Uitgebreide Schwarzkopf Perfect Mousse haarverf review

Al heel lang wilde ik mijn haar verven en elke keer kwam het er maar niet van. Naar de kapper gaan is voor mij niet echt een optie, dus dan moet ik het al snel zelf doen. Dit doe ik wel vaker en op zich vind ik dit niet heel moeilijk maar de achterkant en het druppen maakt het soms wel een beetje lastig. Toen ik zag dat er verschillende merken kwamen met zogenaamde ‘schuimverf’ leek me dat helemaal perfect. Ik koos voor de Schwarzkopf Perfect Mousse Permanent color in de kleur lichtbruin en deze heb ik getest. Ook John Frieda heeft foam om je haar mee te kleuren maar ik zag daar al meerdere reviews van en het leek me juist leuk om een heel ander merk te testen. Lees mijn bevindingen…

De haarverf komt in een doosje en daar zitten verschillende potjes in en natuurlijk een beschrijving van hoe het moet. Hierin zit ook direct de handschoentjes en deze trek ik meteen aan zodat mijn handen niet vies worden. Het is de bedoeling dat je de ontwikkelingsemulsie mengt met de kleurgel. En daarna doe je de spuitkop op het flesje en je schudt het niet maar je doet het flesje 1 keertje ondersteboven. Mijn gedachte was meteen, zou de kleur dan wel goed mengen? Maar ja, als het er staat zal het vast en zeker goed komen. Na dat je dat hebt gedaan kun je meteen beginnen met je haar verven.

Met het aanbrengen van de verf begin ik aan de bovenkant bij mijn scheiding. En zo ga ik scheiding voor scheiding te werk. Het schuimt wel een beetje maar niet zoveel als op de foto’s van de beschrijving. Een dikke pluspunt is meteen dat het verf niet gaat druppen. Wel neem ik mijn voorhoofd en oren mee, maar dit kun je erna makkelijk schoon maken. Een tipje wat je kunt doen om dit te voorkomen is je oren en voorhoofd met wat vaseline insmeren, zo voorkom je vlekken op je huid. Het werkt heel makkelijk en in een mum van tijd zit mijn haarverf erin. Meestal vind ik de geur van haarverf heel onprettig, maar deze heeft best een lekkere geur. Wel gaat mijn hoofdhuid heel erg jeuken maar dat doet mijn hoofdhuid sowieso al heel snel met verven. Daarna moet je 30 minuten geduldig wachten voordat je het eruit mag spoelen.Na 30 minuten gewacht te hebben mag ik het eruit spoelen. Ik doe mijn handschoentjes weer aan en begin met wassen. Het water wat uit je haar komt gaat enorm schuimen en dit is wel een beetje lastig, want mijn hoofd hangt constant in het schuim. Na een tijdje spoelen wordt het schuim minder en kan ik goed zien dat het water bijna helder is. Daarna droog ik mijn haar een klein beetje met een handdoek en daarna doe ik de herstellende Conditioner in mijn haar en laat dit twee minuten intrekken. Dan alleen nog even de conditioner eruit spoelen en mijn haar heeft een hele andere kleur.

Het resultaat vind ik erg geslaagd. Nadat je haar is geverfd is het altijd nog eventjes afwachten, want met nat haar kun je niet meteen het resultaat bewonderen. Maar mijn haar is mooi bruin geworden en doordat ik highlights in mijn haar had heb ik nog steeds meerdere kleurnuances, i like!(Dit was meteen na het verven en hier lijkt het heel donker maar in het echt is het iets lichter en binnenkort in mijn filmpjes kun je het echte resultaat bewonderen).

Wanneer je van plan bent om je haar zelf te verven dan vind ik deze haarverf absoluut een aanrader. De Schwarzkopf Perfect Mousse Permanent color kun je in de meeste drogisterijen kopen en kost €12,99. En het kost nu bij de Kruidvat €8,99 en dan krijg je er ook een gratis borstel bij, die heel fijn is!

