Mijn Inglot Freedom System Palette!

Afgelopen weekend was ik in Amsterdam en eindelijk maar toch ben ik naar Inglot geweest. Ik was de afgelopen tijd meerdere keren in Amsterdam, maar elke keer zag ik het toch niet zitten om de drukte op te zoeken. Gisteren verzamelde ik al mijn moed en ik ben super blij dat ik ben geweest. Het was rond de Van Baerlestraat (daar zit Inglot) erg druk, maar in de winkel was het lekker rustig. Ik heb goed kunnen rondkijken en ik zag erg veel mooie producten, ik werd er helemaal hebberig van. Ook de winkel zelf ziet er erg mooi uit. Ik wist al wat ik wou kopen, namelijk een Freedom System Palette met bruine tinten. Ik heb misschien al best wel veel bruine tinten in mijn stash maar dat zijn ook de kleuren die ik het meest gebruik. Lees verder om mijn palette + swatches te zien…

Eerst even wat foto’s van de winkel…

Het Freedom System palette van Inglot is een heel leuk concept, want je kunt namelijk helemaal zelf je palette samenstellen. Niet alleen kun je kiezen voor oogschaduw, ook kun je er o.a. blush en ‘lipstick’ in doen. Je hebt de palettes in verschillende formaten en ze zijn vanaf twee verkrijgbaar tot maximaal 40 ‘vakjes’. Ik koos voor een palette van vijf en vulde deze met oogschaduw in bruine kleuren met ook nog een mooie highlighter. De palettes zelf zien er mooi strak uit en gaan dicht met behulp van magneetjes, super origineel en handig in gebruik. Een oogschaduw ‘square’ bevat 2,7 gram.

De kleuren die ik heb uitgekozen vind ik heel mooi en ze zijn goed met elkaar te combineren. Ik heb ook gekozen voor verschillende ‘finishes’, zo zit er een matte kleur bij maar ook een bruine kleur met shimmer en ook eentje met kleine gouden glittertjes die ik echt heel tof vind! Als je kijkt naar de swatches dan zie je dat het oogschaduw heel goed gepigmenteerd is. Ze zijn totaal niet kruimelig en voelen heel zacht aan. De kleuren zijn goed te blenden en zien er op mijn oog ook prachtig uit. Binnenkort kun je een ooglook verwachten gemaakt met oogschaduw uit mijn zelf samengestelde Freedom System palette.

Ik ben bij Inglot super goed en vriendelijk geholpen en de volgende keer wanneer ik weer in Amsterdam ben ga ik zeker weer een bezoekje brengen aan deze mooie winkel. Waarschijnlijk dat ik dan ga voor een Freedom palette met meer felle kleurtjes erin. Voor mijn palette van vijf betaalde ik €32,- wat ik qua prijs wel vind meevallen omdat je veel oogschaduw krijgt van super goede kwaliteit. De Inglot in Amsterdam kun je vinden aan de Van Baerlestraat nummer 8 en dit is in de buurt van de P.C. Hooftstraat. Ook kun je binnenkort online je Inglot aankopen doen. Wanneer precies is nog niet bekent maar ik hou jullie natuurlijk op de hoogte!

102 Comments on Mijn Inglot Freedom System Palette!

 1. natasja
  15 augustus 2011 at 15:29 (11 jaar ago)

  knap van jou dat je er heen ben geweest dat had ik jou al verteld in een tweet heb je ook de pc hooftstr gezien die inglot is dat vlak bij de kalvenstraat

  • fre
   15 augustus 2011 at 19:47 (11 jaar ago)

   ehm de kalvenstraat is de andere kant op 😉 richting de Dam

   • natasja
    18 augustus 2011 at 16:46 (11 jaar ago)

    oke dank je wil nog een keer naar amsterdam ga zeker naar inglot

 2. femketje
  15 augustus 2011 at 15:31 (11 jaar ago)

  erg mooie tinten 😀

 3. marijke
  15 augustus 2011 at 15:50 (11 jaar ago)

  @Natasja
  Elke keer spam je de artikels helemaal vol met je onzinnige comments. je komt echt over als een stalker :S Sorry maar het valt me gewoon elke keer, bij elke artikel op.
  En je Nederlands zuigt ook enorm trouwens :S
  Valt me erg mee van Sanne dat ze je niet eens heeft geblocked van haar twitter en haar website.

  • fre
   15 augustus 2011 at 19:45 (11 jaar ago)

   volgensmij vindt ze het gewoon leuk om wearefashion te volgen.

  • Felicia
   18 augustus 2011 at 14:04 (11 jaar ago)

   Laat die meid. Ze vind deze blog leuk en ze valt helemaal niemand lastig.
   Ik denk dat jij nog wat jonger bent aangezien jij de definitie van stalker volgens mij niet begrijpt en wel heel snel iemand ermee bestempelt.
   Waarschijnlijk zit jij qua niveau nog wel onder dat van Natasja aangezien zij nooit iemand aangevallen heeft. Ga jij eens lekker op een ander blog flamen.

