Afgelopen weekend was ik in Amsterdam en eindelijk maar toch ben ik naar Inglot geweest. Ik was de afgelopen tijd meerdere keren in Amsterdam, maar elke keer zag ik het toch niet zitten om de drukte op te zoeken. Gisteren verzamelde ik al mijn moed en ik ben super blij dat ik ben geweest. Het was rond de Van Baerlestraat (daar zit Inglot) erg druk, maar in de winkel was het lekker rustig. Ik heb goed kunnen rondkijken en ik zag erg veel mooie producten, ik werd er helemaal hebberig van. Ook de winkel zelf ziet er erg mooi uit. Ik wist al wat ik wou kopen, namelijk een Freedom System Palette met bruine tinten. Ik heb misschien al best wel veel bruine tinten in mijn stash maar dat zijn ook de kleuren die ik het meest gebruik. Lees verder om mijn palette + swatches te zien…

Eerst even wat foto’s van de winkel…

Het Freedom System palette van Inglot is een heel leuk concept, want je kunt namelijk helemaal zelf je palette samenstellen. Niet alleen kun je kiezen voor oogschaduw, ook kun je er o.a. blush en ‘lipstick’ in doen. Je hebt de palettes in verschillende formaten en ze zijn vanaf twee verkrijgbaar tot maximaal 40 ‘vakjes’. Ik koos voor een palette van vijf en vulde deze met oogschaduw in bruine kleuren met ook nog een mooie highlighter. De palettes zelf zien er mooi strak uit en gaan dicht met behulp van magneetjes, super origineel en handig in gebruik. Een oogschaduw ‘square’ bevat 2,7 gram.

De kleuren die ik heb uitgekozen vind ik heel mooi en ze zijn goed met elkaar te combineren. Ik heb ook gekozen voor verschillende ‘finishes’, zo zit er een matte kleur bij maar ook een bruine kleur met shimmer en ook eentje met kleine gouden glittertjes die ik echt heel tof vind! Als je kijkt naar de swatches dan zie je dat het oogschaduw heel goed gepigmenteerd is. Ze zijn totaal niet kruimelig en voelen heel zacht aan. De kleuren zijn goed te blenden en zien er op mijn oog ook prachtig uit. Binnenkort kun je een ooglook verwachten gemaakt met oogschaduw uit mijn zelf samengestelde Freedom System palette.

Ik ben bij Inglot super goed en vriendelijk geholpen en de volgende keer wanneer ik weer in Amsterdam ben ga ik zeker weer een bezoekje brengen aan deze mooie winkel. Waarschijnlijk dat ik dan ga voor een Freedom palette met meer felle kleurtjes erin. Voor mijn palette van vijf betaalde ik €32,- wat ik qua prijs wel vind meevallen omdat je veel oogschaduw krijgt van super goede kwaliteit. De Inglot in Amsterdam kun je vinden aan de Van Baerlestraat nummer 8 en dit is in de buurt van de P.C. Hooftstraat. Ook kun je binnenkort online je Inglot aankopen doen. Wanneer precies is nog niet bekent maar ik hou jullie natuurlijk op de hoogte!