Nog helemaal niet zo heel lang geleden kocht ik mijn eerste palette van Urban Decay, namelijk het hele bekende Naked Palette. Heel snel daarna las ik overal op het internet dat er een tweede variant zou komen, het Naked Palette 2. Even heb ik nog getwijfeld maar vorige week kon ik me niet meer inhouden, daarom heb ik mezelf getrakteerd op het prachtige nieuwe UD palette. Omdat ik ook weet dat veel van jullie nieuwsgierig zijn naar dit palette, heb ik voor jullie de swatches en ook vertel ik welke palette ik meer een aanrader vind…

Qua uiterlijk verschillen ze enorm, is het eerste palette voorzien van een laagje ‘fluweel’, de Naked twee is gemaakt van een metaal. Het palette doet mij wel een beetje denken aan een kleurdoos waar kleurpotloden inzitten. Wat ik een beetje zonde vind aan het eerste palette is dat die best wel snel een beetje ‘viezig’ wordt en je kunt het palette ook niet zo heel goed en gemakkelijk schoonmaken. Wat dat betreft vind ik de Naked 2 qua verpakking net wat praktischer.

Bij beide naked palettes zit iets extra’s, bij de original zit een mini Eyeshadow Primer Potion van UD en een platte oogschaduwkwast en bij nummero 2 zit een mini lipgloss (die ik niet zo heel geslaagd vindt). Wat dan wel weer fijn is aan het tweede palette is dat er een kwast bijzit met twee kanten, namelijk een platte oogschaduw kwast en een blendingkwast. Toch had ik bij dit palette het niet erg gevonden als ze er weer een eyeshadow primer bij hadden gedaan.

Maar uiteindelijk gaat het meer om de inhoud…Toen ik het nieuwtje las dat er een tweede Naked Palette zou komen dacht ik heel eerlijk dat het een heel ander palette zou worden. Ik had namelijk verwacht dat de kleuren in het palette meer verschillend zouden zijn. Ik ben dol op bruintinten als het om oogschaduw gaat en kan hier niet genoeg van krijgen, voor mij is het geen probleem dat beide palettes vrij vergelijkbaar zijn. Maar als je echt gaat kijken naar de kleuren van de palettes dan denk ik vooral dat het heel persoonlijk is wat je mooier vindt. Wat wel opvalt is dat het eerste palette wat warmere kleuren heeft en het Urban Decay 2 palette heeft meer kleuren die neigen naar ’taupe’, een beetje meer grijsbruine tinten dus.

Wat ik wel erg fijn vind aan het UD Naked Palette 2 is dat er een mooie highlighter met shimmer inzit, die miste ik namelijk wel een beetje in het eerste palette. Wat ik ook een pluspunt vind is dat nummer 2 minder oogschaduw heeft met grote glitters, daardoor vind ik dat de kleuren uit dit palette misschien net iets geschikter zijn voor overdag. Qua pigmentatie en structuur zijn ze wel heel vergelijkbaar en vind ik ze dus beide even goed!

Hieronder zie je de swatches en zo kun je zelf ook goed het verschil zien…

(UD palette linkerkant)

(UD 2 palette linkerkant)

(UD palette rechterkant)

(UD 2 palette rechterkant)

Ik ben echt dol op mijn Urban Decay Naked Palette en gebruik de oogschaduw ontzettend vaak. De reden dat ik nummer 2 wou was vooral omdat ik erg tevreden ben over Urban Decay en omdat ik nou eenmaal hou van bruintinten. Hoe blij ik ook ben met mijn eerste, persoonlijk vind ik het Urban Decay Naked Palette 2 net ietsjes mooier. Dit komt vooral door de mooie highlighter, minder glitterige oogschaduw en de verpakking is gewoon net wat praktischer. Zit je te twijfelen tussen beide palettes (wat ik me heel goed kan voorstellen) dan zou ik gaan voor nummer 2, maar dat is wel echt persoonlijk! Binnenkort uiteraard een ooglook gemaakt met het tweede Naked Palette.

Beide palettes zijn te koop bij Sephora en in de volgende de plaatsen worden ze verkocht: Amstelveen, Utrecht, Groningen, Den Haag, Maastricht en Rotterdam. Beide palette kosten rond de €40,-, behoorlijke bedragen maar ze zijn het wat mij betreft wel waard!