115 Comments on Uitgebreide Schwarzkopf Perfect Mousse haarverf review

 1. Laura
  19 januari 2011 at 16:19 (11 jaar ago)

  Looks good! Mooie kleur 🙂

 2. natasja
  19 januari 2011 at 16:23 (11 jaar ago)

  ziet er allemaal leuk uit maar ik heb er niks aan ben alergisch voor elke haarverf ik gebruik henna is natuurlijk geen troep in mij haar

 3. anne
  19 januari 2011 at 17:06 (11 jaar ago)

  hele mooie kleur! handig dat ‘ie zo makkelijk werkt!

 4. Joni
  19 januari 2011 at 17:11 (11 jaar ago)

  Leuk dat je er een review van schreef, was van plan om volgende keer dat ik m’n haar kleur ook zo’n mousse te proberen, dus altijd fijn om op voorhand al te weten welke goed zijn ^_^

 5. Sharon
  19 januari 2011 at 17:14 (11 jaar ago)

  Klinkt goed, mooie kleur ook! Ik had ook gehoord dat die van John Frieda rood uitvalt, doet deze dat ook? Want op de foto lijkt dat in ieder geval niet zo!

 6. Eline
  19 januari 2011 at 17:23 (11 jaar ago)

  Ziet er mooi uit! Lijkt een beetje op mijn kleur 🙂

 7. femketje
  19 januari 2011 at 17:55 (11 jaar ago)

  mooie kleur 😀

 8. Lieke
  19 januari 2011 at 18:13 (11 jaar ago)

  Ik vind het een mooie kleur! 🙂

 9. natasja
  19 januari 2011 at 18:23 (11 jaar ago)

  jullie kunner er allemaal tegen zeker wat ik heb is zeker zelde dat je er gevoelig voor bent voor haarverf en niet zo klein beedtje ik heb het heel erg

 10. Bertine
  19 januari 2011 at 18:36 (11 jaar ago)

  Ziet er mooi uit!

 11. Emma
  19 januari 2011 at 19:42 (11 jaar ago)

  ziet er heel mooi uit!
  en leuk dat je een ander merk dan John Frieda hebt uitgeprobeerd 🙂 haha ik zou denken, ‘hier zijn veel reviews van, dan gebruik ik dit product’, grappig dat jij als blogger precies andersom denkt 😉

 12. celeste
  19 januari 2011 at 21:25 (11 jaar ago)

  Heel erg mooi!

 13. jantine
  20 januari 2011 at 15:03 (11 jaar ago)

  wat een mooie kleur is dat zeg!

 14. Teddy
  20 januari 2011 at 15:24 (11 jaar ago)

  Ziet er goed uit (:

 15. Tess
  23 januari 2011 at 16:53 (11 jaar ago)

  ZIet er heel goed uit meid 🙂 Leuke review, ga deze ook eens proberen! Mooie kleur trouwens!

 16. Nadine
  23 januari 2011 at 19:47 (11 jaar ago)

  Ik heb hem ook geprobeerd (zwart). De kleur is heel mooi geworden. Het is geen blauw, echt bruinzwart en heel natuurlijk. Aanbrengen drupte wat meer dan ik verwacht had, maar de vlekjes waren makkelijk weg te halen (makkelijker dan bij andere verf). Ik ben benieuwd hoe lang de kleur mooi blijft.

 17. Verfje
  2 februari 2011 at 21:18 (11 jaar ago)

  ja mooi kleurtje, ga hem ook zeker proberen…..

 18. trish
  5 februari 2011 at 18:46 (11 jaar ago)

  Ik heb ook deze verf gebruikt om me haar te verven, ik heb donkerbruin en ik vind het heel mooi gelukt. Volgende keer neem ik zwart omdat ik donkerbruin toch nog iets te licht vind. De kleur ziet er heel natuurlijk uit, de verf was ook makkelijk van mijn voorhoofd af te halen. En er zat vrij veel mousse in het flesje, normaal heb ik aan 1 zo haarverf van een ander merk te weinig.

