Mijn top 10 films #4

Vandaag heb ik voor jullie alweer deel 4 van mijn film top 10. In deze artikelen deel ik met jullie mijn favoriete films die je niet mag missen. Natuurlijk zijn films een kwestie van smaak, toch denk ik dat de meeste van jullie deze films wel kunnen waarderen. Er zitten oude maar ook nieuwe films tussen, dus voor iedereen zit er vast en zeker wat bij. Inmiddels is het ook echt wel tijd geworden om lekker s’avonds op de bank te hangen, met wat lekkers en een goede film!

Alweer een hele tijd geleden keek ik de ‘The Pursuit of Happyness’. Deze film gaat over Christopher Gardner die vertegenwoordiger is maar het verkopen van zijn product lukt totaal niet. Hij belandt samen met zijn zoontje op straat omdat zijn vrouw hem heeft verlaten. Hij moet overleven en ondertussen ook nog voor zijn zoontje zorgen. Ondertussen is Christopher op zoek naar een nieuwe baan en hij weet er eentje te vinden bij een aandelenfirma. Het is niet echt een baan, want het blijkt een stageplek te zijn met kans op vaste baan. Hij gaat keihard aan het werk om te zorgen voor een goede toekomst voor zijn zoontje en hem zelf. IMDB cijfer: 7,8. Ik geef de film een 8.

De volgende film ‘500 Days of Summer’ heb je ongetwijfeld al gehoord. Een film die ik ongeveer een jaar geleden keek en die ik laatst op de televisie nog een keer heb gekeken. Ik vind het zelf echt een hele leuke film, vooral de Ikea gedeelte is super grappig (mensen die de film hebben gezien, weten ongetwijfeld waar ik het over heb). Het gaat over Tom die wenskaarten ontwerpt en een hopeloze romanticus is. Op het werk ontmoet hij het meisje ‘Summer’. Ze zijn precies 500 dagen samen geweest en hij gaat terug kijken op die 500 dagen om er achter te komen wat er fout is gegaan. IMDB cijfer: 7,9. Ik geef de film een dikke 8,5.

De volgende in het lijstje is dan misschien geen film maar een mini serie. Ik heb het over ‘Band of Brothers’ een serie wat bestaat uit tien delen en wat je eigenlijk zou kunnen zien als een hele lange film van ongeveer 10 uur. De laatste tijd heb ik in de avonden deze geweldige serie gekeken, die zeker indruk heeft gemaakt. De serie gaat over de ‘Easy Company’ van de ‘US Army’ tijdens de tweede wereldoorlog. Een heel ‘mooi’ en indrukwekkend verhaal over deze mannen. Vond je ‘Saving Private Ryan’ een mooie film, dan weet ik zeker dat je ‘Band of Brothers’ ook heel tof gaat vinden. IMDB cijfer: 9,6. Ook ik geef de serie een 9,6!

De volgende film ‘The Help’ heb ik vorige week gekeken en ik vond het een erg mooie film. De film speelt zich af in Mississipi in de jaren 60. Het gaat over een meisje uit het zuiden ‘Skeeter’ die terug gaat naar school en vastbesloten is om schrijfster te worden. Maar ze zorgt voor een boel ophef bij o.a. haar vrienden want ze besluit om de zwarte vrouwen te interviewen over hun leven. Uiteindelijk lukt het haar om een zwarte vrouw te interviewen en zo ontstaan er nieuwe vriendschappen. IMDB cijfer: 8,1. Ik geef de film een 7,8.

Deze film ‘An Education’ keek ik ruim een jaar geleden. Ook deze film speelt zich af in de jaren 60 in Londen. De film gaat over een 16-jarig meisje ‘Jenny’. Ze ontmoet de charmante David die al in de dertig is maar ondanks het leeftijdverschil ontstaat er een relatie. Deze relatie heeft heel veel invloed op haar leven, bijvoorbeeld haar school en haar geplande studie. Ze moet eigenlijk gaan kiezen tussen haar geplande studie of haar relatie. Maar dan gebeurt er iets waardoor het kiezen niet meer nodig is. IMDB cijfer: 7,4. Deze film krijgt van mij een 7,8.

