Review: Konjac spons

Jullie hebben al eerder kunnen lezen over dit product op mijn blog en de spons zat ook al in mijn favorieten filmpje van 2011, ik heb het over de Konjac spons! Ik heb de spons nu ruim vijf weken getest en inmiddels kan ik jullie alles vertellen over hoe het werkt en wat het voor mijn huid doet. Gezien de spons ook al in mijn favo filmpje zat weten jullie stiekem natuurlijk al dat de spons gewoon heel fijn is. Lees snel verder…

Laat ik eerst nog even in het kort vertellen wat een Konjac spons nou precies is…

De “Konjac sponzen” worden al eeuwenlang in Azie gebruikt en sinds kort is het een ware hype in Amerika en Engeland, sinds kort is die ook te koop in Nederland. De Konjac spons is een natuurproduct en bestaat uit plantenwortels van de Konnyaku plant. Deze plant heet “Amorphophallus Konjac” en is een aardappelsoort wat veel wordt geteeld in Azie voor voedsel maar komt ook veel in het wild voor. Al eeuwenlang wordt de Konjac in gedroogde vorm gebruikt als spons voor het reinigen van de gevoelige huid. De spons heeft een heel zachte textuur en verwijdert op een milde wijze de dode huidcellen, terwijl het ondertussen zorgt dat de huid mooi en glanzend wordt. Dit klinkt mij als muziek in de oren! In de wortels, waarvan de Konjac spons wordt gemaakt, bevatteno.a. proteïne ,ijzer, koper, zink, vit. A, B, B1, B2, B6, B12, C, D, E en Foliumzuur.

De Konjac spons komt in een plastic zakje en in dit zakje wordt de spons vochtig gehouden. Ik heb de zwarte variant en in totaal heb je zes verschillende kleuren (elke kleur is weer voor een andere huidtype). De zwarte spons is speciaal voor de jonge huid met acne en bevat o.a. houtskool. De reden dat ik voor deze kleur heb gekozen is eigenlijk heel simpel, ik had de laatste tijd namelijk enorm last van puistjes en onregelmatigheden. Ik had inmiddels veel verschillende producten gebruikt maar niets leek te werken en soms werd het zelfs alleen maar erger. De spons zelf ziet er best wel een beetje gek uit en ik kan me bijna niet voorstellen dat dit product van een aardappelplant afkomstig is. De spons ruikt eigenlijk helemaal nergens naar.

De spons is lekker ‘sponzig’ en het is wel belangrijk dat die nat blijft, de spons wordt namelijk vrij snel hard. De spons gebruik ik bijna dagelijks en dan ’s ochtends onder de douche. De Konjac spons kun je in principe zonder een reinigingsproduct gebruiken maar het mag ook met. Ik gebruik de spons om de dag met een reinigingsproduct en hiervoor gebruik ik ‘Biodermal’ (speciaal voor de huid met acne). De andere dagen gebruik de spons gewoon zoals die bedoeld is. Ik maak de spons altijd goed nat en dan ga ik met ronddraaiende bewegingen over mijn huid. Dit voelt eigenlijk wel lekker, het lijkt een beetje alsof je jezelf een kleine gezichtsmassage geeft. Direct erna voelt mijn huid super zacht en een groot voordeel is ook dat mijn huid achteraf niet trekkerig of strak aan voelt.

De spons is heel gemakkelijk en fijn in gebruik maar wat natuurlijk heel belangrijk is, werkt de spons ook? Ik kan volmondig ‘ja’ zeggen! Voordat ik de spons had gekocht had ik op het internet veel positieve verhalen gelezen en eerlijk, in het begin was ik best wel een beetje sceptisch. Ik bedoel, hoe kan een simpele spons van rond de 8 Euro ervoor zorgen dat mijn puistjes verminderen? Maar toch werkt het en zo zie je maar dat huidverzorgingsproducten helemaal niet per se duur hoeft te zijn. Ik merk echt dat mijn huid zachter en minder ‘grauwig’ is en het belangrijkste, ik heb al twee weken geen puistje meer gehad. Zelfs nu ik behoorlijk last van mijn hormonen heb ivm PMS heb ik er geen eentje (ja op mijn hoofdhuid, maar daar kom ik ook niet met de spons).

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik zeer positief over de Konjac spons. Het heeft zijn werk goed gedaan en dit product blijft dan ook zeker in mijn dagelijkse routine. De spons kun je trouwens ook heel gemakkelijk onderhouden. Af en toe is het namelijk goed om de spons even paar minuten in kokend water te doen. Zo doodt je de bacteriën die eventueel in de spons zitten. Een Konjac spons gaat gemiddeld zo’n drie maanden mee en kost slechts €7,95. Ik heb mijn spons gekocht bij ecobeautyshop.nl.

