Tips voor het kopen van de perfecte jeans!

Kleding kopen is over het algemeen heel erg leuk, tenminste dat vind ik en waarschijnlijk zijn veel van jullie hier het mee eens. Toch zijn er ook bepaalde kledingstukken die nog best lastig zijn om te kopen. Zo schreef ik laatst al een artikel over het kopen van een goede bh en vandaag wil ik jullie tips geven om de perfecte jeans te te vinden. Ik hoor namelijk wel eens om mij heen dat veel meiden het lastig vinden. Daarom vandaag wat tips die er hopelijk voor zorgen dat het kopen van een jeans wat makkelijker en leuker wordt…

Wat algemene tips

Hieronder wat algemene tips bij het kopen van een jeans, waar moet je allemaal op letten?

 • Zoals bij elke kledingstuk is het belangrijk om goed in de gaten te houden wat voor figuur je hebt, zorg dat de kleding die je koopt past bij je lichaamsbouw zodat jij je er lekker in voelt. Ook bij een jeans is dit heel erg belangrijk.
 • Dan kom ik ook meteen bij het volgende punt, zorg vooral dat de jeans lekker zit! Voelt je jeans wel heel knellend aan, ga dan vooral voor een maatje groter. Knellende kledingstukken zitten namelijk echt niet lekker en het doet ook niet veel goeds voor je lichaam. Maar koop ook zeker niet een maat te groot want een jeans ‘loopt’ vaak nog een beetje uit (halve maat).
 • Een jeans heeft bijna altijd twee ‘maten’, namelijk een breedte maat (taille) en een lengte maat. Bijvoorbeeld breedte maat 29, lengte maat 32. Weet je niet zeker wat voor maat je hebt in jeans maten, op internet kun je veel handige maattabellen vinden, bijvoorbeeld hier.
 • Bepaal van te voren naar wat voor soort jeans je op zoek bent. Wil je een jeans met een donkere of lichte wassing, wil je een skinny of een flared jeans etc. etc. Omdat er zo ontzettend veel soorten jeans op de markt zijn heb je alvast een schifting gedaan, hierdoor is het wat makkelijker om een keuze te maken. Ook kun je gerust om advies vragen in de winkel, zo kun je ook goed aan de verkoper uitleggen naar wat voor soort jeans je op zoek bent.
 • Bij het passen van een nieuwe jeans is het belangrijk om ook even je schoenen onder je broek aan te doen, zo weet je meteen of de lengte goed is.
 • Ben je van plan om een jeans te kopen? Trek dan vooral geen jurkje aan maar kies voor een kledingstuk die goed staat op een spijkerbroek.
 • Let bij het kopen van een (dure) jeans op de kwaliteit. Voel en kijk even goed naar de stof, voelt de stof dik en ‘zwaar’ aan dan heb je waarschijnlijk een kwalitatief goede jeans in handen waar je een tijdje mee vooruit kunt.
 • Jeans kunnen best wel prijzig zijn en daarom zou ik aanraden als je een dure spijkerbroek aanschaft te kiezen voor een tijdloos model zodat je er een lange tijd plezier van hebt.

Figuur & Jeans
Geen enkele vrouw is hetzelfde en we hebben allemaal een andere lichaamsbouw, gelukkig maar anders zou het wel heel saai worden. Bij het kopen van een goede jeans is het belangrijk om op bepaalde punten te letten. Je wilt immers dat de jeans die je draagt je pluspunten naar voren brengt en niet het tegenovergestelde, toch?
 • Ben je onzeker over je brede heupen? Kies dan een jeans die geen horizontale wassingen heeft rond de liezen/zakken. Dit legt namelijk heel erg de nadruk op je heupen. Ga voor een jeans met een egale wassing met niet al te veel bewerkingen. Heb je juist smalle heupen en wil je wat breder lijken, dan kun je juist wel zo’n soort jeans aantrekken.
 • Wil je optisch slankere benen creëren? Ga dan niet voor een jeans met een te lichte wassing op de benen. De lichte kleur valt namelijk extra op en doen je benen dikker lijken dan dat ze zijn.
 • Kijk ook goed naar de achterkant van de jeans. Hoe staan de zakken bijvoorbeeld? De afstand tussen de zakken kunnen je billen namelijk breder of juist heel smal doen lijken. Ook de grootte van de zakken zijn belangrijk om naar te kijken, kleine kontzakken zijn namelijk niet heel geschikt als je vind dat je dikke billen hebt, ga dan juist voor wat grotere zakken.
 • Ga je voor een hippe skinny jeans? Zorg dan echt dat je de juiste maat koopt. Een skinny jeans die te klein is zit echt niet lekker. Het knelt ontzettend aan de bovenkant, wat ook nog eens zorgt voor een ‘muffintop’ en dat is niet heel charmant. Verder komt het de doorbloeding van je benen ook niet ten goede. Te strakke kleding kunnen er ook nog eens voor zorgen dat je ‘dikker’ lijkt dan dat je in werkelijkheid bent.

