Mijn film top 10 van 2011!

Inmiddels weten jullie waarschijnlijk wel dat ik ontzettend van films kijken hou. Ik heb het afgelopen jaar heel veel films gekeken en ik heb dan ook regelmatig ‘film top 10′ artikelen gemaakt. Ik ben van plan om dit ook gewoon te blijven doen en het leek mij ook wel leuk om echt mijn top 10 van het jaar 2011 aan jullie te laten zien. Dus welke films uit mijn top 10’s van het afgelopen jaar vond ik de aller aller leukste/mooiste…

Ik begin met ‘Catch me if you can’. De film gaat over Frank die zich o.a. voordoet als arts, hoogleraar, advocaat en piloot. Niemand twijfelt aan hem. Toch licht Frank elke keer weer iedereen op en verdwijnt ook elke keer zonder een spoor achter te laten. Totdat de politie een internationale klopjacht op hem opent om hem te pakken te krijgen. Deze film is trouwens gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. IMDB cijfer 7,8 ik geef de film een dikke 8.

Ook ‘The Pursuit of Happyness’ mag in dit lijstje niet ontbreken. Deze film gaat over Christopher Gardner die vertegenwoordiger is maar het verkopen van zijn product lukt totaal niet. Hij belandt samen met zijn zoontje op straat omdat zijn vrouw hem heeft verlaten. Hij moet overleven en ondertussen ook nog voor zijn zoontje zorgen. Ondertussen is Christopher op zoek naar een nieuwe baan en hij weet er eentje te vinden bij een aandelenfirma. Het is niet echt een baan, want het blijkt een stageplek te zijn met kans op vaste baan. Hij gaat keihard aan het werk om te zorgen voor een goede toekomst voor zijn zoontje en hem zelf. IMDB cijfer: 7,8. Ik geef de film een 8.

De film ’500 Days of Summer’ heb ik ook het afgelopen jaar gekeken en ik blijf het een fantastische film vinden. Het gaat over Tom die wenskaarten ontwerpt en een hopeloze romanticus is. Op het werk ontmoet hij het meisje ‘Summer’. Ze zijn precies 500 dagen samen geweest en hij gaat terug kijken op die 500 dagen om er achter te komen wat er fout is gegaan. De Ikea scene vind ik trouwens het meest briljant uit de film! IMDB cijfer: 7,9. Ik geef de film een dikke 8,5.

Geen film maar stiekem een serie, ik heb het over ‘Band of Brothers’. Het is een serie wat bestaat uit 10 afleveringen en ik zie het maar als een hele lange film. De serie heb ik afgelopen jaar bekeken en ik vond het echt geweldig en het heeft ook echt indruk gemaakt. De serie gaat over de ‘Easy Company’ van de ‘US Army’ tijdens de tweede wereldoorlog. Een heel ‘mooi’ en indrukwekkend verhaal over deze mannen. Vond je ‘Saving Private Ryan’ een mooie film, dan weet ik zeker dat je ‘Band of Brothers’ ook heel tof gaat vinden. IMDB cijfer: 9,6. Ook ik geef de serie een 9,6!

Lang geleden keek ik deze film maar ook in 2011 heb ik de film nog een keer bekeken, ‘The Truman Show’! Het gaat over Truman Burbank die een een perfect leventje leidt. Met een goede baan, een vrouw en een goede vriend. Op een gegeven moment komt Truman er achter dat zijn leven toch net iets te perfect is. Hij komt erachter dat hij de hoofdrol speelt in zijn eigen reality serie ‘The Truman Show’. Deze film heeft op een IMDB een 8.0 ik geef de film een 8.5

De film ‘The Boy in the Striped Pyjamas’ heb ik afgelopen jaar gekeken en heeft ook enorm indruk gemaakt. Ook wil ik nog heel graag het boek lezen, wie weet op vakantie?! De film speelt zich af in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het gaat over de 8-jarige Bruno die verhuist naar een andere plaats waar het heel rustig is en hij heeft niemand om mee te spelen. Hun nieuwe huis staat naast een concentratie kamp met een hele hoge hek. Bruno is een echte ontdekker en besluit daarom op onderzoek uit te gaan naar de mensen achter het hek. Op een gegeven moment ontmoet hij een jongetje van zijn leeftijd achter het hek en zo ontstaat er een vriendschap, een vriendschap wat uiteindelijk voor heel wat problemen zorgt. Deze film heeft op IMDB een 7.8 ik geef de film een 8.