24 Comments on Review: Konjac spons

 1. Miranda
  5 januari 2012 at 09:39 (11 jaar ago)

  dat klinkt erg goed, fijn dat je er zo positief over bent;D

 2. Desirée
  5 januari 2012 at 09:46 (11 jaar ago)

  Nu ben ik er wel heel nieuwsgierig naar geworden! : )

 3. charile
  5 januari 2012 at 10:00 (11 jaar ago)

  Dat klinkt erg goed 🙂
  x

 4. Joyce
  5 januari 2012 at 10:12 (11 jaar ago)

  Je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt!

 5. Milou
  5 januari 2012 at 10:46 (11 jaar ago)

  Jaaa deze wilde ik al eerder bestellen!! Je kunt toch ook wel je voorhoofd doen ermee?? Enne moet je de mascara etc. eerst verwijderen voordat je deze spons gebruikt??

  • Sanne van Huis
   5 januari 2012 at 17:22 (11 jaar ago)

   Ik gebruik de spons altijd ’s ochtends dus dan heb ik geen make-up op maar ik zou wel mascara, oogschaduw etc. eraf halen. En je kunt de spons ook plaatselijk gebruiken 🙂

 6. amanda
  5 januari 2012 at 10:50 (11 jaar ago)

  Ik wil dit product nog wel een keer gebruiken, heel bijzonder!

 7. Josephine
  5 januari 2012 at 11:38 (11 jaar ago)

  Wat fijn dat die helpt zeg! Het lijkt mij echt fantastisch om minder/geen puistjes meer te hebben 😀

 8. Martine
  5 januari 2012 at 12:07 (11 jaar ago)

  Deze ga ik onthouden, zo’n spons wil ik ook ! 😀
  x Martine

 9. femketje
  5 januari 2012 at 12:30 (11 jaar ago)

  die zou ik ook nog wel eens willen proberen 😀

 10. Sacha
  5 januari 2012 at 13:05 (11 jaar ago)

  Klinkt heel erg goed. 🙂

 11. Diane
  5 januari 2012 at 13:09 (11 jaar ago)

  Wat is dat touwtje op de foto? :$

  • Sanne van Huis
   5 januari 2012 at 17:22 (11 jaar ago)

   Daar kun je de spons evt. mee ophangen 🙂

 12. Paola
  5 januari 2012 at 13:09 (11 jaar ago)

  Je hebt me wel erg benieuwd gemaakt!

 13. Cherel
  5 januari 2012 at 14:02 (11 jaar ago)

  Ik zag hem laatst al naar voren komen in je filmpje en ga hem nu dan toch echt bestellen!
  Ben er erg benieuwd naar.

 14. Samantha
  5 januari 2012 at 14:19 (11 jaar ago)

  Oeh, ik word hier heel erg nieuwsgierig van! Het klinkt heel bijzonder.

 15. Myrthe
  5 januari 2012 at 14:55 (11 jaar ago)

  Oe, nu ben ik wel heel erg benieuwd! Ik heb van mezelf al weinig onzuiverheden, maar het lijkt me toch wel erg tof dat het hiermee weggaat als je het hebt.

  • Sanne van Huis
   5 januari 2012 at 17:23 (11 jaar ago)

   Het is zeker het proberen waard 🙂

 16. Helmi
  5 januari 2012 at 17:00 (11 jaar ago)

  Klinkt heel goed. Denk dat ik dezelfde aanschaf. Wat gebruik je wanneer je de spons niet gebruikt? Tenminste, ik begrijp uit je verhaal dat je de spons 1 keer per dag gebruikt en ik neem aan dat je je gezicht 2 keer per dag reinigt.

  • Sanne van Huis
   5 januari 2012 at 17:23 (11 jaar ago)

   Dan gebruik ik of een cleanser van Benefit of die van Biodermal 🙂

 17. Hanna
  5 januari 2012 at 17:09 (11 jaar ago)

  Wat leuk en fijn dat ie zo goed werkt! Hihi klinkt misschien een beetje dom, maar ik begrijp het niet helemaal.. Gebruik je de spons nou wel of niet op je gezicht? En zoniet, bedoel je dan puistjes in bijvoorbeeld je decolleté of op je rug?
  Liefs, x

  • Sanne van Huis
   5 januari 2012 at 17:24 (11 jaar ago)

   Gebruik ik voor mijn gezicht maar als je evt. bijvoorbeeld puistjes op je rug hebt dan zou je ook daarvoor de spons prima voor kunnen gebruiken 🙂

 18. Cynthiiaa
  5 januari 2012 at 22:33 (11 jaar ago)

  Ik was echt verbaasd dat zei dat het echt had geholpen, dat een speciale spons je huid kan verbeteren, echt amazing! Wondermiddel!

 19. Britt
  6 januari 2012 at 22:58 (11 jaar ago)

  Deze spons is ook te bestellen in de webshop van Kiki Make Up Milaan (google), kost daar 5,90 euro en verzenden is kostenloos. Is echter maar 1 soort.