Deel 2: Heb jij dit ook?

Een tijd geleden alweer had ik een artikel: ‘Heb jij dit ook’. Want wanneer je met make-up bezig bent kan het natuurlijk niet altijd goed gaan, zo heb ik altijd bepaalde dingen onder het make-uppen en onder mijn ‘beauty taferelen’ wat niet helemaal zo gaat zoals het zou moeten. En vandaag heb ik voor jullie deel 2 en ik ben erg benieuwd of jullie bepaalde dingen herkennen…

Wat ik erg vaak heb met Catrice nagellak is dat het kwastje niet aan het dopje vast blijft zitten maar in plaats daarvan in het flesje blijft. Dan draai ik de dop weer opnieuw aan en daarna blijft het kwastje wel gewoon vast zitten aan de dop. Hebben meer mensen hier last van of heb ik gewoon steeds het verkeerde flesje?

Dit is ook iets wat ik regelmatig heb en wat best vervelend is. Ik ben soms nogal ongeduldig en heel vaak stoot ik mijn nagels dan ergens aan wanneer ik ze net heb gelakt. Dit komt omdat ik dan alvast weer aan het opruimen ben en niet goed op let. Gevolg, mijn nagellak weer helemaal verpest. Dit is natuurlijk mijn eigen schuld want ik moet gewoon even rustig wachten totdat het droog is. Toch gebeurt het elke keer weer en zit er niets anders op dan het opnieuw te doen.

Soms wanneer ik in gedachte ben en ik draag oogmake-up, ga ik gewoon in mijn ogen wrijven omdat ze bijvoorbeeld jeuken. Dan besef ik ineens ‘oeps, ik heb make-up op’, maar dan is het vaak al te laat en is mijn make-up verpest..grrrr!

Wanneer ik oogmake-up draag heb ik eigenlijk altijd een zwarte eyeliner op mijn bovenste ooglid. Ik vind dit erg mooi staan, omdat het de look meer af maakt en het zorgt er ook voor dat je wimpers optisch langer lijken. Maar soms dan vergeet ik het en dan ben ik al bezig met mijn mascara. Ik ben dan zo erg, dat ik gewoon al mijn make-up er weer afhaal en gewoon weer opnieuw begin inclusief zwart lijntje. Ik ben nogal een pietje precies als het gaat om mijn make-up, herkenbaar?

Eerlijk, ik ben niet zo heel goed met mijn haar en ik draag het dan ook vaak vast. Soms vind ik het wel leuk om iets speciaals te doen met mijn haar, bijvoorbeeld voor een filmpje. Dan pak ik een ronde borstel en een föhn en ik doe een poging om wat volume/slag in mijn haar te krijgen. Vaak ben ik zo enthousiast aan het draaien met mijn borstel dat die in mijn haar vast blijft zitten. Dat is nou ook precies de reden dat ik eigenlijk nooit haarfilmpjes doe ;D.

Dit waren weer mijn beauty ‘fails’ en ik ben natuurlijk benieuwd of jij ook dingen herkend en zo ja, deel ze dan vooral bij de comments…

126 Comments on Deel 2: Heb jij dit ook?

 1. Emma
  12 juli 2011 at 10:13 (11 jaar ago)

  Dat van die Catrice nagellak herken ik ja, heb ik ook af en toe. Zo pietje precies ben ik niet, eyeliner breng ik ook wel eens na mijn mascara aan als ik het vergeet. Een beetje priegelen maar ja.
  Ik heb wel eens één wenkbrauw vergeten, en ik maak mijn wenkbrauwen echt een hele andere kleur dus dat ziet er écht heel raar uit!

 2. Desirée
  12 juli 2011 at 10:18 (11 jaar ago)

  In mijn ogen wrijven en er dan pas bij nadenken make-up op te hebben: check!

 3. Mireille
  12 juli 2011 at 10:31 (11 jaar ago)

  Dat van die nagellak heb ik ook! Echt heel irritant, je pakt dus niet het verkeerde flesje 😉
  Gelukkig hebben andere het ook, want ik dacht al dat ik te hard draaide ofzo…

  • Marley
   13 juli 2011 at 16:23 (11 jaar ago)

   ja ik ook! dacht dat ik de enige was, haha 😛

 4. DalaLuz
  12 juli 2011 at 10:41 (11 jaar ago)

  Mysterieus nagellakkwastje: check
  Deuken in de nagellak: check
  In mijn ogen wrijven: check, check, check
  En ik blijf soms zelfs met een gewone borstel in mijn haar hangen… daarom borstel ik het eigenlijk bijn alleen nog als het nat/vochtig is, met conditioner erin of vers uit de douche.
  En soms heb ik de volmaakte ooglook en dan ben ik onhandg met de mascara *zucht* zitten er op de raarste plekken zwarte vlekken…
  Laatste tijd helemaal, omdat ik veel last heb van trillende handen. Dus nu hou ik het even mascara/eyelinerloos allemaal, dan heb ik ook niet zo’n probleem als ik in mijn ogen ga wrijven 😉

 5. Marijke
  12 juli 2011 at 10:44 (11 jaar ago)

  Haha, ik heb dat ook altijd met nagellak. Ik heb het geduld gewoon echt niet om lang genoeg te wachten totdat het droog is. Sinds ik Seche Vite gebruik heb ik dit bijna niet meer, alleen het nadeel van Seche Vite is weer dat je je naggelak er als een blad af kan trekken en hij snel chipt, haha.