Eergisteren op televisie maar ik had de film ‘Brokeback Mountain’ ook afgelopen jaar al gezien. Twee jonge mannen ontmoeten elkaar in 1963 en ze moeten samen werken. Hun werkzaamheden bestaan uit het het hoeden van schapen op Brokeback Mountain en hierdoor zijn ze maanden van huis. Al snel krijgen ze een hele goede band en niet gewoon een vriendschappelijke, maar ze worden verliefd op elkaar. Deze situatie is natuurlijk not done, maar hun liefde voor elkaar is erg sterk. Deze film heeft op IMDB een 7 maar ik vind deze film absoluut een 8,5 waard!

Deze film heeft wel een beetje een andere genre dan de rest maar ‘Leon the Professional’ moest gewoon in dit rijtje voorkomen. Ik vond de film namelijk heel erg gaaf en het liefst wil ik de film ook dit jaar weer bekijken. Het speelt zich af in New York en het gaat allemaal om Leon. Leon is een huurmoordenaar. Hij woont in een gebouw waar veel mensen komen en gaan en deze observeert hij graag. Naast hem woont een gezin waarvan de vader drugshandelaar is. In het begin van de film wordt het hele gezin vermoord, behalve het meisje Mathilda (zij wordt trouwens gespeeld door Nathalie Portman in haar jonge jaren). Leon neemt Mathilda onder zijn hoede en uiteindelijk leert zij van hem de kneepjes van het vak ‘huurmoordenaar’. De film heeft op IMDB een 8,6 en de film krijgt van mij een 9.

De film ‘Remember Me’ heeft ook echt indruk gemaakt en dit komt vooral door het einde. Het gaat over Tyler Hawkins een jongen die na de zelfmoord van zijn broer een beetje de weg kwijt raakt en leven ook niet heel serieus neemt. Dan ontmoet hij Ally en zij is eigenlijk het tegenovergestelde van hem, omdat zij echt alles uit het leven wil halen. Beide zijn ze heel verschillend en toch ontstaat er een liefde. De film heeft op IMDB een 7,1 ik geef de film een 8.

Bij de film Dear John heb ik echt lopen huilen als een klein kind ;D. Een erg mooie film met een goed verhaal. Het gaat over een jonge soldaat met de naam John Tyree. Hij is mer verlof en wordt verliefd op de mooie studente Savannah. In zijn verlof bloeit er een romance op. Dan moet hij weer vertrekken naar een oorlogsgebied en dan begint het schrijven van brieven naar elkaar. Toch is een relatie of afstand erg lastig…De film heeft op IMDB een 5,9 ik geef de film een 8.

Dit is dus mijn ultieme top 1o en ik vind deze films stuk voor stuk allemaal aanraders. Binnenkort krijgen jullie van mij weer een geheel nieuwe top 10. Mocht je trouwens nog een leuke filmtip hebben (ik heb al wel heel veel films gekeken) laat het mij dan vooral weten bij de comments!

88 Comments on Mijn film top 10 van 2011!

 1. Sara
  6 januari 2012 at 15:27 (10 jaar ago)

  Oh wat erg, Brokeback Mountain moet ik nog steeds kijken! Thanks voor de tip!

 2. LottedeJ
  6 januari 2012 at 15:29 (10 jaar ago)

  Wauw, er staan echt prachtige films tussen! Remember me, The boy in the striped pyamas, 500 days of summer en catch me if you can zijn ook favorieten van mij. Dear John moet ik absoluut nog kijken, ik heb er al zoveel goede dingen over gehoord!

