Review MAC paint pot ‘Constructivist’ + ooglook

Afgelopen zaterdag kon je mijn nieuwe Mac aankoopjes al bewonderen en het leek me leuk om hier alvast een review over te schrijven. Nu denk je misschien dat is snel, maar dit is niet mijn eerste paint pot van Mac. Ik heb al vaker dit product gehad maar ik heb er nog nooit over geschreven en het is zeker een artikel waard…

Maar eerst zou ik even wat meer vertellen over de ‘paint pot’, want wat is het precies? Het is een product wat je kunt gebruiken voor je ogen (sommige kun je ook wel gebruiken als highlighter). Zo wordt het veel gebruikt als oogschaduwbasis maar je zou het ook gewoon gebruiken als cream oogschaduw. Ik denk dat je het ook best als eyeliner kunt gebruiken, moet ik maar eens proberen binnenkort. Zelf gebruik ik het vooral als basis. Je oogschaduw blijft er door langer en beter zitten, maar dat niet alles want het zorgt er ook voor dat je oogschaduw intenser van kleur wordt.

Je hebt de paint pot in verschillende kleuren en ik heb de kleur ‘Constructivist’ uitgekozen. Dit is een donkerbruine kleur met een metalic glansje. Ik heb gekozen voor een donkerbruine kleur omdat ik toch heel vaak bruine oogschaduw gebruik. Het product zit in een mooi glazen potje met een zwarte dop erop. Er zit 5 gram product in en dit lijkt misschien niet zo veel maar je kunt er lang mee vooruit.

Het is heel makkelijk in gebruik. Je zou het met je vinger op je ogen aan kunnen brengen maar ik doe het liever met een kwastje. Je merkt meteen dat het product erg goed gepigmenteerd is en daarom is het ook zo zuinig in gebruik. Ik breng het voornamelijk aan op mijn bewegende ooglid en een beetje in mijn crease. Het product blijft de hele dag goed zitten waar die zit. Met het swatchen heb ik wat op mijn arm gedaan en dit is de hele dag perfect blijven zitten en ik kon het er niet zomaar vanaf wrijven. Mijn oogschaduw die ik erna opbreng is mooier en intenser van kleur en gaat niet in mijn lijntjes zitten.

Natuurlijk heb ik er meteen een ooglook mee gemaakt. Ook al zie je de kleur niet echt van de paint pot, wel zie ik duidelijk verschil omdat mijn oogschaduw meer glans en meer kleur heeft. Ik gebruikte voor mijn ooglook de 15 Warm Shimmer Palette.

Conclusie: Zelf vind ik de paint pot van Mac de beste oogschaduwbasis die er is. Dit komt omdat het echt goed blijft zitten en het doet echt wat met je oogschaduw kleuren. Je kunt het zowel bij de counters als bij de Mac Pro Store kopen. Mac is een vrij duur merk en je betaald €18,50 voor een potje.Β Maar zoals ik al eerder zei het is erg zuinig in gebruik en ik kan er zeker vier maanden mee doen. Ben je op zoek naar een goede basis en heb je er wel wat geld voor over, ga dan voor de Mac paint pot!

92 Comments on Review MAC paint pot ‘Constructivist’ + ooglook

 1. Mirjam
  22 februari 2011 at 16:33 (11 jaar ago)

  Supermooi, ik hou van bruine kleurtjes! <3

 2. Divaofgeneva
  22 februari 2011 at 16:59 (11 jaar ago)

  Wauw een super mooie ooglook heb je gemaakt. Ik hou van dit soortjes kleurtjes!
  Ik heb zelf wel behoefte aan een goede oogschaduw basis, anders raken mijn lenzen heel erg geirriteerd, als de oogschaduw los op mijn ogen zit.
  Dank je wel voor het review!

 3. Madelon
  22 februari 2011 at 16:59 (11 jaar ago)

  Mooi kleurtje! Ik heb zelf vorige week Soft Ochre gekocht, voor mij is die perfect als basis πŸ™‚

 4. Sanne van Huis
  22 februari 2011 at 17:01 (11 jaar ago)

  @Madelon ja die is ook echt super mooi, ik heb daar nog over getwijfeld. Maar ik ga vast en zeker meer paint pots kopen πŸ˜€

 5. Aranka
  22 februari 2011 at 17:18 (11 jaar ago)

  Wauw, dat ziet er echt heel erg mooi uit! Mooie ooglook ook!

 6. DesirΓ©e
  22 februari 2011 at 17:21 (11 jaar ago)

  Ik heb zelf Bare Study en Soft Ochre, beiden super als basis. De 1e is shiny en de 2e is mat dus kan voor elke ooglook vooruit. πŸ˜€

 7. Eline
  22 februari 2011 at 17:40 (11 jaar ago)

  Deze staat nog op mijn wishlist. Ik heb zelf bare study en nog een, ben de naam even kwijt, een matte iig πŸ™‚

 8. femketje
  22 februari 2011 at 17:59 (11 jaar ago)

  super mooi!

 9. natasja
  22 februari 2011 at 18:01 (11 jaar ago)

  dit is wel erg mooi maak je daar niet een filmpje van van mac artikelen lijkt me leuk

 10. Sanne van Huis
  22 februari 2011 at 18:02 (11 jaar ago)

  @natasja ik ga binnenkort weer een stash filmpje opnemen en dan kun je ook mijn MAC spulletjes zien en eigenlijk heb ik helemaal nog niet zoveel MAC πŸ˜‰

 11. martina
  22 februari 2011 at 18:19 (11 jaar ago)

  mooi warm kleurtje !

 12. Lisa
  22 februari 2011 at 22:00 (11 jaar ago)

  Wat een prachtige look heb je ermee gemaakt πŸ˜€

 13. Gonny
  22 februari 2011 at 22:13 (11 jaar ago)

  Hele mooie kleur zeg πŸ™‚

 14. DalaLuz
  23 februari 2011 at 01:15 (11 jaar ago)

  Echt heel mooi πŸ™‚

 15. Femke
  23 februari 2011 at 13:30 (11 jaar ago)

  Ziet er goed uit,ik moet dus nog steeds zoiets kopen.. Al vind ik deze prijs wel enorm hoog!

 16. Marion
  23 februari 2011 at 21:03 (11 jaar ago)

  hele mooie kleur!! πŸ™‚
  Ik ben nog op zoek naar een goede oogschaduwbasis. Ik heb al wel een aantal producten van MAC.En hierover (over dit product) heb ik al veel gelezen… Misschien ga ik het toch x halen…18,50 vind ik inderdaad wat veel. (Is wel beetje gebruikelijk voor MAC).