 6. J
  12 juli 2011 at 11:09 (11 jaar ago)

  Beide dingen van de nagellak zijn erg herkenbaar. Bij mij blijft het kwastje ook wel eens steken, vooral bij de kleur ‘am I blue or green’. En ik heb ook niet genoeg geduld en/of tijd om te wachten tot de nagellak droog is, waardoor ik het vaak verpest door ergens tegenaan te stoten of door per ongeluk mijn handen over elkaar te leggen….

  Dus je bent niet de enige 😀

 7. Laura
  12 juli 2011 at 11:14 (11 jaar ago)

  Dat van die nagellakpotjes heb ik inderdaad ook, maar niet bij Catrice nagellak. Heb het wel eens bij andere merken gehad. 😉

  Verder is het in mijn ogen wrijven ook een veel voorkomend geval!

 8. Merel
  12 juli 2011 at 11:18 (11 jaar ago)

  Ik heb ook altijd dat ik na mijn nagels lakken iets ga doen en dan is het daarna helemaal verpest.

 9. Evi
  12 juli 2011 at 11:25 (11 jaar ago)

  Ik heb ook altijd last van die potjes, echt vreemd..
  En ook ik ben altijd te ongeduldig als ik net mijn nagels heb gelakt, maar ik heb het ook als ik ’s avonds mijn nagels lak en dan zijn ze volgens mij nog niet echt droog, maar dan word ik de volgende dag wakker en dan staat het patroontje van mijn dekbed in mijn nagels.. Tijd voor een betere topcoat!

 10. Ellen
  12 juli 2011 at 11:34 (11 jaar ago)

  Dat van de catricelakjes, het niet kunnen wachten voor dat je nagels droog zijn en dat van het oogwrijven komen heel bekend voor haha! Leuk zon artikel trouwens, weet je weer dat je niet de enigste bent! 😛

 11. Yvonne
  12 juli 2011 at 11:43 (11 jaar ago)

  Ik heb de precies dezelfde problemen als jou!

 12. Robin
  12 juli 2011 at 12:03 (11 jaar ago)

  Haha, dat van Catrice nagellak heb ik ook:)

  En van die nagels stoten heb ik ook (vooral met Rimmel lakjes, dat lijkt droog maar krijgt nog miljoenen deukjes) En ik heb een oplossing:
  essence dry drops (uit het extra schap) Die druppel je erop en dan in het binnen een minuut droog-droog (dus geen deukjes meer:))

 13. charile
  12 juli 2011 at 12:03 (11 jaar ago)

  Met de catrice lakjes heb ik precies hetzelfde probleem….echt vervelend!
  x

 14. janne
  12 juli 2011 at 12:30 (11 jaar ago)

  ik heb dat ook met die catrice lakje.

 15. Lisa
  12 juli 2011 at 12:47 (11 jaar ago)

  Alle dingen zijn zéér herkenbaar hahaha!
  Ik ben te ongeduldig met nagellak. Vaak als ik mijn teennagels lak lig ik op mijn bed. Na een tijdje wachten krijg ik koude voeten en leg ik ze weer onder mijn deken. Dan bedenk ik na een paar seconden dat ik ze net gelakt heb en zitten er deuken in mijn nagellak en nagellak aan mijn deken haha.
  Mijn ronde borstel was pas afgebroken toen ik een poging deed mijn haar te borstelen + föhnen. Dat van de nagellakkwastjes is ook herkenbaar, maar dat heb ik nog niet bij mijn catrice nagellakjes gehad.

 16. jessica
  12 juli 2011 at 13:23 (11 jaar ago)

  haha die eerste heb ik gisteren ook nog een paar x gehad;)

 17. Kimberly
  12 juli 2011 at 14:25 (11 jaar ago)

  Zowel die van Catrice als die van Essence blijven wel eens steken in het potje 😛 En deuken in mijn nagellak heb ik ook regelmatig :O

 18. Amanda
  12 juli 2011 at 14:41 (11 jaar ago)

  Ik heb dat ook met die catrice lakken, ik dacht namelijk ook dat ik steeds het verkeerde potje had haha

 19. Hanna
  12 juli 2011 at 14:48 (11 jaar ago)

  Ik heb dat met alleen de dop eraf draaien niet alleen met catrice, ook met andere merken!!

