Mijn favoriete ooglooks van 2011!

Het afgelopen jaar heb ik behoorlijk veel ooglooks op mijn blog geplaatst. Zelf vind ik het altijd erg leuk om ooglooks van anderen te bewonderen dus ik kan me wel voorstellen dat jullie het ook leuk vinden. Als het om ooglooks gaat ben ik ontzettend kritisch (eigenlijk met alles op mijn blog). Elke week maak ik minstens een keertje een ooglook voor mijn blog maar slechts 50% van die looks plaats ik ook daadwerkelijk. Soms vind ik de ooglook te gewoontjes, iets te flets (wat helaas vaak aan mijn camera ligt), zit een wimperhaartje niet goed etc etc. Dus alleen de ooglooks die ik echt mooi vind, plaat ik op mijn blog om met jullie te delen. Afgelopen jaar maakte ik een stuk of twintig ooglooks en vandaag laat ik mijn favoriete aan jullie zien…

De look hieronder had ik de naam ‘Purplelicious’ gegeven omdat ik veel paarse kleurtjes had gebruikt. Deze look maakte ik o.a. met het 15 Cool Shimmer Palette en eigenlijk vind ik het wel een geslaagde look. Alleen de volgende keer zou ik gewoon een witte highlighter gebruiken voor in mijn binnenste ooghoek want zo ziet het er toch wel een beetje gek uit…

Mijn dagelijkse look is eigenlijk altijd gemaakt met bruine oogschaduw kleuren. Ik vind de kleur bruin mooi staan bij blauwe ogen en het staat ook vrij natuurlijk. De look hieronder maakte ik met ‘The Body Shop Golden Brown Smokey Eye kit’. Een heel mooi palette waar je dus een vrij natuurlijke look mee kunt maken. Over de look hieronder ben ik eigenlijk wel heel erg tevreden…

De ooglook met de naam ‘Coral & Bleu’ hieronder is een klein beetje overbelicht maar op zich vind ik het wel een leuke look, toch zou ik de volgende keer het wat anders doen (bijv. een wat donkere kleur in mijn crease aanbrengen). De kleurencombinatie vind ik wel erg leuk en het is een keer wat anders dan anders. Het is zeker geen saaie look maar ik denk niet dat ik dit weer snel zou dragen…

De ooglook hieronder maakte ik ook weer met oogschaduw van The Body Shop. De kleuren die ik gebruikte kwamen uit de Shimmer Cubes ‘Blue Moon’ variant. De kleuren zijn niet echt heel erg blauw maar dat komt omdat ik gekozen had voor een donkergrijze basis waardoor de kleuren wat donkerder lijken.

In augustus had ik al zin in de herfst (zou ook kunnen door het herfstige weer wat we op dat moment hadden) en daarom maakte ik alvast een look met herfstkleuren. Deze look heette dan ook ‘Autumn Inspired‘. Ondanks dat de kleur oranje een beetje tricky kan zijn, vind ik het in deze look erg geslaagd! Toch denk ik wel dat deze look mooier staat bij groene of bruine ogen…

De naam die ik gegeven heb aan de look hieronder is: Dark Brown Eyes. Achteraf gezien niet een heel goed uitgekozen naam, zo donker is die namelijk niet, maar ik vind de look wel heel mooi. Ten eerste vind ik de eyeliner met subtiele wing goed gelukt en ik vind het ook leuk dat ik een goud/bruine kleur onder mijn ogen heb aangebracht. Deze look lijkt eigenlijk wel heel erg op mijn ‘dagelijkse’ look.

In maart had ik duidelijk een keer zin in iets anders. Ik maakte een meer gedurfde ooglook en deze gaf ik de naam ‘Cool Colors’. Dit was denk ik de eerste ooglook waarbij ik gebruik maakte van wat fellere kleuren en eigenlijk vind ik de look wel goed gelukt, alleen vind ik mijn wimpers er hier een beetje kaal uitzien.

Voor de laatste look gebruikte ik ook wat meer kleur en ik koos voor blauwe tinten. Ik gaf de ooglook de naam ‘Ocean Inspired’. De oogschaduw kleur blauw doet me vaak denken aan de jaren 90 en daarom kan het al snel een beetje ‘fout’ worden. Toch wanneer je meerdere tinten blauw gebruikt en dit mooi in elkaar over laat lopen, vind ik het best nog wel leuk. Wel vind ik dat de kleur blauw iets mooier staat bij bruine ogen…

Dit waren mijn favoriete ooglooks van 2011. Natuurlijk ga ik ook dit jaar leuke looks proberen te maken en deze op mijn blog plaatsen. Ook zou ik proberen om af en toe eens wat andere soort looks te maken, bijvoorbeeld wat extremer en minder draagbaar. Welke van deze acht vind jij het meest geslaagd?