Review: Oogschaduw basis van Michael Todd

Wanneer ik oogschaduw draag dan draag ik daar in principe altijd een basis onder. Dit kan een paint pot van Mac zijn maar ook gebruik ik regelmatig de NYX Jumbo Eye pencil. Alweer een tijdje geleden won ik een Michael Todd Eye shadow base en nadat ik deze uitvoerig heb getest heb ik hier vandaag een review over…

Een oogschaduw basis is een product die je op je oogleden kunt doen zodat de oogschaduw die je erna opbrengt langer en beter blijft zitten. Het gaat minder snel in je huidplooitjes ophopen en je oogschaduw blijft veel langer mooi. Ik heb al behoorlijk wat verschillende oogschaduw basis gebruikt en ik heb inmiddels wel een beetje vergelijkingsmateriaal. Maar nu de Michael Todd Eye shadow base, hoe goed is deze?

De verpakking van deze oogschaduw basis is mooi strak. Het doet me vooral denken aan lipgloss en het lijkt ook wel op de oogschaduw basis van de Hema. Op zich is zo’n verpakking best hygienisch, want je hoeft er niet elke keer met je vingers in. Het product heeft een huidkleurige kleur en je kunt de basis ook eventueel als concealer gebruiken (staat op de website). De basis is van zichzelf best wel vloeibaar en de dikte is te vergelijken met een foundation. Er zit ook een beetje een foundation geur aan, een totaal niet storende geur.

Ik breng de basis aan op schone oogleden en ik zet gewoon een paar stippen. Dit smeer ik dan vervolgens uit met mijn vingers. Je ziet er helemaal niets meer van zodra het helemaal is uitgesmeerd. Daarna kun je de oogschaduw makkelijk aanbrengen. Ook heb ik het even op mijn hand getest. Wanneer je de basis onder een oogschaduw doet, blijft de oogschaduw veel beter zitten. Ik moest echt een paar keer wrijven voordat de oogschaduw echt vervaagde. Na een dagje deze oogschaduw basis gedragen te hebben zit mijn oogschaduw er nog heel mooi op. Wel zie je na ongeveer acht uur dat de oogschaduw er een beetje ‘oud’ uitziet. Maar eerlijk gezegd draag ik bijna nooit acht uur lang achter elkaar make-up. Wanneer je de basis op je huid smeert, merk je ook dat je huid iets stroever wordt.

Conclusie: Ik ben tevreden over deze oogschaduw basis. Je oogschaduw blijft sowieso langer en mooier zitten. Het is makkelijk in gebruik en de verpakking is hygienisch. Wat ik jammer vind is dat je zowel op de verpakking als op de site geen ingrediënten kunt bekijken en ook staat er niet op hoeveel gram/ml het product bevat. De Eye shadow base van Michael Todd kost €16,95 en dit vind ik best wel een beetje duur. Je krijgt hier wel een goed product voor maar ik zou eerlijk gezegd deze niet opnieuw kopen, simpel omdat ik die van de Hema ook heel goed vind.

75 Comments on Review: Oogschaduw basis van Michael Todd

 1. Kelly
  28 februari 2011 at 13:35 (11 jaar ago)

  Het lijkt wel een foundation!
  en 16euro voor zo’n potje… beetje TE prijzig!

 2. Aranka
  28 februari 2011 at 14:01 (11 jaar ago)

  Klinkt goed! Ik ben alleen erg blij met mijn Too Faced 🙂

 3. femketje
  28 februari 2011 at 14:18 (11 jaar ago)

  ziet er goed uit 🙂

 4. Femke
  28 februari 2011 at 14:41 (11 jaar ago)

  Ziet er goed uit, kost alleen wel enorm veel zeg.. Dan ga ik toch voor die van de hema. Erg prettig artikel trouwens, lekker duidelijk!

 5. Milady
  28 februari 2011 at 14:55 (11 jaar ago)

  Ik vind de prijs ook wat aan de hoge kant. Er zijn genoeg goedkopere goede alternatieven (zoals die van Hema zoals je zegt!).

 6. Divaofgeneva
  28 februari 2011 at 15:36 (11 jaar ago)

  Ziet er echt heel goed uit, maar ik vind het ook een beetje prijzig! Ik gebruik ook die van de hema en daar ben ik ook zo tevreden mee! 😀

 7. Danique
  28 februari 2011 at 15:46 (11 jaar ago)

  Klinkt goed, alleen wel prijzig!

 8. natasja
  28 februari 2011 at 15:57 (11 jaar ago)

  het ziet er apart uit maar die winaktie bedoel je mij want er deed nog een naamgenoot mee is verwarrend heb je een mail gestuurt

 9. Madelon
  28 februari 2011 at 17:35 (11 jaar ago)

  Ik vind hem prijzig en zou hem daardoor eigenlijk niet aanschaffen…

 10. fre
  28 februari 2011 at 19:41 (11 jaar ago)

  mooi oggschaduw-basis!
  alleen een beetje aan de prijzige kant 🙁
  maar als hij heel goed is dan is dat hem ook wel waard 😀

 11. Eve
  28 februari 2011 at 23:38 (11 jaar ago)

  Bedankt voor het duidelijke artikel! Ook ik blijf bij de HEMA of E.L.F., want deze zijn beide erg goed en een stuk voordeliger..

  • Sanne van Huis
   1 maart 2011 at 02:11 (11 jaar ago)

   Die van E.L.F is idd ook heel fijn!