Review: Lush ‘The Guv’ner deo!

Al jarenlang gebruik ik een deodorant van Rexona, het is dan ook echt mijn favo deo! De deodorant van Rexona zorgt ervoor dat ik de gehele dag fris ruik en dat ik niet last krijg van ongewenste geurtjes. In die jaren heb ik ook wel eens een andere deodorant gehad, toch is voor mij niets zo fijn als die van Rexona. Een tijdje geleden kreeg ik een deo opgestuurd van Lush met de naam ‘The Guv’ner’. Een deodorant wat eigenlijk bedacht is voor mannen maar gezien eigenlijk alle Lush producten unisex zijn, besloot ik het nieuwe Lush product zelf te gaan testen…

Deodorant kennen we vooral in stickvorm of spray, tenminste dat zijn de meest gangbare varianten. Lush heeft sinds kort een nieuwe deo in het assortiment, namelijk ‘The Guv’ner’ en deze bestaat uit poeder. Dat is naar mijn weten behoorlijk vernieuwend! In de deo zit o.a. houtskoolpoeder (ultra-absorberend) en lycopodiumpoeder (werkt verkoelend) en deze belangrijke ingrediënten zorgen voor een supersterk transpiratie-absorberend effect. Ook leuk is dat dit product niet op dieren is getest (zoals we gewend zijn van Lush) en bestaat uit allemaal natuurlijke ingrediënten. Verdere belangrijke toevoegingen zijn o.a. patchoelie (zorgt dat de huid verkoelt en samentrekt en zorgt voor de geur) en saliepoeder, wat een anti-septische werking heeft.

De deo komt in de ‘bekende’ lush flesjes en bevat 80 gram poeder. Het ziet er leuk uit maar poederdeo is natuurlijk niet echt heel praktisch, maar als de deo werkt dan is dat natuurlijk ook heel veel waard. Ik gebruik de deo na het douchen en zorg dat mijn oksels helemaal droog zijn. Ik doe wat poeder in de palm van mijn hand en breng het zo voorzichtig aan. Door de houtskool was ik een beetje bang voor zwarte oksels maar dit valt gelukkig mee, alleen een klein beetje grijzig wat bijna niet opvalt. De geur doet me inderdaad best denken aan ‘man’ maar ik vind ook eigenlijk dat het prima kan voor vrouwen. Het is namelijk een vrij subtiele geur die je na het opbrengen helemaal niet zo erg meer ruikt.

Dan natuurlijk de belangrijkste vraag, werkt die ook? Het is een fijne deo. Niet zo zeer in gebruik maar de deo werkt goed. Mijn oksels blijven niet de hele dag droog, heb toch wel een beetje last van vochtige oksels maar absoluut niet extreem. Deze deo zorgt in ieder geval voor dat je geen enorme zweetplekken in je kleding krijgt. Ook blijf ik de hele dag lekker fris ruiken, eigenlijk hoef je deze deo tussendoor niet opnieuw aan te brengen.

Ik vind het een fijne deo en ga deze zeker blijven. Het gebruik is iets minder prettig maar zeker wel te doen. Mijn oksels blijven de gehele dag lekker fris en dat is natuurlijk ook de bedoeling. De Lush ‘The Guv’ner’ kun je kopen in de winkel maar ook online. Voor een flesje van 80 gram betaal je €10,95. Vrij prijzig maar je kunt er enorm lang mee doen!

137 Comments on Review: Lush ‘The Guv’ner deo!

 1. Cherel
  22 maart 2012 at 16:25 (11 jaar ago)

  Grappig, een deodorant in poedervorm. Het is niet echt iets voor mij denk ik, omdat het aanbrengen toch best onhandig kan zijn en omdat ik bijna niet transpireer heb ik ook niet echt een hele sterke deo nodig.

 2. CreaBeaBlog
  22 maart 2012 at 16:27 (11 jaar ago)

  Bij de Tuinen heb je een zoutstick waar je ook erg lang mee kan doen. Ook een aparte vorm…

 3. LottedeJ
  22 maart 2012 at 17:06 (11 jaar ago)

  Ah, over deze deo zijn de meningen verdeeld heb ik het idee. Fijn dat ‘ie voor jou goed werkt!

