Multifunctionele Beauty producten!

Je hebt van die beauty producten die je eigenlijk voor meerdere dingen kunt gebruiken. Zo hoef je niet per se een lipstick alleen voor je lippen te gebruiken en met nagellak kun je meer doen dan alleen je nagels lakken. Het leek me daarom wel leuk om een artikel te schrijven om jullie te vertellen hoe jij je beauty producten op meerdere manieren kunt gebruiken. Waarschijnlijk ga je dingen lezen die je al wist maar misschien breng ik je ook nog wel op nieuwe ideeën…

Ik begin maar meteen bij Lipstick. Lipstick is natuurlijk bedoeld voor de lippen maar je kunt het ook heel goed gebruiken als cream blush. Zelf doe ik dit wel eens en ik vind het altijd erg mooi staan. Natuurlijk kun je een cream blush weer gebruiken als een lipstick!

Kohlpotlood is vooral bedoeld om te gebruiken als eyeliner. Je kunt het boven je wimperrand doen, onder je ogen en/of voor je waterlijn gebruiken. Maar ik gebruik mijn zwarte kohlpotlood ook wel eens als oogschaduwbasis, bijvoorbeeld als ik smokey eyes maak. Ik heb dan meteen een donkere basis waardoor mijn oogschaduw meteen een stuk intenser lijkt en door dat kohl een beetje vettig is blijft het ook gewoon beter zitten op je oogleden.

Ik heb een palette van Coastal Scent en hierin zitten voornamelijk roze kleuren oogschaduw. Zelf ben ik niet zo van de roze looks, ook al kan het heel mooi zijn, ik hou toch meer van bruine tinten. Maar het is niet zo dat ik niets meer doe met mijn palette want ik gebruik regelmatig de roze kleuren uit het palette als blush voor mijn wangen. Ik denk altijd maar zo, producten die je voor je ogen kunt gebruiken kun je ook zeker voor de rest van je gezicht gebruiken.

Mijn 88 Warm Palette is ook zo’n product die ik weinig gebruik voor mijn ogen, maar er zitten wel hele perfecte kleuren in voor mijn wenkbrauwen. Dus als ik mijn wenkbrauwen in kleur, doe ik dit altijd met oogschaduw uit mijn 88 palette. Ik vind persoonlijk oogschaduw net zo goed werken als wenkbrauw poeder. Kijk wel uit dat je geen shimmer oogschaduw gaat gebruiken voor je wenkbrauwen ;D.

Sommige cream oogschaduw die niet gaat creasen kun je ook gebruiken als soort van basis voor je ooglook. MAC heeft paintpots in het assortiment en hiermee kun je het wel een beetje mee vergelijken. Zorg er wel voor dat je cream oogschaduw uitkiest die echt goed blijft zitten anders heeft het natuurlijk geen zin.

Heb je witte oogschaduw met een subtiele shimmer in je stash? Dit kun je ook prima gebruiken als highlighter voor op je gezicht. Dus doe wat witte oogschaduw boven je jukbeenderen, op je neus, je voorhoofd, gewoon op de plekken waar je wat meer glans wilt hebben en ook dit werkt perfect!

Ik heb een dagcreme in mijn stash zitten waar ik niet zo tevreden mee ben. Het voedt mijn huid iets te veel en daardoor wordt mijn huid behoorlijk vet en krijg ik puistjes, niet zo charmant. Nu kan ik het potje weggooien maar dat vind ik eigenlijk zonde. Ik gebruik mijn Etos dagcreme nu voor droge plekken op mijn lichaam. Bijvoorbeeld voor mijn ellebogen, knieën en onderbenen en eerlijk gezegd werkt dat perfect!

Haarmaskers zijn vaak best wel prijzig en eigenlijk kun je een goede conditioner ook gebruiken als haarmasker. Doe wat conditioner in je haar en laat het 15 tot 20 minuten in je haar zitten. Dit doe ik zelf ook wel eens en voor mijn haar werkt het prima!

Mijn oogmake-up reiniger van Nivea gebruik ik ook regelmatig om mijn lipstick van mijn lippen te halen. Wanneer je iets op je ogen kunt gebruiken lijkt het me ook dat je het gerust voor je lippen kunt gebruiken.

