Nu het weer wat kouder wordt buiten, heeft je huid wel wat extra verzorging nodig. Ik merk al snel dat mijn huid met koudere temperaturen droog en trekkerig aan gaat voelen. In de winter ben ik dan ook een grootverbruiker als het gaat om body lotions en butters. Sinds kort heb ik kennis mogen maken met een heerlijke body lotion van het merk EmerginC die sinds kort wordt verkocht bij Skinnovators. Lees snel verder om erachter te komen waarom ik fan ben van deze body lotion…

Laat ik eerst eens kort vertellen over het merk EmerginC en deze body lotion. Het merk EmerginC bestaat sinds 1996 en is sinds kort ook verkrijgbaar in de Benelux. Ze gebruiken natuurzuivere en huid eigen vitaminen, antioxidanten, mineralen, peptiden en botanische extracten. De producten zijn allemaal vrij van kunstmatige geur-en kleurstoffen, synthetische conserveringsmiddelen, parabenen en minerale oliën. Dat niet alles, de producten bevatten geen dierlijke ingrediënten en ze doen geen dieproeven. Ook zijn de verpakkingen gemaakt van 100& gerycled papier, ze denken dus ook nog aan het milieu. Dit alles klink mij goed in de oren!

De ‘EmerginC Vitamin C, Hemp & Avocado + Argan Body lotion’ bevat krachtige antioxidanten, vitamine C, A, D en E en vetzuren uit avocado-, argan-, jojoba- en wortelolie en duindoornextract. Ook bevat het Hennep en dit is ook weer rijk aan allerlei vitaminen en mineralen. Al deze ingrediënten zorgen voor een soepele, stevige en gehydrateerde huid. Precies wat je nodig hebt in de winter.

Als ik kijk naar de verpakking verdient dit product zeker geen schoonheidsprijs, aan de andere kant ziet die er wel weer ‘medisch’ uit en daardoor ziet er wel betrouwbaar uit. In een tube zit 250 ml en dat is wel redelijk veel, helemaal omdat die zuinig in gebruik is. Deze body lotion heeft een heerlijk sinaasappelgeur, wat mij doet denken aan sinaasappelkwark waar ik zo dol op ben. De geur is aanwezig, maar zeker niet overheersend en vervliegt snel na het opbrengen.

Na het douchen s’ochtends of s’avonds gebruik ik deze lotion. De creme is vrij dik en voelt heel romig aan. De body lotion smeert makkelijk uit en trekt ook erg snel in. Dit vind ik erg fijn, niets is zo vervelend dat een lotion of butter een vettig en plakkerig laagje achterlaat. Je hebt ook niet heel veel nodig, dus je kunt vrij lang vooruit met een tube van 250 ml. Mijn huid voelt na gebruik zacht aan en vooral de plekken zoals knieën en ellebogen voelen minder droog aan.

Conclusie: Je kunt het al wel raden eigenlijk, want ik ben enthousiast! Het is een fijn product die mijn huid goed verzorgd en minder droog aan laat voelen. De body lotion trekt razendsnel in en voelt totaal niet plakkerig. De geur vind ik ook nog eens heel lekker. Deze body lotion en andere producten van het merk EmerginC kun je kopen via skinnovators.com waar je ook veel andere interessante info kunt vinden. De prijs is €36,-, en ik kan voorstellen dat je dat misschien veel geld vindt, maar dan heb je wel echt een fijne lotion!