   • natasja
    18 augustus 2011 at 16:44 (11 jaar ago)

    dank je dat je dat zegt ik heb het al gezegd tegen sanne kreeg al een mailtje van haar dat ik helemaal niet vreemd prater en dat complimenten krijgen altijd leuk is ik snapte haar reaktie ook niet sloeg nergens op bedank en sanne ook

 4. Gerjanne
  15 augustus 2011 at 15:55 (11 jaar ago)

  Supermooie kleuren!

 5. charile
  15 augustus 2011 at 16:13 (11 jaar ago)

  heel mooi samengesteld 😀 Erg mooie kleuren!
  x

 6. Nannick
  15 augustus 2011 at 16:13 (11 jaar ago)

  Ik vind de Inglot ook zo’n prachtige winkel, alleen ik heb het geld er niet voor om daar iets te kopen. Dat vind ik echt zo zonde! Ooit, haha dan kom er ik wel. Maar jij hebt echt een hele mooie palette samengesteld. Ik hou ook van bruin tinten (:!

 7. Inger
  15 augustus 2011 at 16:14 (11 jaar ago)

  supermooie tinten!

  grappig dat je dat zelf kan samenstellen 🙂 ik hou ook van bruine tinten en ik vind ze jou ook heel mooi staan maar persoonlijk vind ik het niet bij mij staan, bij mij staan eerder donkerblauwe tinten 😀

  xxx

 8. patricia
  15 augustus 2011 at 16:25 (11 jaar ago)

  wauwwww!!echt onwijs mooie winkel! ik wil er ook heen! en wat een leuk idee dat je hem zelf kan samenstellen..hoelang heb je er over gedaan? hihihi..ik kan al nooit kiezen dus bij mij zal het uren duren denk ik 😛 gr patries

 9. Suzanne
  15 augustus 2011 at 16:37 (11 jaar ago)

  voor mij iets te neutrale kleurtjes, maar leuk dat je nu ook een inglot palette hebt!

 10. rianne
  15 augustus 2011 at 16:44 (11 jaar ago)

  wat goed dat het is gelukt om daar naar toe te gaan, weer een stapje verder 🙂 Je kan trots op jezelf zijn! De kleurtjes zijn ook supermooi, ben zelf ook wel benieuwd naar zo’n palette!

 11. Destiny
  15 augustus 2011 at 16:56 (11 jaar ago)

  Ik wil zelf ook inglot! Het lijkt me echt een hele fijne winkel. Ik wil heel graag een palette.

 12. Myrna
  15 augustus 2011 at 17:15 (11 jaar ago)

  Wat een mooie foto’s en prachtige kleuren heb je gekozen!

 13. Miranda
  15 augustus 2011 at 17:28 (11 jaar ago)

  Ziet er erg mooi uit ;D

 14. Marie
  15 augustus 2011 at 17:37 (11 jaar ago)

  Heel erg leuk samengesteld en ook leuke foto’s van de winkel, kortom een leuk artikel 😀

 15. fre
  15 augustus 2011 at 19:44 (11 jaar ago)

  moooi!

 16. Karin
  15 augustus 2011 at 19:58 (11 jaar ago)

  Heb je ook de kleurnummers nog? Welke kleur welk nummer heeft? Das handig voor ons om te weten, want er zijn niet al te veel swatches te vinden online!

  • Sanne van Huis
   15 augustus 2011 at 22:17 (11 jaar ago)

   De kleurnummers staan onder de squares maar ik heb ze nu al in het palette gedaan en ik krijg ze er echt niet goed meer uit. Ik zou eventjes morgen op de site van Inglot kijken en misschien dat ik de kleuren kan vinden 🙂

   • Karin
    16 augustus 2011 at 17:46 (11 jaar ago)

    Je kunt ze er heel makkelijk uithalen met een opengevouwen paperclip heb ik ontdekt! Zo’n pootje steek je in een hoekje tussen de oogschaduw en het palette. Gaat heel goed mits je wel voorzichtig bent natuurlijk 🙂

 17. kelly
  15 augustus 2011 at 21:17 (11 jaar ago)

  Mooie, neutrale kleuren!

 18. Marloes
  17 augustus 2011 at 14:00 (11 jaar ago)

  Wat een mooie kleurtjes! Wanneer is de online shop dan open?

 19. Mirjam
  18 augustus 2011 at 18:13 (11 jaar ago)

  Ik zou ook wel zo’n palette willen! Ik vind de prijs ook heel erg meevallen 🙂 Alleen hou ik niet echt van zulke winkels, zoals die van Inglot. Voel me er altijd een beetje ongemakkelijk. Ben laatst ook naar een Mac Counter geweest (Bijenkorf Den Haag) en ik werd daar echt weggekeken en ik werd ook niet geholpen…

 20. Brenda
  19 augustus 2011 at 09:46 (11 jaar ago)

  @Mirjam bij Inglot wordt je echt super goed geholpen hoor, en zeker niet weggekeken.