Urban Decay Naked Palette vs. Naked Palette 2

Nog helemaal niet zo heel lang geleden kocht ik mijn eerste palette van Urban Decay, namelijk het hele bekende Naked Palette. Heel snel daarna las ik overal op het internet dat er een tweede variant zou komen, het Naked Palette 2. Even heb ik nog getwijfeld maar vorige week kon ik me niet meer inhouden, daarom heb ik mezelf getrakteerd op het prachtige nieuwe UD palette. Omdat ik ook weet dat veel van jullie nieuwsgierig zijn naar dit palette, heb ik voor jullie de swatches en ook vertel ik welke palette ik meer een aanrader vind…

Qua uiterlijk verschillen ze enorm, is het eerste palette voorzien van een laagje ‘fluweel’, de Naked twee is gemaakt van een metaal. Het palette doet mij wel een beetje denken aan een kleurdoos waar kleurpotloden inzitten. Wat ik een beetje zonde vind aan het eerste palette is dat die best wel snel een beetje ‘viezig’ wordt en je kunt het palette ook niet zo heel goed en gemakkelijk schoonmaken. Wat dat betreft vind ik de Naked 2 qua verpakking net wat praktischer.

Bij beide naked palettes zit iets extra’s, bij de original zit een mini Eyeshadow Primer Potion van UD en een platte oogschaduwkwast en bij nummero 2 zit een mini lipgloss (die ik niet zo heel geslaagd vindt). Wat dan wel weer fijn is aan het tweede palette is dat er een kwast bijzit met twee kanten, namelijk een platte oogschaduw kwast en een blendingkwast. Toch had ik bij dit palette het niet erg gevonden als ze er weer een eyeshadow primer bij hadden gedaan.

Maar uiteindelijk gaat het meer om de inhoud…Toen ik het nieuwtje las dat er een tweede Naked Palette zou komen dacht ik heel eerlijk dat het een heel ander palette zou worden. Ik had namelijk verwacht dat de kleuren in het palette meer verschillend zouden zijn. Ik ben dol op bruintinten als het om oogschaduw gaat en kan hier niet genoeg van krijgen, voor mij is het geen probleem dat beide palettes vrij vergelijkbaar zijn. Maar als je echt gaat kijken naar de kleuren van de palettes dan denk ik vooral dat het heel persoonlijk is wat je mooier vindt. Wat wel opvalt is dat het eerste palette wat warmere kleuren heeft en het Urban Decay 2 palette heeft meer kleuren die neigen naar ‘taupe’, een beetje meer grijsbruine tinten dus.

Wat ik wel erg fijn vind aan het UD Naked Palette 2 is dat er een mooie highlighter met shimmer inzit, die miste ik namelijk wel een beetje in het eerste palette. Wat ik ook een pluspunt vind is dat nummer 2 minder oogschaduw heeft met grote glitters, daardoor vind ik dat de kleuren uit dit palette misschien net iets geschikter zijn voor overdag. Qua pigmentatie en structuur zijn ze wel heel vergelijkbaar en vind ik ze dus beide even goed!

Hieronder zie je de swatches en zo kun je zelf ook goed het verschil zien…

(UD palette linkerkant)

(UD 2 palette linkerkant)

(UD palette rechterkant)

(UD 2 palette rechterkant)

Ik ben echt dol op mijn Urban Decay Naked Palette en gebruik de oogschaduw ontzettend vaak. De reden dat ik nummer 2 wou was vooral omdat ik erg tevreden ben over Urban Decay en omdat ik nou eenmaal hou van bruintinten. Hoe blij ik ook ben met mijn eerste, persoonlijk vind ik het Urban Decay Naked Palette 2 net ietsjes mooier. Dit komt vooral door de mooie highlighter, minder glitterige oogschaduw en de verpakking is gewoon net wat praktischer. Zit je te twijfelen tussen beide palettes (wat ik me heel goed kan voorstellen) dan zou ik gaan voor nummer 2, maar dat is wel echt persoonlijk! Binnenkort uiteraard een ooglook gemaakt met het tweede Naked Palette.

Beide palettes zijn te koop bij Sephora en in de volgende de plaatsen worden ze verkocht: Amstelveen, Utrecht, Groningen, Den Haag, Maastricht en Rotterdam. Beide palette kosten rond de €40,-, behoorlijke bedragen maar ze zijn het wat mij betreft wel waard!

 

Dit vind je vast ook leuk...

22 Comments on Urban Decay Naked Palette vs. Naked Palette 2

 1. Cynthiiaa
  20 februari 2012 at 02:47 (8 jaar ago)

  Prachtige palette! Ik blijf Half Baked toch het mooist vinden, die kleur springt er zo lekker uit. :) Beide palettes hebben iets waardoor ik ze wil hebben, gorgeous!

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   20 februari 2012 at 16:27 (8 jaar ago)

   Die vind ik zelf ook echt prachtig, het leuke is ook dat deze kleur in beide zit jeej!

   Beantwoorden
 2. Desirée
  20 februari 2012 at 09:21 (8 jaar ago)

  Ik vind ze toch steeds mooier worden en zit al redenen te bedenken waarom ik er toch eentje ga aanschaffen ;)

  Beantwoorden
 3. Lie
  20 februari 2012 at 10:25 (8 jaar ago)

  Ze zijn allebeide erg mooi! Ik wil er ook wel een aanschaffen, maar de prijs.. Best een hoop geld voor oogschaduw.

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   20 februari 2012 at 16:26 (8 jaar ago)

   Klopt, het is ook best wel veel geld maar het is wel echt een mooi product!

   Beantwoorden
 4. Elke
  20 februari 2012 at 10:32 (8 jaar ago)

  Naked2 heeft nog altijd mijn voorkeur. :D

  Beantwoorden
 5. Ruth
  20 februari 2012 at 10:44 (8 jaar ago)

  Goede vergelijking! Ik heb ze allebei niet, omdat ik wachtte op nummer 2, maar ik ben er nog steeds niet uit ;-)

  Beantwoorden
 6. LottedeJ
  20 februari 2012 at 11:43 (8 jaar ago)

  Ik vind ze allebei erg mooi. Ik denk dat ik nu eindelijk een keuze kan maken, na het zien van tientallen artikelen als deze, en ik denk dat ik het tweede palette toch net iets mooier vind.

  Beantwoorden
 7. Kelly
  20 februari 2012 at 14:25 (8 jaar ago)

  Ik had al een tijdje een oogje op het naked 1. Maar ik wil toch de 2! *rent naar sephora*

  Beantwoorden
 8. Dhini
  20 februari 2012 at 14:50 (8 jaar ago)

  beide prachtig en ik wil beide ;)

  Beantwoorden
 9. steffie
  20 februari 2012 at 16:22 (8 jaar ago)

  mooi! ik heb al het natural eye palette van too faced dan kan ik zeker beter 2 nemen denk ik?

  Beantwoorden
 10. Frederique
  20 februari 2012 at 16:54 (8 jaar ago)

  Oeh ik wil heel graag een ‘nakend’ pallette aanschaffen maar weet nog steeds niet welke! Ze zijn allebei zoo mooi!

  Beantwoorden
 11. loesje85
  20 februari 2012 at 18:09 (8 jaar ago)

  hey, grappig! De naked 2 heb ik afgelopen week gehaald in Amstelveen. Bij de Sephora daar staat dat de pallet 38.25 kost…(15%korting). Maar bij de kassa heb ik 33 euro betaald…
  Ik ben benieuwd naar de ooglook die je gaat maken.
  De kwast vind ik trouwens erg handig. Het is een fijne kwast om mee te werken.

  X

  Beantwoorden
 12. Milou
  20 februari 2012 at 18:48 (8 jaar ago)

  Gaaf he… ik ben voor 2 aan het sparen…. haha. :)

  Beantwoorden
 13. Shirley
  20 februari 2012 at 19:03 (8 jaar ago)

  Ik vind ze echt heel mooi, allebei. Alleen ga ik niet zo gauw voor oogschaduw plus de prijs is mij iets te hoog

  Beantwoorden
 14. Mirjam
  20 februari 2012 at 21:10 (8 jaar ago)

  Aaahh ik wil het Naked 2 palette! Nog maar even sparen, hij ziet er echt supermooi uit!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *