Pinterest, mijn nieuwe verslaving!

Sinds gisteren heb ik een account bij Pinterest.com en ik ben nu gewoon al verslaafd. Het is een super leuke en handige site waarbij je mooie afbeeldingen kunt verzamelen op je eigen pagina. Natuurlijk hoef je niet per se een account aan te maken want je kunt ook gewoon plaatjes kijken en je laten inspireren. Pinterest is een nieuwe vorm van social media, je kunt namelijk je account koppelen aan bijvoorbeeld je Facebook of Twitter. Ik verwacht dat Pinterest helemaal hot & happening gaat worden, als het dat al niet is…

Eigenlijk zou je deze pagina kunnen vergelijken met een online prikbord waar jij leuke en inspirerende foto’s op prikt. Ik heb verschillende ‘boards’ met verschillende thema’s. Zo heb ik ‘My fashion style’, waar ik mijn mode stijl laat zien, maar ook heb ik een board met het thema ‘interior’ waarbij ik mijn interieur stijl laat zien. Ik heb afbeeldingen van mezelf gebruikt maar ook heb ik plaatjes van anderen met een Pinterest account ‘gerepinned ‘. Zo kun je dus afbeeldingen van andere mensen die jij leuk vindt gebruiken. Ook heb je de mogelijkheid om mensen via Pinterest te volgen en uiteraard kun je ook zelf gevolgd worden. Eigenlijk is het een soort van ‘visuele’ Twitter waarbij je in plaats van tekst, plaatjes met andere mensen deelt.

Het werkt allemaal heel gemakkelijk en binnen tien minuten had ik helemaal door hoe het werkte. Wanneer je een blog hebt is het ook een leuke aanvulling want je kunt bijvoorbeeld je link toevoegen naar je blog voor extra traffic. Heb jij ook al een Pinterest account? Dan zou ik het heel erg leuk vinden als je me zou willen volgen en natuurlijk volg ik je terug! Klik hier om mij te volgen of om mijn ‘online prikbord’ te bekijken.

Ik ben heel erg benieuwd of jij al bekend was met Pinterest? Ik wens jullie allemaal een hele fijne zaterdag en ik ga snel verder met mijn nieuwe ‘verslaving’!

 

Dit vind je vast ook leuk...

27 Comments on Pinterest, mijn nieuwe verslaving!

 1. Aileen
  14 januari 2012 at 13:03 (8 jaar ago)

  Ja, ik zag al dat je erover tweette! Lijkt me erg leuk.. misschien maak ik het wel aan :)

  Beantwoorden
 2. Ilja
  14 januari 2012 at 13:50 (8 jaar ago)

  Ohh wat leuk! Dat is zeker iets voor mij! Normaal sla ik inspirerende plaatjes altijd op in mijn ‘inspiratie-map’ op de pc ^^ *maakt account aan*

  Beantwoorden
 3. Hilde
  14 januari 2012 at 14:20 (8 jaar ago)

  Ik vind het idee erg leuk, maar niet hoe de site gebruikt wordt. Het is vaak onmogelijk om te vinden van wie een foto is. Je wordt van pinterest naar een tumblr en weer naar een andere tumblr en naar weheartit etc gestuurd en dan kom je soms bij het originele blog/flickr/site uit.

  Beantwoorden
 4. LottedeJ
  14 januari 2012 at 16:03 (8 jaar ago)

  Ik vind Pinterest erg leuk! Ik had eerst ook een account maar na een week was ik er al op uitgekeken, haha. Het is me toch net iets teveel als Tumblr.

  Beantwoorden
 5. Cynthiiaa
  14 januari 2012 at 16:12 (8 jaar ago)

  Die website is echt leuk. :) Ik had mij laatst ook al aangemeld, de dingen die je er kan doen zijn fun!

  Beantwoorden
 6. Fleur
  14 januari 2012 at 16:55 (8 jaar ago)

  Ik ga je volgen daar, ik zit er sinds kort ook op =D Erg leuke site!