Normaal gesproken heb ik niet zoveel met Nicole Kidman, misschien vinden sommige mensen dat raar maar ik vind haar maar een beetje een ‘ijskonijn’. Toch vond ik de film ‘Rabbit Hole’ zo leuk dat die in mijn lijstje staat. Deze film keek ik ook een tijd geleden en moest er ineens weer aan denken. De film gaat over een echtpaar waarvan het leven compleet verwoest wordt door een tragisch ongeval waar hun zoontje bij sterft. Allebei rouwen ze op verschillende manieren en ‘Becca’ komt in contact met diegene die bij het ongeval betrokken was. Lukt het uiteindelijk weer om hun levensgeluk te hervinden? IMDB cijfer: 7,2. Ik geef de film een 7,5.

Vond je de film ‘Blood Diamand’ ook zo mooi? Dan weet ik zeker dat je ‘Hotel Rwanda’ ook erg gaat waarderen. Een zeer indrukwekkende film die ook nog eens op een waar gebeurd verhaal gebaseerd is. Nog maar ruim tien jaar vond er in Rwanda een vreselijk gruwelijk oorlog plaats. Dit wat de oorlog tussen de Hutu’s en de Tutsi’s. In drie maanden tijd werden bijna 1 miljoen mensen vermoord. De film gaat over Paul Rusesabagina, een hotel manager die probeert de levens te redden van zowel de Hutu’s en de Tutsi’s door ze onderdak te verlenen in het hotel. IMDB cijfer: 8,3. Ik geef de film een 8,5.

De film ‘Groundhog Day’ heb ik een behoorlijke tijd geleden gekeken. Dit is al een behoorlijk oude film maar zeker leuk om te kijken. Het gaat over ‘Phil Connors’ een nogal humeurige weerman. Hij moet naar Punxsutawney om daar aan het werk te gaan tijdens ‘Groundhog Day’. Hij wordt daar ingesneeuwd in het hotel en al snel komt hij erachter dat het elke keer weer dezelfde dag begint. Eerst dacht ik, wat saai om elke dag weer opnieuw te bekijken, maar het is echt heel erg leuk. Omdat hij elke dag opnieuw beleeft gaat hij zijn vrouwelijke collega Rita proberen te versieren. Toch moet hij uiteindelijk een oplossing gaan verzinnen zodat hij niet voor eeuwig dezelfde dag beleefd. IMDB cijfer: 8,2. Mijn cijfer voor deze film is een 8.

De film ‘Letters to Juliet’ was ik stiekem alweer vergeten. Niet omdat die slecht is, in tegendeel, maar waarschijnlijk omdat ik gewoon heel erg veel films kijk. De film gaat over een jonge Amerikaanse vrouw die op vakantie is in het mooie Verona in Italie. Hier vind ze een brief ‘Letter to Juliet’, een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Ze wordt zo nieuwsgierig dat ze op zoek gaat naar de twee geliefden waar de brief over gaat. IMDB cijfer: 6,3. Ik geef deze film een dikke 7,5.

Tenslotte alweer de laatste film met de titel ‘The Blind Side’. Ook deze film keek ik een tijd geleden maar is me toch bijgebleven. De film is ook weer gebaseerd op een waargebeurd verhaal van Micheal Ohrer, een jonge, dakloze Afro-Amerikaanse jongen. Op een avond wordt hij opgemerkt door Leigh Anne Tuohy en omdat hij geen plaats heeft om te slapen biedt zij Micheal een slaapplaats aan in het huis van haar gezin. Hier blijft hij uiteindelijk langer, en er gebeuren allerlei dingen in het leven van zowel Micheal als die van de familie die hun levens voorgoed zal veranderen. IMDB cijfer: 7,6. Deze film krijgt van mij een 8.

Dit was alweer mijn top 10 films en natuurlijk komt er ook wel weer een deel 5. Ik moet alleen wel weer wat nieuwe films gaan kijken, want de laatste tijd heb ik niet echt tijd gehad om films te zien. Heb jij nog een leuke aanrader voor mij, laat dat dan vooral even weten bij de comments!


113 Comments on Mijn top 10 films #4

 1. Yara
  15 november 2011 at 07:29 (11 jaar ago)

  The Roommate vond ik een erg goede film! 🙂 Voor de rest heb geen echte must-see films.

