettend sterk van je dat je hierover schrijft en goed dat je voor jezelf kiest!!!

  Beantwoorden
 55. Kelly
  6 maart 2012 at 15:39 (8 jaar ago)

  Wat super goed dat je dit met ons durft te delen en nog veel knapper dat je, ondanks alles, je blog gewoon staande weet te houden! Je doet het nog steeds enorm goed. Ik hoop natuurlijk ook dat je er snel weer bovenop kunt komen :)

  xxx

  Beantwoorden
 56. emma
  6 maart 2012 at 16:55 (8 jaar ago)

  Ten eerste: heel veel sterkte!! En wat een herkenbare stukken, vooral over het mentale moe zijn! Ik had al eerder het paniekaanvallen stuk doorgespit, omdat ik zelf ook nogal last had van paniekaanvallen.. Nu is het bij mij gelukkig verminderd door therapie en het feit dat ik nu weet wat ik wel en (nog) niet kan doen. Ik heb echt bewondering voor je omgang en je doorzettingsvermogen!!! Ik kon het niet, mijn bed was mijn beste vriendin, dus ik heb heel veel respect voor jouw & ik hoop dat de therapie helpt!

  Beantwoorden
 57. Savina
  6 maart 2012 at 19:19 (8 jaar ago)

  Sterkte Sanne, al je lieve volgers steunen je hoor ;)

  x sterkte en ik hoop dat de therapie werkt! <3

  Beantwoorden
 58. Bertine
  6 maart 2012 at 19:32 (8 jaar ago)

  Wat goed dat je het van je afschrijft! Ik werk in de verslavingszorg en er kampen veel mensen met paniekaanvallen, verschrikkelijk lijkt mij dat! Maar je doet het goed, je houdt jezelf overeind! Pas wel op dat je jezelf niet voorbij loopt!

  Beantwoorden
 59. Amber
  6 maart 2012 at 19:50 (8 jaar ago)

  Aw sterkte Sanne, heel rot voor je! Ik hoop dat je binnekort weer wat beter in je vel zit! Maar ik blijf je blog met liefde volgen! xx

  Beantwoorden
 60. Lisa
  7 maart 2012 at 06:06 (8 jaar ago)

  Ahw :( Wens je heel veel sterkte toe, hopelijk word je snel weer wat beter, go you, you can do it! Have faith! :-) x

  Beantwoorden
 61. LindaB
  7 maart 2012 at 23:21 (8 jaar ago)

  Hey Sanne, ik wil je veel sterkte wensen met de aanpak van de paniekaanvallen. Ik weet uit ervaring hoe eng deze zijn en hoeveel energie het vreet. Zowel de aanvallen als de aanpak daarvan! Sterkte en succes!

  Beantwoorden
 62. Femke
  8 maart 2012 at 15:21 (8 jaar ago)

  Heel veel sterkte toegewenst meid!
  Ik vind het heel knap en dapper van je dat je dit zo vertelt!
  Heel erg goed van je <3
  Liefs, x

  Beantwoorden
 63. vechten op school
  20 september 2013 at 11:44 (6 jaar ago)

  We have learn some outstanding stuff the following. Undoubtedly truly worth social bookmarking to get returning to. I wonder what amount try you’d put to help make the form of fantastic beneficial internet site.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *