Pinterest, mijn nieuwe verslaving!

Sinds gisteren heb ik een account bij Pinterest.com en ik ben nu gewoon al verslaafd. Het is een super leuke en handige site waarbij je mooie afbeeldingen kunt verzamelen op je eigen pagina. Natuurlijk hoef je niet per se een account aan te maken want je kunt ook gewoon plaatjes kijken en je laten inspireren. Pinterest is een nieuwe vorm van social media, je kunt namelijk je account koppelen aan bijvoorbeeld je Facebook of Twitter. Ik verwacht dat Pinterest helemaal hot & happening gaat worden, als het dat al niet is…

Eigenlijk zou je deze pagina kunnen vergelijken met een online prikbord waar jij leuke en inspirerende foto’s op prikt. Ik heb verschillende ‘boards’ met verschillende thema’s. Zo heb ik ‘My fashion style’, waar ik mijn mode stijl laat zien, maar ook heb ik een board met het thema ‘interior’ waarbij ik mijn interieur stijl laat zien. Ik heb afbeeldingen van mezelf gebruikt maar ook heb ik plaatjes van anderen met een Pinterest account ‘gerepinned ‘. Zo kun je dus afbeeldingen van andere mensen die jij leuk vindt gebruiken. Ook heb je de mogelijkheid om mensen via Pinterest te volgen en uiteraard kun je ook zelf gevolgd worden. Eigenlijk is het een soort van ‘visuele’ Twitter waarbij je in plaats van tekst, plaatjes met andere mensen deelt.

Het werkt allemaal heel gemakkelijk en binnen tien minuten had ik helemaal door hoe het werkte. Wanneer je een blog hebt is het ook een leuke aanvulling want je kunt bijvoorbeeld je link toevoegen naar je blog voor extra traffic. Heb jij ook al een Pinterest account? Dan zou ik het heel erg leuk vinden als je me zou willen volgen en natuurlijk volg ik je terug! Klik hier om mij te volgen of om mijn ‘online prikbord’ te bekijken.

Ik ben heel erg benieuwd of jij al bekend was met Pinterest? Ik wens jullie allemaal een hele fijne zaterdag en ik ga snel verder met mijn nieuwe ‘verslaving’!