Une Intuitive touch BB-Cream Foundation

Afgelopen maand heb ik kennis mogen maken met het merk ‘UNE’. Dit is een cosmetica merk wat 100% natuurlijk is en daar word ik blij van. De laatste tijd ben ik wel van de natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten. Een grote trend nu in ‘beautyland’ is toch wel de BB-Cream. Dit is een product wat van oorsprong veel wordt gebruikt in Azië maar het is nu ook een ware hit in Nederland en steeds meer merken komen met BB-cream, zo ook UNE…

Laat ik eerst even heel kort vertellen wat BB cream precies is. Dit is een foundation wat bijna altijd gemaakt wordt van natuurlijke ingrediënten. Het geeft een natuurlijke dekking aan je gezicht en ondertussen verzorgt het de huid. Het is vooral een fijn product voor mensen met een gevoelige huid. Vaak zit er in een BB cream ook een hoge SPF factor waardoor je huid optimaal wordt beschermd tegen de zon. UNE heeft nu dus ook een BB-cream in het assortiment in maar liefst zes verschillende tinten.

Une Intuitive touch BB-Cream Foundation heeft de volgende eigenschappen:

  • Strijkt glad
  • Corrigeert
  • Hydrateert
  • Verfijnt
  • Matteert
  • Voedt
  • Beschermt

Dat ziet er dus op het eerste gezicht heel goed uit, eigenlijk zijn dit exact de punten die je van een foundation verwacht. Ik heb de foundation nu twee weken getest en inmiddels kan ik jullie goed mijn bevindingen vertellen.

De verpakking van UNE BB-Cream foundation vind ik mooi. Het is rechthoekig doosje met een spiegeltje op de deksel. Grappig is dat ik zojuist (zaterdag terwijl ik deze review aan het schrijven ben) het doosje voor mijn iPhone aan zag, oeps! Het doosje gaat heel makkelijk open en dicht. In het doosje zit zes gram foundation en een klein kwastje. In eerste instantie dacht ik ‘wat moet ik met het kleine kwastje’. Als je daarmee namelijk je hele gezicht wilt doen, dan ben je minimaal een kwartier bezig. Maar het kwastje is bedoelt om donkere gebieden en oneffenheden mee te doen. De rest van je gezicht doe je met je vingertoppen. Ik moet ook zeggen dat ik dit de fijnste manier vind, met een kwast wordt de foundation namelijk voor mij te dekkend.

Dan de structuur van de foundation. Het is een hele ‘creamy’ foundation die vrij makkelijk aan te brengen is op je gezicht. Bij het aanbrengen smelt de foundation als ware op je huid en uiteindelijk heeft het een poederachtige finish. Dat is voor mij meteen een kleine nadeel. Nu de temperatuur naar beneden is gegaan, merk ik dat mijn huid weer droog aan het worden is. Doordat de UNE BB-cream vrij dik is en een poeder finish heeft accentueert dit helaas de droge schilfertjes die bijvoorbeeld op mijn voorhoofd zitten. Voor mijn wangen en kin is de foundation juist wel heel mooi. Ondanks dat de foundation vrij mat op de huid eruit ziet, heb je toch een klein beetje een healthy glow.

Ik heb van mezelf wel wat roodheden, pukkeltjes en vrij grove poriën en ik moet zeggen dat deze foundation goed camoufleert en ondertussen blijft het er natuurlijk uitzien. Voor mijn huid gebruik ik de meest lichte kleur ‘I03’ en die zie je ook hieronder. Dit is ook de meest lichtste kleur en ik kan me voorstellen dat deze kleur toch voor veel meiden toch nog te donker is. Wat mij betreft had UNE nog wel een BB-cream foundation uit mogen brengen in een nog lichtere tint.

Voor de rest voelt de foundation heel fijn aan op mijn huid en ik heb wel het idee dat dit product mijn huid verzorgt. Minder droog maakt het mijn huid niet, maar ik heb nu ook wel een hele droge huid dus daar moet helaas ook wel wat ‘zwaarder geschut’ aan te pas komen.

(Van links naar rechts: I03, I04, I05, I08, I11 en I13)

Conclusie: Over het algemeen ben ik positief over de BB-cream foundation van UNE. Het geeft een goede dekking waardoor die mooi corrigeert zonder er onnatuurlijk uit te gaan zien. Voelt fijn aan op mijn gezicht en komt goed overeen met de kleur van mijn huid. Nadeel is dat die mijn droge zones accentueert door de vrij matte finish. Voor mij is deze foundation dan ook een stuk geschikter in de zomer. De foundation met primer blijft gerust de hele dag mooi op mijn gezicht zitten.

De Une Intuitive touch BB-Cream Foundation is verkrijgbaar bij Mooi Parfumerie en kost €16,99 wat ik een prima prijs vind voor een foundation.