Door drie getest: De Bourjois ‘Ultra Black Volumizer’ mascara!

Een tijdje geleden alweer deed ik een oproep waarin ik twee meiden zocht die samen met mij de ‘Bourjois Ultra Black Volumizer’ mascara wilden testen. Ik kreeg ontzettend veel reacties en uiteindelijk koos ik voor Eline en Berdiene. Zij hebben de mascara uitvoerig getest, net zoals ik. Lees snel verder om drie verschillende reviews over deze nieuwe mascara van Bourjois te lezen…

Review Eline:

Als eerst wil ik Sanne ontzettend bedanken dat ik de mascara mocht testen! (geen dank!) Altijd ben ik op zoek naar de perfecte mascara (wie niet?), maar een all-time-favoriet die betaalbaar is heb ik nog niet gevonden. Ik was erg blij toen het pakketje bij me in de bus viel, ik heb de mascara meteen uitgeprobeerd.

Ten eerste vind ik de verpakking er echt goed uitzien! Bourjois is daar sowieso goed in. Wat meteen opvalt is dat het borsteltje een 2 standen-systeem heeft. Bij de eerste stap wordt er
veel mascara weer vanaf ‘geschraapt’, zodat je een mooie subtiele look kunt creëren met gescheiden wimpers. Ik houd ervan om mijn mascara iets meer aan te zetten, dus de 2e stand is perfect. Hierbij wordt een stuk minder mascara van het borsteltje geschraapt waardoor er veel mascara aan het borsteltje zit voor extra veel volume. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het net iets te veel mascara vind, want het spinnenpoot-gevaar ligt op de loer! Als je voorzichtig met zigzag-bewegingen de mascara aanbrengt, is dit effect wel te voorkomen! Ik vind het standensysteem echt een fantastisch idee, alleen zou er voor mij persoonlijk nog een stap tussen mogen zitten.

Op de foto kunnen jullie zien hoe de mascara eruit ziet in stand 1 en stand 2. Verder draag ik hier geen make-up zodat je de standen goed kunt vergelijken. Stand 2 heb ik hier zo voorzichtig mogelijk proberen aan te brengen.

Al met al, en met een beetje oefening om bij stand 2 niet te dikke klodders te krijgen, ben ik erg tevreden over deze mascara. Hij is echt pikzwart (!). Mascara kan wat mij betreft niet zwart genoeg zijn, dus dat is een groot pluspunt. De mascara blijft, eenmaal aangebracht, goed zitten en ’s avonds zit het nog even mooi als ’s ochtends. Ook dit is wat mij betreft een must bij mascara’s. Dat dit mijn nieuwe all-time-favoriete mascara is kan ik niet zeggen helaas, daar ben ik eerlijk in, maar deze mascara gaat de komende tijd zeker in mijn make-uptasje!

Review Berdiene:

Hoe ziet de verpakking eruit?

Het is een vrij grote verpakking en daardoor oogt de mascara wat lomp. Geen glamourous mascara dus maar dat hoeft van mij ook niet. Een pluspunt vind ik dat er duidelijk is aangegeven dat het om twee verschillende borsteltjes gaat. Verder vind ik de verpakking niet storend of juist bijzonder. Gewoon, hoe een mascara hoort te zijn!

Wat vind je van het borsteltje?

De mascara bevat twee verschillende borsteltjes. Borstel 1 is wat subtieler terwijl borstel 2 juist wat groter en dikker is. Ik heb op beiden borsteltjes verder niks aan te merken. Ze zijn erg verschillend maar daardoor kun je er dus ook echt twee verschillende looks mee creëren.

Vind je de mascara goed zwart?

Ja! Ik heb van mezelf al vrij donkere wimpers maar deze mascara maakt het wel echt goed zwart.

Hoe werken de standen?

Ontzettend fijn! Stand 1 is prima voor overdag terwijl ik stand 2 wat prettiger vind voor een feestje of een speciale gelegenheid.  Het is ook absoluut niet onhandig in gebruik.

Wat doet de mascara voor je wimpers?

Stand 1 geeft mijn wimpers een mooi natuurlijk volume. Prima dus voor een dagje school of werk. De mascara klontert niet en mijn wimpers blijven ook niet aan elkaar plakken, ze blijven mooi gesepareerd.

