Vandaag review ik het NYC Individual Eyes palette voor de groene ogen. Dit is een palette wat bestaat uit vier verschillende kleuren met primer en illuminator. Ook al heb ik zelf geen groene ogen, ik denk dat je dit palette ook prima kan gebruiken wanneer je blauwe of bruine ogen hebt. Ik heb swatches gemaakt en natuurlijk maakte ik er ook een ooglook mee.

Het NYC Individual Eyes Palette is een plastic doosje wat ik best goedkoop eruit vind zien. Maar het gaat natuurlijk niet echt om de verpakking maar meer om de inhoud. Het is een handig palette om mee te nemen, het is een vrij kleine palette en je hebt alles bij de hand. Er zitten namelijk vier verschillende kleurtjes in, maar ook een primer en illuminator en voor de liefhebber ook nog een sponsapplicator. Zelf ben ik geen fan van de sponsapplicator, doe mij maar gewoon een goede kwast. Het doosje gaat erg makkelijk open en dat vind ik heel fijn. Op de achterkant zit een sticker waarop een voorbeeld staat hoe je de kleurtjes kunt gaan gebruiken.

Natuurlijk ben ik meteen aan het swatchen gegaan en de pigmentatie valt me een klein beetje tegen. De oogschaduw is ook vrij poederig en dat maakt het aanbrengen vrij lastig, wel is die goed te blenden. Wanneer je de primer gebruikt, die erg vet is maar op zich wel fijn is, worden de kleuren een stuk intenser. Dus wanneer je deze oogschaduw gaat gebruiken, pak dan ook de primer erbij.

Zoals je wel kunt zien, zijn de kleurtjes met primer een stuk donkerder en ook meteen wat minder ‘poederig’. De oogschaduw blijft met de primer de hele dag goed zitten. De illuminator uit het doosje kun je gebruiken als highlighter, bijvoorbeeld voor onder je wenkbrauwbot. Ook maakte ik met de oogschaduw een ooglook…

Let vooral niet op mijn wimpers (ze hadden last van een ‘bad lashes day’). Zoals je kunt zien zijn de kleuren niet heel goed gepigmenteerd. Het geheel is een beetje flets geworden en dat is best jammer. Ik had alle kleurtjes uit het palette gebruikt en ik denk dat je dat beter niet kunt doen omdat je dan dit resultaat krijgt en ik vind het niet echt heel mooi.

Conclusie: Handig palette om mee te nemen omdat je alles bij de hand hebt. De verpakking kun je makkelijk openen. Ook is het heel fijn dat er een primer in het palette zit. De kleurtjes uit dit palette van NYC vind ik niet echt heel goed gepigmenteerd, dus dat is een behoorlijke tegenvaller. De kleuren zijn ook erg poederig waardoor er vrij lastig mee te werken is, maar het is wel goed te blenden. Wanneer je er een ooglook mee maakt worden de kleuren snel flets. Ik zou deze palette niet aanraden want ik heb al meer palettes van NYC gezien en deeze zien er een stuk beter uit. Voor dit Individual Eyes Palette betaal je €4,99 en is te koop bij de Kruidvat.