Ten slotte kun je ook je transparante nagellak, bijvoorbeeld een topcoat, gebruiken voor meerdere dingen. Wat dacht je van een beginnende ladder in je panty te stoppen? Maar je kunt het ook gebruiken voor je sieraden als deze afgeven of wanneer je bijvoorbeeld allergisch bent voor nikkel. Doe gewoon wat transparante nagellak op bijvoorbeeld je ring, laat het drogen en je kunt gerust weer je ring dragen.

Ik hoop natuurlijk dat jullie dit een leuk en handig artikel vonden. Heb je nu zelf ook een ‘multifunctionele’ beauty product, deel het dan vooral bij de comments!

110 Comments on Multifunctionele Beauty producten!

 1. femketje
  30 juli 2011 at 09:08 (11 jaar ago)

  leuke tips 😀

 2. Aranka
  30 juli 2011 at 09:53 (11 jaar ago)

  Hahaha, 2 zielen en 1 gedachte. Ik heb precies net zo een artikel online gezet 😉

  • Sanne van Huis
   30 juli 2011 at 14:45 (11 jaar ago)

   Haha wat grappig! Wel leuk om te zien dat je hele andere tips geeft 🙂

 3. By Sjanty
  30 juli 2011 at 09:53 (11 jaar ago)

  Wat handig! Leuk artikeltje!

 4. Myrthe
  30 juli 2011 at 10:39 (11 jaar ago)

  Wat een handige tips! Echt leuk zo’n artikel.

 5. DalaLuz
  30 juli 2011 at 10:57 (11 jaar ago)

  Blush als oogschaduw gebruik ik heel vaak, maar soms gebruik ik zelfs een ienieminie beetje lippenstift als kleuraccentje bij de ogen. Maar ik gebruik ook wel vaak make-up voor niet make-up doeleinden: om pentekeneningen in te kleuren, daarna fixeren met haarlak. Ook oude mascara belandt weleens op een tekening, net als nagellak, gewoon omdat het kan en het lekker expressief kan zijn 😀 Verder heeft droogshampoo een plek in de verkleedkist voor de neefjes en nichtjes om grijze haren te maken. Ook in de verkleedkist: bloedrode nagellak om brieven te ‘verzegelen’ als er weer eens een geheime boodschap gebracht moet worden 😉 Nail art hoeft natuurlijk niet alleen op je nagels… Gewoon lekker experimenteren en spelen met kleur, zeker met spullen die je eigenlijk nauwelijks gebruikt, dan leer je al doende ook steeds meer over de mogelijkheden.

 6. Joyce
  30 juli 2011 at 12:11 (11 jaar ago)

  Ik kende al je tips en trucs al, maar wel hartstikke leuk dit artikel!

 7. Lotte
  30 juli 2011 at 12:56 (11 jaar ago)

  Voor wat zou je conditioner nu als haarmasker gaan gebruiken?
  – het heeft een totaal verschillende samenstelling
  – en conditioner is toch bedoelt om maar een paar minuutjes te laten zitten..
  De rest zyn grootendeels wel goede tips.x

 8. kimberly
  30 juli 2011 at 13:48 (11 jaar ago)

  Wat een mega leuk artikel!

 9. Esmay
  30 juli 2011 at 14:31 (11 jaar ago)

  Ligt het nou aan mij of zie ik dat tegenwoordig zovaak online komen, zulke artikelen?
  Wel leuk om te zien hoe iedereen iets anders voor een product heeft!

  • Sanne van Huis
   30 juli 2011 at 14:45 (11 jaar ago)

   Is mij verder niet echt opgevallen 🙂

 10. charile
  30 juli 2011 at 20:02 (11 jaar ago)

  Erg handige tips 🙂
  x

 11. Femke
  31 juli 2011 at 14:56 (11 jaar ago)

  Handige tips!

 12. jessica
  15 augustus 2011 at 13:56 (11 jaar ago)

  Leuke tips! en conditioner kan je ook gebruiken als scheergel, want het maakt de haartjes zacht (gelezen op Misslipgloss) het werkt heel goed:D!