  • Sanne van Huis
   22 maart 2012 at 19:39 (11 jaar ago)

   Ik denk ook dat dat vooral komt omdat iedereen natuurlijk ‘anders’ zweet 😀

 4. Lie
  22 maart 2012 at 17:10 (11 jaar ago)

  Poeder deo’s zijn zeker niet iets nieuws, ik had zo’n 6 jaar geleden eens eentje. Mooi dat i fijn werkt. Ik sla m over, doe mij maar een spray.

  • Sanne van Huis
   22 maart 2012 at 19:38 (11 jaar ago)

   Ok, leuk om te weten dat het dus niet compleet nieuw is!

 5. Emma
  22 maart 2012 at 17:14 (11 jaar ago)

  aparte deo, niks voor mij helaas.

 6. Joyce
  22 maart 2012 at 17:26 (11 jaar ago)

  Ik ben deze zelf ook flink aan het testen, maar weet nog niet zo goed wat ik ervan vind. Ik merk dat hij bij mij transpiratie niet volledig tegenhoudt of voorkomt, waar ik wel op gehoopt had. Maar aan de andere kant vind ik de vrij neutrale, ietwat kruidige geur prettig en ben ik blij met het feit dat hij mijn gevoelige oksels niet irriteert.

  • Sanne van Huis
   22 maart 2012 at 19:38 (11 jaar ago)

   ik denk ook dat het echt per persoon verschilt 🙂 en ik vind de geur ook wel lekker, helemaal niet heel erg mannelijk.

 7. Esmay
  22 maart 2012 at 17:53 (11 jaar ago)

  Klinkt goed! ik gebruik nu DeoDry van TBS, die vind ik ook wel fijn! 🙂

 8. charile
  22 maart 2012 at 18:57 (11 jaar ago)

  Klinkt goed 🙂

 9. keava
  22 maart 2012 at 19:03 (11 jaar ago)

  lijkt me niet zo fijn maar ik heb het nooit geprobeerd dus wie weet haha

 10. Laura
  22 maart 2012 at 19:57 (11 jaar ago)

  Hij lijkt mij wel wat, bij mijn volgende LUSH bestelling doe ik deze er denk ik wel bij!

 11. Cynthiiaa
  22 maart 2012 at 20:11 (11 jaar ago)

  Toen ik het zag dacht ik echt even dat het om een poedermasker ging, haha! Maar een deo, apart zeg. 😀

 12. Samantha
  22 maart 2012 at 20:30 (11 jaar ago)

  Klinkt erg goed! Ik gebruik mijn Nivea Dry deo roller al drie jaar en ik ben er gewoon heel blij mee. Ik ruik niet naar zweet gedurende dag en ik vind de geur heerlijk!

 13. Chantal
  22 maart 2012 at 21:06 (11 jaar ago)

  Mijn vriend gebruikt ‘m en hij vind ‘m wel fijn, alleen het aanbrengen op die manier vindt hij niet zo prettig.

 14. Roos
  22 maart 2012 at 22:15 (11 jaar ago)

  Ik vind het wel een raar idee, maar toch ook weer fijn

 15. Ilda
  23 maart 2012 at 08:19 (11 jaar ago)

  Het is het proberen waard denk ik, ik heb ook nog steeds niet dè deo voor mij gevonden.

 16. Fleur
  23 maart 2012 at 08:39 (11 jaar ago)

  Ik gebruik een dure deo, de roller van Clinique. Het is de enige waar ik echt tevreden over ben. Ik blijf zelfs tijdens een flinke work out met sporten helemaal droog onder mijn oksels. Ik al jaren geen spuitdeo’s meer, die vind ik nooit fijn in gebruik en werken niet goed (bij mij). Ik wil echt de hele dag fris en droog blijven zonder bij werken. Rollers of sticks vind ik het prettigst. Ik wil wel nog eens een andere deo vinden die iets minder duur is dan de Clinique, maar ik heb er nog geen gevonden helaas.

 17. Shirley
  23 maart 2012 at 13:47 (11 jaar ago)

  Het lijkt me totaal niet fijn in gebruik maar wel grappig bedacht, poederdeo.