  • Sanne van Huis
   15 november 2011 at 21:21 (11 jaar ago)

   Ook gezien, wel leuk idd 🙂

 2. charile
  15 november 2011 at 07:38 (11 jaar ago)

  Leuk artikel weer 🙂
  x

 3. Milou
  15 november 2011 at 09:35 (11 jaar ago)

  Heerlijk he, films kijken! Helaas heb ik er zo weinig tijd voor!!!! En soms heb ik ook gewoon het geduld er niet vooor!! 🙁 Zie zeker een paar films die ik wil gaan kijken!

  • Sanne van Huis
   15 november 2011 at 21:21 (11 jaar ago)

   Soms gewoon tijd voor maken hihi 😀

 4. LottedeJ
  15 november 2011 at 13:58 (11 jaar ago)

  Leuk! Ik heb weer een paar films om te kijken, The Help, An Education en The Blind Side gaan op mijn lijstje.

  • Sanne van Huis
   15 november 2011 at 21:21 (11 jaar ago)

   Veel kijk plezier alvast!

 5. Diana
  15 november 2011 at 14:50 (11 jaar ago)

  Van dit lijstje heb ik alleen ‘The Pursuit of Happyness’ gezien. Eerlijk gezegd vond ik hem niet zo super, maar dat komt denk ik omdat meer van actie etc houd.

 6. Myrthe
  15 november 2011 at 15:15 (11 jaar ago)

  Ziet er leuk uit, deze films! Naar sommige ben ik wel erg benieuwd, vooral naar ‘The Blind Side’.

  • Sanne van Huis
   15 november 2011 at 21:22 (11 jaar ago)

   Die is ook echt heel tof 🙂

 7. Nannick
  15 november 2011 at 16:56 (11 jaar ago)

  Ik kijk de laatste tijd heel weinig films, moet het wat meer gaan doen als ik al die film verslagen zo lees 🙂

 8. Sharon
  15 november 2011 at 16:57 (11 jaar ago)

  Leukleuk, ga ik liken dit artikel voor het geval ik me verveel in de vakantie haha! 😉 Ik ben het met je eens wat betreft 500 days of summer, topfilm 🙂 Vooral heel bijzonder, het heeft iets ofzo!

  • Sanne van Huis
   15 november 2011 at 21:22 (11 jaar ago)

   Klopt, het is zeker geen standaard film en ik vind de muziek ook zo tof in de film!

 9. Marieke
  15 november 2011 at 17:00 (11 jaar ago)

  An Education staat nu op op film1, die vind ik leuk en The Blind Side is ook een super mooie film

 10. fre
  15 november 2011 at 17:10 (11 jaar ago)

  the blind side wil ik wel zien!

 11. Cynthiiaa
  15 november 2011 at 21:17 (11 jaar ago)

  Er zitten goede films tussen! Saving Private Ryan, beste oorlogsfilm ooit. Daardoor ging ik weer Call Of Duty spelen, ik schrijf hem op mijn lijstje! De laatste film ben ik nu aan het downloaden. Je hebt mij nieuwsgierig gemaakt. xd

  • Sanne van Huis
   15 november 2011 at 21:22 (11 jaar ago)

   Dan ga je vast en zeker Band Of Brothers ook heel tof vinden!

 12. Lisa
  15 november 2011 at 22:58 (11 jaar ago)

  “The Help” wil ik zeker eens kijken, al veel van gehoord 🙂

 13. Marijke
  16 november 2011 at 00:38 (11 jaar ago)

  Ahh, band of brothers! 🙂
  Als je deze serie leuk vond moet je ook absoluut The Pacific eens kijken!

 14. Maaike
  16 november 2011 at 15:21 (11 jaar ago)

  leuke en mooie films! Ik kijk heel vaak films 1x ofzo.. beetje stom, want sommige zijn echt goed & het waard om vaker te kijken 🙂

 15. roos
  23 november 2011 at 16:49 (11 jaar ago)

  500 days of summer en Letters to Julliet staan ook tussen mijn favorieten! 500 days of summer heb ik inmiddels al een keer of vijf gekeken (in een korte tijd) maar ik krijg er geen genoeg van. Letters to Julliet heb ik een keer gezien, maar vond ik echt een hele leuke film.