Verschillende modellen Jeans
Er zijn verschillende soorten modellen jeans en hieronder de meest voorkomende…
 • De jeans met de rechte pijp is heel tijdloos en kan eigenlijk altijd. Dit model staat heel goed bij mensen met slanke lange benen.
 • De skinny jeans is nu super hip en staat goed bij slanke meiden, ook mensen met wat kortere benen komen goed uit de verf met een skinny. Toch vind ik een skinny ook goed staan bij meiden/dames met wat vollere benen. In combinatie met een oversized top of tuniek kan het namelijk wat mij betreft prima!
 • De bootcut is op dit moment niet heel erg hip maar staat echt fantastisch bij mensen met wat bredere heupen. De jeans met een bootcut zorgt ervoor dat je benen slank en lang lijken en je heupen worden optisch smaller maar het benadrukt wel je mooie vrouwelijke rondingen.
 • Ook de boyfriend jeans zien we nog steeds, dit is een model jeans die wat wijder valt. Deze jeans staat ook bij veel verschillende soorten figuren, hou er wel rekening mee dat dit model je wat massiever kan laten lijken dan dat je in werkelijkheid bent.
Dit waren mijn tips voor het kopen van een perfecte jeans en ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad. Mocht jij nou ook nog een goede tip hebben, laat deze dan achter bij de comments!

 

120 Comments on Tips voor het kopen van de perfecte jeans!

 1. Sofie
  15 april 2013 at 15:22 (10 jaar ago)

  Erg fijne tips! Ik vind het vinden van een goede jeans altijd best lastig..

 2. Helmi
  15 april 2013 at 15:24 (10 jaar ago)

  Mooi uitgebreid artikel, daar staan zeker goed tips tussen! Ik heb vrij stevige benen, waardoor broeken vaak een ‘gapend gat’ op mijn rug hebben of ze rond mijn buik te los zitten, maar bij mijn benen al te strak zijn…

  • Kirsten
   15 april 2013 at 20:52 (10 jaar ago)

   Daar had ik ook altijd last van en daardoor heb ik jaren geen jeans gedragen. Op een gegeven moment probeerde ik een Levi’s curve id jeans en het is perfect, sluit goed aan, past om mijn kuiten en bovenbenen. Het is wel enigszins duurder dan andere broeken, maar gewoon goed rondkijken (een tip is om te kijken bij Batavia – stad outlet of Rosada outlet)

 3. Martina
  15 april 2013 at 15:48 (10 jaar ago)

  Handig! Gelukkig heb ik nooit zoveel moeite met het vinden van een fijne jeans! Vroeger trouwens wel…

 4. Edith
  15 april 2013 at 15:51 (10 jaar ago)

  Handig artikel!

 5. Alexa
  15 april 2013 at 15:59 (10 jaar ago)

  Oh super handig, gelukkig heb ik het probleem niet. Meestal zijn de broeken die ik pas goed (hangt wel af van het merk) Leuke blog! X

 6. Bo
  15 april 2013 at 17:07 (10 jaar ago)

  Wauw, goede tips! Die ga ik zeker gebruiken!

 7. femketje
  15 april 2013 at 17:38 (10 jaar ago)

  erg handige tips!

 8. Laura
  15 april 2013 at 17:49 (10 jaar ago)

  Goede tips, ik vind jeans kopen opzich vrij lastig altijd. M’n benen zijn vrij lang en dun, maar heupen heb ik dan weer wel.. Lastig soms!

 9. Kirsten
  15 april 2013 at 18:04 (10 jaar ago)

  Wat een fijne tips!

 10. Axelle
  15 april 2013 at 18:31 (10 jaar ago)

  heel erg handige tips!

 11. Romy
  15 april 2013 at 18:49 (10 jaar ago)

  Echt super handige tips!
  Ik heb wat rondere vormen en daarnaast ben ik nogal een lastige in keuzes maken, haha. Dit is voor mij dus echt een heeeel fijne blog. Nu weet ik waar ik op moet letten bij het kiezen van een goede jeans.
  Bedankt voor de tips! 🙂

 12. Kiani
  15 april 2013 at 21:06 (10 jaar ago)

  Handige tips!

 13. Sabine
  16 april 2013 at 00:28 (10 jaar ago)

  Wow, dit had ik echt net nodig! Mijn favoriete jeans, eigenlijk de enige die ik nog droeg, heb ik van de week kunnen afschrijven… Een gat, dichtbij het kruis, niet op de naad. Huilen. Maar met deze tips op zak ga ik op jacht naar een nieuw prachtexemplaar!

 14. Kimberly
  16 april 2013 at 06:29 (10 jaar ago)

  Fijne tips!! Ik heb zelf nooit heel veel moeite met het vinden van een goed zittende jeans, alleen het model en de kleur wel haha. Ik wil altijd een skinny jeans en het liefst een donkere kleur