Une Intuitive touch BB-Cream Foundation

Afgelopen maand heb ik kennis mogen maken met het merk ‘UNE’. Dit is een cosmetica merk wat 100% natuurlijk is en daar word ik blij van. De laatste tijd ben ik wel van de natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten. Een grote trend nu in ‘beautyland’ is toch wel de BB-Cream. Dit is een product wat van oorsprong veel wordt gebruikt in Azië maar het is nu ook een ware hit in Nederland en steeds meer merken komen met BB-cream, zo ook UNE…

Laat ik eerst even heel kort vertellen wat BB cream precies is. Dit is een foundation wat bijna altijd gemaakt wordt van natuurlijke ingrediënten. Het geeft een natuurlijke dekking aan je gezicht en ondertussen verzorgt het de huid. Het is vooral een fijn product voor mensen met een gevoelige huid. Vaak zit er in een BB cream ook een hoge SPF factor waardoor je huid optimaal wordt beschermd tegen de zon. UNE heeft nu dus ook een BB-cream in het assortiment in maar liefst zes verschillende tinten.

Une Intuitive touch BB-Cream Foundation heeft de volgende eigenschappen:

 • Strijkt glad
 • Corrigeert
 • Hydrateert
 • Verfijnt
 • Matteert
 • Voedt
 • Beschermt

Dat ziet er dus op het eerste gezicht heel goed uit, eigenlijk zijn dit exact de punten die je van een foundation verwacht. Ik heb de foundation nu twee weken getest en inmiddels kan ik jullie goed mijn bevindingen vertellen.

De verpakking van UNE BB-Cream foundation vind ik mooi. Het is rechthoekig doosje met een spiegeltje op de deksel. Grappig is dat ik zojuist (zaterdag terwijl ik deze review aan het schrijven ben) het doosje voor mijn iPhone aan zag, oeps! Het doosje gaat heel makkelijk open en dicht. In het doosje zit zes gram foundation en een klein kwastje. In eerste instantie dacht ik ‘wat moet ik met het kleine kwastje’. Als je daarmee namelijk je hele gezicht wilt doen, dan ben je minimaal een kwartier bezig. Maar het kwastje is bedoelt om donkere gebieden en oneffenheden mee te doen. De rest van je gezicht doe je met je vingertoppen. Ik moet ook zeggen dat ik dit de fijnste manier vind, met een kwast wordt de foundation namelijk voor mij te dekkend.

Dan de structuur van de foundation. Het is een hele ‘creamy’ foundation die vrij makkelijk aan te brengen is op je gezicht. Bij het aanbrengen smelt de foundation als ware op je huid en uiteindelijk heeft het een poederachtige finish. Dat is voor mij meteen een kleine nadeel. Nu de temperatuur naar beneden is gegaan, merk ik dat mijn huid weer droog aan het worden is. Doordat de UNE BB-cream vrij dik is en een poeder finish heeft accentueert dit helaas de droge schilfertjes die bijvoorbeeld op mijn voorhoofd zitten. Voor mijn wangen en kin is de foundation juist wel heel mooi. Ondanks dat de foundation vrij mat op de huid eruit ziet, heb je toch een klein beetje een healthy glow.

Ik heb van mezelf wel wat roodheden, pukkeltjes en vrij grove poriën en ik moet zeggen dat deze foundation goed camoufleert en ondertussen blijft het er natuurlijk uitzien. Voor mijn huid gebruik ik de meest lichte kleur ‘I03’ en die zie je ook hieronder. Dit is ook de meest lichtste kleur en ik kan me voorstellen dat deze kleur toch voor veel meiden toch nog te donker is. Wat mij betreft had UNE nog wel een BB-cream foundation uit mogen brengen in een nog lichtere tint.

Voor de rest voelt de foundation heel fijn aan op mijn huid en ik heb wel het idee dat dit product mijn huid verzorgt. Minder droog maakt het mijn huid niet, maar ik heb nu ook wel een hele droge huid dus daar moet helaas ook wel wat ‘zwaarder geschut’ aan te pas komen.

(Van links naar rechts: I03, I04, I05, I08, I11 en I13)

Conclusie: Over het algemeen ben ik positief over de BB-cream foundation van UNE. Het geeft een goede dekking waardoor die mooi corrigeert zonder er onnatuurlijk uit te gaan zien. Voelt fijn aan op mijn gezicht en komt goed overeen met de kleur van mijn huid. Nadeel is dat die mijn droge zones accentueert door de vrij matte finish. Voor mij is deze foundation dan ook een stuk geschikter in de zomer. De foundation met primer blijft gerust de hele dag mooi op mijn gezicht zitten.

De Une Intuitive touch BB-Cream Foundation is verkrijgbaar bij Mooi Parfumerie en kost €16,99 wat ik een prima prijs vind voor een foundation.

