Mijn make-up en beauty blunders + tips


Als je met beauty bezig bent dan bega je vast en zeker wel eens een blunder, zo ook ik. Deze blunders wil ik ‘graag’ met je delen omdat ik bijna zeker weet dat je het misschien bekend voorkomt en natuurlijk heb ik ook meteen wat goede tips erbij zodat je het snel kan oplossen of kan voorkomen…

  • Heel vaak wanneer ik mijn mascara aanbreng en het is nog nat, jawel dan moet ik niezen. Niet door de mascara maar gewoon puur toeval. Resultaat, charmante zwarte streepjes onder mijn ogen. Echt een geweldige oplossing heb ik niet, wat ik zelf altijd doe is een wattenstaafje met wat oogmake-up reiniger pakken en daarmee het schoonmaken. Zijn meer meiden die spontaan gaan niezen?
  • Soms moet ik even snel epileren om de hier en daar wat verdwaalde haartjes weg te halen. Maar ik doe dit dan zo vol enthousiasme dat ik voor ik het weet een gapend gat heb in mijn wenkbrauwen. Niet erg charmant! Mijn eerste tip is dan ook, nooit epileren als je haast hebt. Maar misschien is het al te laat en dan zit er niets anders op dan de komende weken je wenkbrauwen bij te tekenen, je kunt moeilijk de haartjes terug plakken…
  • Wat mij ook regelmatig overkomt is dat ik overenthousiast een geurtje aan het opspuiten ben. Een geurtje is natuurlijk hartstikke lekker, maar een overdaad aan geur is niet prettig. Een tip: Doe wat (0ngeparfumereerde) handcrème over de plekken en je zult merken dat de geur meteen minder heftig is!
  • Wanneer ik mijn haar verf, verf ik vaak niet alleen mijn haar maar ook mijn voorhoofd, oren en nek. En geloof me dit is erg lastig er weer af te krijgen en echt mooi staat het niet. Een trucje die ik van de kapper heb geleerd (en die ik dus niet altijd toepas) is om wat vaseline op je voorhoofd, oren en nek te smeren. Mocht er dan haarverf op die plekken belanden dan veeg je het er zo weer af!
  • De volgende blunder is misschien ook wel herkenbaar, echt een goede tip wanneer je dit is overkomen heb ik niet helaas. Ik ben van mezelf heel wit en het leek me dus wel leuk om zelfbruiner te proberen. Ik had een spuitbus gekocht van L’oreal en dit was een prachtige bronzen bruine kleur. Natuurlijk kon ik niet wachten en spoot het uitgebreid op mijn benen. Het nadeel van zelfbruiner is, dat je niet meteen het resultaat ziet. De volgende ochtend bij het wakker worden had ik knal oranje benen, erg mooi..not! Wat je dan het beste kan doen is de hele dag onder douche gaan scrubben, i’m kidding. Maar wat je dus het beste kan doen is eventjes je nieuwe zelfbruiner uittesten op een stukje huid die niet zichtbaar is, zo weet je meteen of de kleur bij je past.

Dit zijn mijn meest voorkomende ‘blunders’ en ik hoop dat je het leuk vond om het te lezen. Nu ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar die van jou!