Lush verse gezichtsmasker ‘Brazened Honey’

Alweer een tijdje geleden liet ik deze gezichtsmasker van Lush in een shoplog al aan jullie zien. Ik zei toen de geur doet me denken aan paardenvoer, wat ik overigens nog steeds wel een beetje vind. Het masker ‘Brazened Honey’ heb ik uitvoerig getest en je kunt nu lezen wat ik ervan vind…

Het masker zit in het bekende zwarte potje en er zit 75 gram in. Goed voor minimaal drie keer, maar ik kan er meestal wel vijf keer mee doen. Het ligt er maar net aan hoeveel je gebruikt. Dit zegt Lush over het masker:

Er zit een grens aan wat je huid kan verdragen, zonder er beroerd uit te zien. Je houdt het misschien een tijdje vol om laat naar bed te gaan, veel alcohol en koffie te drinken en er toch nog fris en fruitig uit te zien. Maar op een gegeven moment is het toch echt genoeg geweest. Dan is het tijd om Brazened Honey te gebruiken. Venkel, limoen en jeneverbes ontgiften je huid. Honing geneest. Je wangen zullen je eeuwig dankbaar zijn.

Oke, ik drink dan geen alcohol en ook geen koffie maar mijn huid kan toch soms wel even een oppepper gebruiken. Soms lig ik toch wel wat later in mijn bed dan de bedoeling en als ik dan ook nog niet zo best slaap dan zie je dat wel terug aan mijn huid. Dit masker zorgt er dus weer voor dat je huid weer een boost krijgt. Over de geur heb ik het al gehad, de kleur is lichtgeel en doet me wel een beetje denken aan mosterd (qua structuur). Er zitten ook allemaal van die kleine korreltjes in en dit zijn vast de kruiden en de velletjes van de jeneverbes die in het masker zitten. Het masker bestaat verder uit vooral ingrediënten die voorkomen in essentiële olien. De meeste ingrediënten zijn dus natuurlijk maar daar staat Lush ook wel bekend om.Nadat je je huid hebt gereinigd kun je het masker aanbrengen. Bij dit masker doe ik dit met mijn vingers, want het goedje is net te dik om bijvoorbeeld met een kwast aan te brengen. Omdat je de verse gezichtsmaskers in de koelkast moet bewaren, voelt het altijd heerlijk koel aan op je huid. Ik breng een laagje aan en laat het ongeveer 10 minuutjes op mijn huid zitten en daarna spoel ik het met lauwwarm water van mijn gezicht af, dit gaat wel vrij makkelijk. Mijn huid voelt na het masker heerlijk zacht aan. Ik heb altijd wel een beetje last van een ruwe neus door de zwarte puntjes en zelfs mijn neus voelt heerlijk zacht aan. Dit masker is heel goed verzorgend en ik denk dat één keer in de week gebruiken meer dan voldoende is, ook al is dit wel een beetje persoonlijk.

Conclusie: Ik vind het een heerlijk masker. Op de geur ben ik niet echt gek, maar het is wel te doen. Het brengt makkelijk aan en nog belangrijker mijn huid voelt heerlijk verzorgd aan. Voor ‘Brazened Honey’ betaal je in Nederland €10,75. Dit is niet echt goedkoop, maar in ruil daarvoor krijg je wel een zijdezacht huidje!

82 Comments on Lush verse gezichtsmasker ‘Brazened Honey’

 1. femketje
  9 februari 2011 at 11:54 (11 jaar ago)

  klinkt best goed 😀 jammer van de geur XD

 2. Femke
  9 februari 2011 at 12:48 (11 jaar ago)

  Ik ben erg voorzichtig met maskers, op de een of andere manier wordt mijn huid juist erger als ik die gebruik.. al klinkt deze wel erg goed!

 3. Desirée
  9 februari 2011 at 13:28 (11 jaar ago)

  Deze wil ik zeker eens proberen ^^

 4. Melanie
  9 februari 2011 at 14:16 (11 jaar ago)

  Ik ben ook nog altijd opzoek naar een lekker masker, en deze lijkt me prima! Wel jammer van de geur…

 5. Lisa
  9 februari 2011 at 14:32 (11 jaar ago)

  Klinkt erg fijn! 🙂 Bedankt voor de review! 🙂

 6. Yvon
  9 februari 2011 at 15:49 (11 jaar ago)

  Klinkt wel goed 🙂 zou k best kunnen gebruiken 😉

 7. Lisanne
  9 februari 2011 at 15:55 (11 jaar ago)

  Klinkt goed! Dit masker heb ik nog nooit geprobeerd, dus deze ga ik denk ik uitkiezen als ik mijn potjes de volgende keer inruil 🙂

 8. Eline
  9 februari 2011 at 20:44 (11 jaar ago)

  Hij klinkt heel fijn!

 9. PinkFairy
  9 februari 2011 at 21:28 (11 jaar ago)

  Dit is een van me lievelings Lush-maskers (heb ze bijna allemaal gehad).
  Je kunt deze trouwens ook gratis krijgen hè… als je 5 lege potjes inlevert.