95 Comments on Une Intuitive touch BB-Cream Foundation

 1. DalaLuz
  14 november 2011 at 16:13 (11 jaar ago)

  Het klinkt eigenlijk wel interessant voor gebruik als concealer. Of accentueert het toch de lijntjes teveel door de poeder finish? Het doosje is in ieder geval al erg schattig 🙂

  • Sanne van Huis
   14 november 2011 at 16:26 (11 jaar ago)

   Als concealer is die ook zeker geschikt 🙂

 2. charile
  14 november 2011 at 16:17 (11 jaar ago)

  Ziet er goed uit!

 3. Charlotte
  14 november 2011 at 16:42 (11 jaar ago)

  Klinkt goed, en die lichtste kleur zou misschien zelfs wel passen bij mijn huidskleur! 😀

 4. Miranda
  14 november 2011 at 16:43 (11 jaar ago)

  oh dat klinkt wel goed ,ik heb over het algemeen niet echt een droge huid 🙂

 5. Milou
  14 november 2011 at 16:54 (11 jaar ago)

  Mooi zeg! Ben alleen bang dat ik er een vette huid van krijg of hem juist verstik ofzo! 🙂

  • Sanne van Huis
   14 november 2011 at 17:24 (11 jaar ago)

   Deze foundation sluit juist je huid niet af, dus daar hoef je echt niet bang voor te zijn 🙂

   • Milou
    14 november 2011 at 22:11 (11 jaar ago)

    Ooh! Beterrr!! Dan ben ik reuze benieuwd! Thanks.

 6. fre
  14 november 2011 at 17:05 (11 jaar ago)

  nice! het is leuk dat steeds meer merken een BB cream uitbrengen

 7. Myrthe
  14 november 2011 at 19:01 (11 jaar ago)

  Dit lijkt me zo fijn werken! Toch vind ik deze best duur. Misschien eerst die van Garnier eens proberen, want misschien is dit wel niks voor mij.. Maar toch zien deze kleurtjes er goed uit, ziet er ook mooi uit op je gezicht!

 8. Nannick
  14 november 2011 at 19:04 (11 jaar ago)

  Ik vind hem bij jou wel iets te donker voor de winter ;$ Maar verder klinkt goed!

  • Sanne van Huis
   14 november 2011 at 19:19 (11 jaar ago)

   Op zich is die misschien midden winter te donker, maar nu kan die wel goed. Ik heb ook een beetje bronzer op om mijn gezicht om te shapen vandaar dat die misschien iets donkerder eruit ziet dan dat die werkelijk is.

 9. Paola
  14 november 2011 at 19:14 (11 jaar ago)

  Ziet er erg goed uit! Ik ga eerst die van Garnier testen!

 10. Laura
  14 november 2011 at 19:17 (11 jaar ago)

  Ziet er goed uit! x

 11. Hanna
  14 november 2011 at 19:47 (11 jaar ago)

  Hoi Sanne,
  Ik heb een vraagje aan jou: Ik heb zelf ook een redelijk droge huid (ik ben pas 14) en ik weet niet zo goed wat voor verzorgingsproducten ik hiervoor moet gebruiken, Ik weet niet zeker of je hier al een keer een artikel over hebt geschreven, maar wat voor verzorgingsproducten gebruik jij voor je huid (met name je gezicht)? Ik ben beniewd!
  xxx
  ps. 1 spellingsfoutje (maakt niet uit hoor): in de 2e alinea schrijf je verzorgd, maar dat moet verzorgt zijn.

 12. Cynthiiaa
  14 november 2011 at 20:20 (11 jaar ago)

  Op zich lijkt hij mij wel fijn, maar ik heb een droge huid, je ziet dan elk velletje, dingetje, erg vervelend. ;O

 13. Josephine
  14 november 2011 at 20:52 (11 jaar ago)

  Dat ziet er goed uit, de swathes zien er lekker dekkend uit. Wat fijn dat ze ook wat donkere kleuren hebben ^^.

 14. Isa
  14 november 2011 at 22:37 (11 jaar ago)

  Als ik een dag foundation op doe zit mijn gezicht de dag erna helemaal onder de puistjes enzo. Ik denk dat dit wel een goede oplossing is 🙂

  en er staat 2x ‘meest lichtste’ maar volgensmij (ik weet niet zeker) mote het of ‘meest lichte’ of gewoon ‘lichtste’ zijn :$

 15. Harma
  14 november 2011 at 23:01 (11 jaar ago)

  Wow ik zou m alleen al kopen voor die prachtige verpakking! Wauw! Deze ga ik zeker aanschaffen 😀

 16. LottedeJ
  15 november 2011 at 13:51 (11 jaar ago)

  Hm, ik denk dat de structuur hiervan voor mijn huid niet geschikt is, omdat ‘ie me te poederig/droog lijkt voor wanneer het koud is. Voor in de zomer is dat natuurlijk juist wel prettig!