 19. Evelyn
  2 maart 2011 at 13:40 (11 jaar ago)

  ik heb deze verf ook gebruikt. en ik heb allemaal vlekken in me haaaar.

 20. Groen
  4 maart 2011 at 14:54 (11 jaar ago)

  Het gebruik van deze verf is super! Helaas had ik middelblond (deze kleur heb ik altijd alleen dan van een andere uitvoering van schwarzkopf), alleen deze keer dus een groene gloed over me haar.
  De volgende keer toch geen perfect mousse meer.

 21. Anita
  10 maart 2011 at 11:00 (11 jaar ago)

  Nou, ik vond het dus erg tegenvallen!!!!!
  Mijn grijze haren zijn absoluut NIET gedekt.
  Het is wel gemakkelijk in gebruik, dat wel.
  Zonde van mijn geld.

 22. Sjoukje
  13 maart 2011 at 16:53 (11 jaar ago)

  Vandaag voor het eerst een poging gedaan met perfect mousse, kleur midden blond.
  Ik heb zelf licht en donkerblonde plukken en hier en daar komen de eerst grijze haren.
  De mousse is erg makkelijk in gebruik en drupt absoluut niet! Na een half uurtje uitgespoeld en conditioner er in. Na het fohnen was mijn haar vol en zacht. en de grijze plukjes absoluut weg. De kleur is mij echter te donker uitgevallen , het lijkt licht bruin in plaats van blond. Dat was dus niet de bedoeling, al lijkt de kleur wel heel natuurlijk. Nu maar uitzoeken of ik er een lichtere kleur overheen kan doen of dat ik een paar maanden met een kleur moet lopen die ik eigenijk niet wil. Dus we goed oppassen met je kleurkeuze.
  Het groen worden wat ik bij anderen las, komt volgens mij als je een sterke blondering hebt gehad voordat je verft, dat gaat meestal niet goed bij zelf haren verven.
  Ben dus benieuwd of ik er nu geijk een lichtere kleur in kan doen, wie weet daar wat van?

  • enya
   9 mei 2011 at 16:20 (11 jaar ago)

   Je kunt een lichte kleur nooit over een donkere kleur heen verven, dan moet je toch ontkleuren/blonderen. Wat je wel kunt doen is je haar met anti-roos shampoo wassen. Heb ik gedaan met head en shoulders: erin doen, kwartiertje intrekken, uitspoelen en het is al een stuk lichter. En dat kun je natuurlijk herhalen 😉

   • Hanneke
    16 mei 2011 at 12:26 (11 jaar ago)

    Kun je nagaan wat een troep head en shoulders is. Ik vind het geen fijne shampoo en je krijgt er stug haar van.

 23. Lien
  11 april 2011 at 12:59 (11 jaar ago)

  Ik ga deze avond de zwarte kleur uitproberen! Ben in ieder geval benieuwd hoe het uitdraait… 🙂

 24. Hanneke
  16 mei 2011 at 12:25 (11 jaar ago)

  Ook ik heb voor de 1e keer perfec mousse gebruikt. Het handige van foam is dat je het gemakkelijk zelf kan doen.
  Het resultaat is schitterend en de grijsdekking is ook perfect. Vandaar de naam perfect mousse denk ik ;-). Voor mij geen ander merk meer en het is veel goedkoper dan bij de kapper. Ben benieuwd hoe lang de kleur erin blijft zitten.

 25. marleen
  30 mei 2011 at 17:55 (11 jaar ago)

  ik heb dezelfde ontgoocheling meegemaakt. Mijn blonde lokken heb ik moeten inruilen voor een veel te donkere kleur. Hoelang duurt het vooraleer je het een beetje uitgewassen hebt.Helpt die anti-roos shampoo? een baliage misschien?