 3. Tedje
  6 januari 2012 at 15:50 (10 jaar ago)

  Dear John is prachtig 🙂

 4. femketje
  6 januari 2012 at 15:50 (10 jaar ago)

  remember me lijkt me zo’n mooie film 😀

 5. Cherel
  6 januari 2012 at 15:57 (10 jaar ago)

  The Pursuit of Happyness, Dear John en The Boy in the Striped Pyjamas zijn ook echt mijn favorieten. Remember me wil ik zeker nog eens zien, bedankt voor de tip!

 6. Josephine
  6 januari 2012 at 16:19 (10 jaar ago)

  Wat slecht van mij, ik heb er maar eentje uit deze lijst gekeken en dat is Remember Me (die inderdaad héél mooi was).

 7. Roos
  6 januari 2012 at 16:20 (10 jaar ago)

  Wow, bijzonder, ik ken er geen een film van!
  Alleen de jongen in de gestreepte pyjama 🙂

 8. emma
  6 januari 2012 at 16:26 (10 jaar ago)

  ik kende nog geen film uit je lijst. alleen de jongen in de gestreepte pyjama, die heb ik op school gezien haha

 9. Shna
  6 januari 2012 at 17:03 (10 jaar ago)

  The shawshank redemption, Full metal jacket en Under the Tuscan sun, moet je kijken! <3

 10. Lotte
  6 januari 2012 at 17:28 (10 jaar ago)

  Dear Jhon ♥ ik ben echt zó verliefd op deze film!
  The boy in the striped pj’s is ook verschrikkelijk erg, maar mooi,
  ik heb de boek gelezen en deze is even goed – dus raad ik je hem aan!

 11. Nynke-Boudien
  6 januari 2012 at 17:49 (10 jaar ago)

  Mijn favorieten van vorig jaar waren Crazy, Stupid Love, Remember Me en Letters to Juliet. Like Crazy is ook echt een aanrader.

 12. Femke
  6 januari 2012 at 18:03 (10 jaar ago)

  The Pursuit of Happiness blijft erg mooi. Het valt me op dat je best wel ‘gevoelige’ films uitgekozen, zelf vond ik The Help ook erg mooi…deze draait geloof ik nog steeds in de bioscoop! X

 13. Nannick
  6 januari 2012 at 18:08 (10 jaar ago)

  Bij Dear John heb ik ook super veel zitten huilen. Zo’n mooie film <3

 14. Axelle
  6 januari 2012 at 18:20 (10 jaar ago)

  De 2 laatste ! 😀

 15. Amanda
  6 januari 2012 at 19:02 (10 jaar ago)

  ’500 Days of Summer’ & Remeber me wil ik zeker nog eens gaan kijken, klinken erg leuk!

 16. Myrthe
  6 januari 2012 at 19:19 (10 jaar ago)

  Wat leuk om te zien wat je favoriete films waren van 2011! Dear John vind ik ook een prachtige film, jammer dat het zo’n laag cijfer heeft op IMDB..

 17. Sophie
  6 januari 2012 at 21:51 (10 jaar ago)

  Dear John is echt zooo’n mooie film <3

 18. Cynthiiaa
  6 januari 2012 at 21:55 (10 jaar ago)

  Leuke top tien! Jeej, Edward! Haha, arme joch komt nooit meer van die naam af. :’) Dear John was ook echt goed, vond hem echt leuk om te zien, daarom heb ik hem twee keer gekeken. :’)

 19. Lisa
  6 januari 2012 at 23:26 (10 jaar ago)

  Hele leuke films zitten er tussen, “500 Days of Summer”, “Remember Me”, “Dear John” en “Brokeback Mountain” vind ik ook goed 🙂

 20. Harma
  7 januari 2012 at 01:05 (10 jaar ago)

  Colombiana! Lijkt (denk ik) erg op Leon the Professional, echt super mooie film!

 21. Fleur
  7 januari 2012 at 10:28 (10 jaar ago)

  Cold Mountain was afgelopen week op tv, die is ook geweldig! Verder nog Legends of the fall, Memoires of a Geisha.

 22. Jennifer
  7 januari 2012 at 11:48 (10 jaar ago)

  Dear John vind ik ook een hele mooie film, misschien omdat ik er ook een persoonlijke binding mee heb.