 20. Fatima
  12 juli 2011 at 15:46 (11 jaar ago)

  van dat nagels lakken en dan stoten heb ik ook (A) heel vaak haha. En van dan ogen wrijven ook xD. En ik heb ook wel eens, als ik mijn make-up even snel bijwerk ofzo in een Wc (op school) dat ik mijn mond helemaal open doe als ik mascara of oogpotlood op doe 😛 ziet er ZO stom uit en dat vragen mensen; waarom doe je je mond zo raar open? xD fail! Haha. En ik ga vaak de deur uit met 2 ongelijke wing’s van eyeliner xD ik heb echt heel vaak beautyblunders!

 21. Mirjam
  12 juli 2011 at 16:25 (11 jaar ago)

  De eerste 2 dingen herken ik meteen, leuk artikel!

 22. Femke
  12 juli 2011 at 16:37 (11 jaar ago)

  Dat van de Catrice nagellak, echt 9 van de 10 keer is dat zo. Ik denk dat het misschien komt, omdat als er nagellak om de hals van het flesje gaat zitten, het ‘binnendopje’ eraan vast blijft plakken en dit opdroogt zodat ie vastzit. Ik maak hem dan los, ‘sla’ op de onderkant en dan is het weer goed, maar wel errug irritant vind ik het!

 23. Josephine
  12 juli 2011 at 17:42 (11 jaar ago)

  Dat met Catrice Nagellak heb ik ook, vooral de nieuwe lakjes, heel erg vervelend. 🙁

 24. Janneke
  12 juli 2011 at 17:54 (11 jaar ago)

  Heel toevallig zit ik nu Catrice te lakken (Hip Queens wear blue jeans) en had het alweer ja. Bij ieder lakje van Catrice heb ik dat, erg irritant.

  In je ogen wrijven heb ik ook.

  Eyeliner vergeten ook, maar heb er wel een handige tip voor. Mascara laten drogen en dan kan je het alsnog doen. Of oogpotlood ipv eyeliner.

 25. Angel
  12 juli 2011 at 20:26 (11 jaar ago)

  Catrice lakjes met irritant kwastje – JA xD

  Oog make up er af wrijven – JA! Ik teken mijn wenkbrauwen,
  scheer ze af en teken ze volledig opnieuw, dus soms loop ik half wenkbrauwloos omdat ik niet oplet… XD

 26. fre
  12 juli 2011 at 21:10 (11 jaar ago)

  haha de 1e 3 zo herkenbaar!

 27. Mirjam
  12 juli 2011 at 21:16 (11 jaar ago)

  Ik heb dat met die nagellakpotjes bij de nagellakjes van MNY en ik heb het ook bij de oude lipglosses van Catrice.. Nagels lakken moet ik doen tijdens het laptoppen, dan droogt het vaak goed 😛
  Wrijven ben ik ook goed in ja, hahaha 😀

 28. Joni
  12 juli 2011 at 22:53 (11 jaar ago)

  Ik heb dat met de flesjes van Hema nagellak. En ik verpest mijn nagellak ook altijd, haha :p

 29. Noortje
  13 juli 2011 at 11:48 (11 jaar ago)

  Hahahaha, wat leuk om te lezen! Ik heb die eerste 3 ook héél vaak. Inderdaad wat je zegt met die catrice lakjes dat het kwastje dan in het flesje blijft en je alleen de dop in je hand hebt, erg vervelend is dat. En ik heb idd ook vaak dat ik te snel iets anders wil doen waardoor m’n nagellak wordt verpest, en ik kan er echt totaal níet tegen als er ook maar iets aan imperfecties op m’n nagels zit dus dan moet het opnieuw :p

  En het in m’n oog wrijven ja, haha! Dat is vooral ’s ochtends als ik erg moe ben en me op de ‘automatische piloot’-stand heb opgemaakt, dan besef ik het niet helemaal dus wrijf ik nog even lekker in m’n ogen. Gevolg: make-up geruïneerd :p

 30. tessa
  14 juli 2011 at 09:51 (11 jaar ago)

  haha dat met de nagellak van Catrice heb ik ook , licht niet aan jouw dus 😛 hoor het vaker , ik heb het vooral bij de lakjes uit de nieuwe lijn :S
  xx

 31. Joyce
  15 juli 2011 at 11:46 (11 jaar ago)

  Ik ben zo erg dat ik me herken in elk van je feitjes! Oei oei!

 32. Nicole
  15 juli 2011 at 19:45 (11 jaar ago)

  dat met die catrice nagellak heb ik idd ook heel vaak!

 33. Senna
  17 juli 2011 at 15:11 (11 jaar ago)

  Dat met die Catrice doppen heb ik ook altijd. Echt heel irritant !