Hoe maak je een Colourful French Manicure?

Deze week ontving ik in mijn brievenbus de Marie Claire. Dit is een van mijn favoriete bladen en ik vind het heerlijk om deze uitgebreid te lezen. Ik krijg vaak ook inspiratie van dit soort bladen en ook dit keer zag ik iets heel leuks. Er was namelijk een item over nagellak en ik zag dat ze een french manicure hadden gemaakt met gekleurde nagellak. Meestal ben ik niet zo van de nail art, maar ik vond dit wel heel vrolijk en alvast goed passen bij de lente. Lees verder om het resultaat te bewonderen en hoe je het maakt…Om aan de slag te gaan heb je natuurlijk wel wat dingetjes nodig. Zo heb je twee kleurtjes nagellak nodig. Ik gebruikte hiervoor Catrice in de kleur ‘Sweet for my Sweets en een Eyeko lakje in de kleur ‘Coral Polish’. Deze kleurtjes vind ik goed bij elkaar passen, maar ben je niet zo van het roze dan kun je natuurlijk ook voor hele andere kleurtjes kiezen. Ook is het wel handig om een dun kwastje te hebben zodat je heel nauwkeurig een lijntje kan zetten. Tegenwoordig komen ook steeds meer merken met tip polish en dit is speciaal bedoelt om dunne lijntjes mee te zetten. Maar met een dun kwastje gaat het ook prima, je moet alleen wel een beetje een vaste hand hebben. Ook had ik een nagellakremover bij de hand om eventuele foutjes meteen te corrigeren. Net zoals altijd gebruikte ik eerst een basecoat en aan het einde gebruikte ik ook een topcoat.

Eerst heb ik wat basecoat op mijn nagels aangebracht en heb dit goed laten drogen. Daarna twee dunne laagjes lichtroze nagellak. Ik had wat rode nagellak op een papiertje gedaan en met een dun kwastje heb ik een zo’n mooi mogelijk lijntje getrokken. Het is handig om je hand op de tafel te leggen en je moet niet te langzaam een lijntje trekken. Eventuele foutjes kun je op het einde nog wel corrigeren. Als alles goed droog is kun je nog een heel dun laagje lichtroze aanbrengen en zo kun je het lijntje ook mooi strak maken. Ten slotte nog wat topcoat eroverheen en je gekleurde french manicure is klaar!

Zelf vind ik mijn nagels goed geslaagd en het is eventjes oefenen maar echt moeilijk is het niet. Je kunt dit natuurlijk met heel veel verschillende kleuren maken. Misschien is dit ook wel een leuke nagellook voor Valentijn als je hartjes maken te moeilijk vindt!

15 Comments on Hoe maak je een Colourful French Manicure?

 1. femketje
  11 februari 2011 at 16:31 (11 jaar ago)

  leuke combinatie 😀

 2. Melanie
  11 februari 2011 at 16:48 (11 jaar ago)

  Erg leuk 😀 Dat donkerroze met zwart op de bovenste foto is ook vet!

 3. Manon
  11 februari 2011 at 17:18 (11 jaar ago)

  Inderdaad heel leuk! Ik vind de donkerroze met zwart op de eerste foto ook de leukste combi!

 4. myca
  11 februari 2011 at 17:41 (11 jaar ago)

  wat ontzettend tof. hele leuke kleuren ook!

 5. Marijke
  11 februari 2011 at 18:17 (11 jaar ago)

  Deze french is leuk voor valentijn!

 6. Mirjam
  11 februari 2011 at 19:12 (11 jaar ago)

  Leuk gedaan! 😀

 7. Eline
  11 februari 2011 at 19:42 (11 jaar ago)

  Niet echt mijn smaak!

 8. Marion
  11 februari 2011 at 20:08 (11 jaar ago)

  Ik vind de combinatie niet zo leuk. Maar ik zou bijv. wel de rode kleur gebruiken zoals hier, alleen de rest van de nagel zoals bij een gewone french. Ofwel, alleen het topje rood. (of ander kleurtje). Leuke top voor Valentijn in ieder geval. Met of zonder hartjes ;-).

  wat ik laatst zag bij iemand was gewone french, wit topje dus en alleen over het witte gedeelte een gekleurde crackle nagellak…zag er ook super uit!

 9. PinkFairy
  11 februari 2011 at 20:33 (11 jaar ago)

  Ziet er vrolijk uit 🙂 Maar toch heb ik liever de gewone french 🙂

 10. Lisa
  11 februari 2011 at 21:02 (11 jaar ago)

  Wat leuk gedaan, echt iets voor Valentijn trouwens 😀

 11. Yvon
  11 februari 2011 at 21:22 (11 jaar ago)

  Wat je ook kan doen is de eerste lagen goed laten drogen en da. Voor n strak randje n plakbandje op de rest van de nagel plakken en dan t lijntje maken… Is ie wel helemaal recht 😉

 12. DalaLuz
  11 februari 2011 at 22:01 (11 jaar ago)

  Het is mij helaas nog niet naar tevredenheid gelukt, de gekleurde French, maar wie weet… Je moet toch een strakker lijntje zien te trekken dan bij de gewone, die is veel vergevingsgezinder als het niet helemaal perfect is 🙂

 13. Femke
  12 februari 2011 at 11:23 (11 jaar ago)

  Leuk zeg! Ik doe dit ook al een tijdje, ziet er zo vrolijk uit..

 14. Miranda
  12 februari 2011 at 17:08 (11 jaar ago)

  Ziet er vrolijk uit 🙂

 15. fre
  13 februari 2011 at 21:47 (11 jaar ago)

  ik heb dit voor valentijn gedaan!