  Beantwoorden
 7. Britt
  14 januari 2012 at 17:55 (8 jaar ago)

  Ik wil het heel graag aanmaken want dat lijkt me echt super leuk! Maar ik kan niet vinden waar je je kunt registreren… :( Kan iemand mij helpen??
  xx

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   14 januari 2012 at 19:06 (8 jaar ago)

   Je moet als je je wilt registregen ‘Request invite’ doen. Dan krijg je binnen 4 of 5 dagen (tenminste zo lang duurde het bij mij) een mailtje waarin je dan een pagina aan kunt maken :) Ik hoop dat het je nu lukt!

   Beantwoorden
   • Britt
    14 januari 2012 at 19:14 (8 jaar ago)

    Oh, oke. Ik snapte het al niet! ;) Maar bedankt! Ik heb net een mailtje gekregen dat ik binnenkort een email krijg.

    Weet je toevallig ook waarom dit zo lang duurt??

    x

    Beantwoorden
    • Sanne van Huis
     14 januari 2012 at 20:28 (8 jaar ago)

     Waarschijnlijk omdat ze het een beetje willen laten doen lijken alsof het heel exclusief is ;) beetje marketing.

     Beantwoorden
     • Britt
      17 januari 2012 at 16:43 (8 jaar ago)

      Jaaaa!!! :) Het is gelukt! Ik heb nu ook een account! :)

      x

 8. Lisa
  14 januari 2012 at 18:48 (8 jaar ago)

  Nog nooit van gehoord tot nu toe dankzij jou, haha :) Ziet er nog wel leuk uit :)

  Beantwoorden
 9. Emma
  14 januari 2012 at 19:52 (8 jaar ago)

  lijkt me leuk, ik zal er binnekort maar eens naar kijken!

  Beantwoorden
 10. Marjolein
  14 januari 2012 at 21:16 (8 jaar ago)

  Ik heb wel een keer zo’n mailaanvraag gedaan, maar ik weet niet zo goed of ik het wel aan mijn twitter wil koppelen, ik bedoel, watdoen ze dan met je twotter? Ik vind het namelijk wel echt heel leuk om er te kijken!

  Beantwoorden
 11. Nannick
  14 januari 2012 at 22:20 (8 jaar ago)

  Super leuk, van dat soort dingen hou ik wel ;)

  Beantwoorden
 12. Myrthe
  15 januari 2012 at 12:20 (8 jaar ago)

  Wat een handige tip! Ik heb alleen zelf geen Twitter of Facebook, dus dat moet ik dan binnenkort maar eens aanmaken..

  Beantwoorden
 13. Sophie
  15 januari 2012 at 19:04 (8 jaar ago)

  Ik ben er ook zo verslaafd aan, ga je meteen even volgen!

  Beantwoorden
 14. Amber de Raad
  15 januari 2012 at 22:37 (8 jaar ago)

  eigenlijk gewoon een soort tumblr,
  maar wel heel leuk!

  Beantwoorden
 15. Floor
  17 januari 2012 at 10:46 (8 jaar ago)

  Pfff ik heb me gelijk aangemeld nadat ik je artikel gelezen had, maar nog steeds geen mail. Superfrustrerend! De site is al verslavend voordat ik uberhaupt een account heb, echt superirritant want ik kan nu nog niks repinnen…. Maar goed, nog even geduld hebben dus ;)

  Beantwoorden
  • Floor
   18 januari 2012 at 11:01 (8 jaar ago)

   Zo het is eindelijk gelukt! Ik heb je toegevoegd, weet nog niet helemaal hoe het werkt maar het plaatjes kijken is erg leuk!

   Beantwoorden
   • Sanne van Huis
    18 januari 2012 at 15:26 (8 jaar ago)

    Aaah leuk, waarschijnlijk heb je het binnen 10 minuten wel door want het is eigenlijk heel simpel en gewoon een kwestie van doen.

    Beantwoorden
    • Floor
     19 januari 2012 at 14:57 (8 jaar ago)

     Ja het is wel makkelijk idd! En leuk dat je mij ook volgt nu :).

     Beantwoorden
 16. maxime
  21 januari 2012 at 19:55 (8 jaar ago)

  Mmh ik hou het bij Tumblr, daar ben ik echt verslaafd aan op het moment,
  En ik heb al bijna 10 000 volgers :D

  Beantwoorden
 17. Nancy
  26 januari 2012 at 13:10 (8 jaar ago)

  Ik heb het ook aangemaakt, ik ga je volgen!
  echt leuk dat je deze site hebt gedeeld, het is super inspirerend :)

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *