NOTD: ‘Ombre’ nagels + How to?

In mijn artikel ‘De 8 meest opvallende beautytrends voor lente/zomer 2012!‘ schreef ik al dat ‘ombre’ nagels in het voorjaar hip gaan worden. Met deze trend bedoel ik niet het ombre effect op slechts één nagel, nee alle nagels zijn voorzien van een andere kleur maar wel zo gekozen dat je een kleurverloop krijgt. Dit kun jezelf heel gemakkelijk maken, het enige wat je nodig hebt is twee kleuren nagellak…

Groen wordt een hippe kleur voor komend voorjaar en ik vond het wel leuk om daarom een groene kleur te kiezen. Dit is de kleur ‘Green Street’ van H&M. Het is de kleur die je op mijn duimnagel ziet. Om ombre nagels te maken kun je natuurlijk allemaal bestaande lakjes gebruiken en zo uitzoeken dat je een mooi geleidelijk kleurverloop krijgt, alleen dit is best wel lastig. Veel gemakkelijker is om de ‘basiskleur’ te mengen met een wit lakje…

Stap voor stap ombre nagels…

  • Als basis gebruikte ik dus het groene H&M lakje in de kleur ‘Green Street’. Uiteraard kun je elk willekeurig kleurtje gebruiken (alleen gebruik niet een te lichte kleur).
  • Pak een papiertje/schaaltje etc. en doe hier een druppel nagellak ter grootte van een 5 eurocent op.
  • Je duimnagels of je pinken lak je eerst met de gekozen kleur (dus de kleur rechtstreeks uit het flesje)
  • Daarna doe je een klein beetje wit bij de basiskleur en meng dit goed (ik mengde mijn nagellak met een cocktailprikker).
  • Daarna ga je met een kwastje (ik gebruikte een oud kwastje van een oude transparante nagellak) de iets lichtere kleur aanbrengen op je wijsvinger of ringvinger (ligt eraan in welke volgorde je het doet).
  • Daarna doe je weer een klein druppeltje witte nagellak bij de vorige druppel op het papier/schaaltje, zodat de kleur nog wat lichter wordt.
  • Dit doe je totdat je alle nagels hebt gedaan, easy peasy!

Het is dus super gemakkelijk te maken en je hebt in een handomdraai leuke hippe ombre nagels!