Stand 2 maakt mijn wimpers echt huge! Deze stand geeft erg veel volume maar het maakt mijn wimpers ook nog eens langer. Helaas blijven mijn wimpers wel aan elkaar plakken. Op de foto heb ik slechts een laagje op gedaan maar ook dan blijven mijn wimpers al wat aan elkaar plakken. Met wat creativiteit is het me nog redelijk gelukt het welbekende spinnenpoot-effect te vermijden.

Blijft de mascara gedurende de dag goed zitten?

Het is geen waterproof mascara dus een huilbui zullen je wimpers niet overleven. Maar na een drukke dag op school en zelfs na een wild avondje stappen zien mijn wimpers en nog prima uit. Pluspunt dus!

Ik ben erg tevreden over deze mascara. De twee standen voegen echt iets toe. Persoonlijk vind ik stand 1 wat fijner werken omdat deze stand mijn wimpers al genoeg volume geeft. Stand 2 vind ik voor overdag echt té maar voor een feestje is het wel heel erg mooi. Het enige nadeel aan deze mascara is dat bij stand 2 mijn wimpers wat aan elkaar blijven plakken. Maar met een laagje is het nog prima te doen. Ik ben positief!

(Stand 1 & stand 2)

Review Sanne:

Sinds ik de mascara in huis heb, heb ik de mascara bijna dagelijks gebruikt. De verpakking vind ik er goed uitzien, het is duidelijk en past wat mij betreft goed bij Bourjois. De mascara huls ziet er ook bijzonder uit want het maakt gebruik van een ‘standen systeem’. Je ziet dit trouwens bij steeds meer mascara’s, leuke uitvinding! In stand 1 wordt er veel mascara van het borsteltje gehaald en dit zorgt voor een subtiel effect op je wimpers. Gebruik je stand 2 dan blijft er juist veel mascara op het borsteltje zitten en hiermee kun je juist wat meer volume aan je wimpers toevoegen. Op de verpakking staat zelfs dat je 11 x zoveel volume krijgt, misschien lichtelijk overdreven maar je krijgt er zeker volumineuze wimpers van.

De mascara zelf is goed zwart en dat is gelijk al een positief punt. De standen werken prettig, toch vind ik stand 1 qua vasthouden minder comfortabel. Je hebt dan namelijk maar een heel klein stukje om vast te houden en dit brengt de mascara wat lastiger op. Zelf gebruik ik ook liever stand 2 omdat ik het mooier vind om mijn wimpers wat zwaarder aan te zetten. Het borsteltje werkt erg fijn en ik vind het prettig dat het gewoon een ‘echt’ borsteltje is. Wanneer ik de mascara gebruik in stand 2 dan zie je wel dat er behoorlijk veel mascara aan het borsteltje blijft zitten dus je moet wel uitkijken dat je niet te veel op je wimpers aanbrengt. Net als wat Eline zegt, je moet uitkijken voor het ‘spinnenpoot’ effect. Na een paar keer gebruiken heb je dit ook wel door en krijg je er steeds meer handigheid in. De mascara klontert verder niet en ook dat is uiteraard een zeer positief punt!

De ‘Ultra Black Volumizer’ geeft mijn wimpers een diepzwarte kleur en de mascara zorgt voor flink wat volume. De mascara blijft gedurende de dag goed zitten, dus je hoeft je geen zorgen te maken of de mascara wel goed blijft zitten. Ook ik ben heel tevreden over deze mascara, wel is het zo dat je moet houden van flink wat volume. Ben je juist meer van de subtiele make-up dan zou ik de ‘Bourjois Ultra Black Volumizer mascara’ laten liggen. Hou je juist wel van een mascara die veel voor je wimpers doet dan is deze nieuwe Bourjois mascara zeker het proberen waard!

Hier het resultaat van mijn wimpers, zowel in stand 1 en stand 2…

Hieronder zie je nog even wat foto’s van de mascara en de verschillende borsteltjes…

Stand 1…

Stand 2…

Meiden super bedankt voor jullie reviews en ik ga zeker vaker met meerdere personen een review doen! De Bourjois ‘Ultra Black Volumizer’ mascara kost €14,90 en ligt nu in winkel en is o.a. verkrijgbaar bij drogisterijen en verschillende parfumeries.