 26. Leonie
  25 juni 2011 at 09:44 (11 jaar ago)

  Ik heb zelf super lichtblond haar en heb hiervan de goud lichtbuine gepakt en het is echt mooi geworden! Ik was bang dat het rood of misschien wel grijs zou worden met mijn lichte haar, maar deze heeft zeker gewerkt 🙂

 27. sabrina
  14 juli 2011 at 18:18 (11 jaar ago)

  ik ga zaterdag mijn haar verven met perfect mousse mijn vriendinnen zijn al enthousiast heb daarom nu 2 verpakkingen gekocht (in de reclame bij kruidvat 2 voor 18 euro) ga zaterdag mn haar lichtgoudbruin verven ben benieuwd hoe het uitvalt en hoelang het blijft zitten aangezien het bij de kapper maar 4 wkn bleef zitten in december verf ik ze hazelnoot 🙂

 28. Anja van der Sluis
  26 oktober 2011 at 11:57 (11 jaar ago)

  Ziet er prachtig uit dat review maar kijk uit; ik gebruikte de kleur middenblond voor mijn al blonde haar. Het is nu een vreselijke donkere asgrijze tint geworden, afschuwelijk. Ben al de hele dag bezig om het te verwijderen. Heb bij de kapperswinkel de tip gekregen om blondeerpoeder met shampoo te gebruiken. Heb dit nu één keer gedaan, heeft totaal niet geholpen. Nog maar eens proberen dus en wat langer in laten trekken.
  Ben zeer teleurgesteld en doe dit noooooit meer.

 29. marjolein
  23 november 2011 at 14:08 (11 jaar ago)

  Kijk hier heb ik nou zoveeeeeeeel aaan, super bedankt! echt thansksssssssss

 30. Marike
  27 november 2011 at 12:43 (11 jaar ago)

  Gister Perfect Mousse gebruikt op mijn lichtbruine haar. Wilde een tintje donkerder, kies bij de kapper dan meestal voor warm donkerbruin en besloot; gezien thuiskleuring, veilig voor middenbruin. (kleurnummer 500)

  Zeer prettig in het gebruik, deze mousse. Drupt inderdaad niet, prikt niet, ruikt aangenaam wegens het gebrek aan ammoniak. ‘k Heb lang haar, kwam wel bijna tekort…

  Maar: Ben absoluut niet tevreden met het resultaat! Mijn haar is droog en PikZwart! En dit terwijl ik ook niet de volle 30 min. inwerktijd heb aangehouden, maar 20 min. Vréselijk. Dus als iemand een ‘ont-kleuringstip’ heeft? Tig keer wassen met Head and Shoulders, wordt me aangeraden, maar ik het is zo droog geworden dat ik er eigenlijk niet iets heftigs meer mee durf, nu… Help? Iemand?

  • Nele
   30 december 2011 at 23:07 (11 jaar ago)

   Ik was ook totaal niet tevreden : mijn kleur was zo goed als niet veranderd, mijn grijze haren waren helemaal niet gedekt; het enige verschil was dat mijn haar compleet uitgedroogd was! Puur weggesmeten geld. Na 2 weken heb ik mijn haar opnieuw geverfd met mijn vertrouwde verf : Préférence van Loréal, en mijn haar had weer een mooie kleur en voelde terug gezond.

  • Lulu
   14 augustus 2012 at 09:10 (10 jaar ago)

   Meid, olijfolie! de komende weken voordat je je haar wast gooi je een zooi olijfolie in je haar. half uur laten zittwn en wassen met shampoo en conditioner. aantal keren herhalen. kleur vervaagt dan sneller en olijfolie is super goed voor je haar! anders dreft maar dan gaat t nog droger worden.
   succes!

 31. meyke
  21 december 2011 at 18:09 (11 jaar ago)

  Is dit een spoeling dat na enkele wasbeurten weer eruit is of is dit permanent?

  • Hanneke
   21 december 2011 at 19:06 (11 jaar ago)

   Dit is permanent. Ik heb er ong drie maanden profijt van, afhankelijk hoe vaak per week je je haar verft.

 32. Annnehh
  24 december 2011 at 11:14 (11 jaar ago)

  Weet iemand of het ook goed werkt als je je haar van bruin naar donkerrood wil verven? 😉

 33. Marleen
  3 februari 2012 at 14:14 (10 jaar ago)

  De Perfect Mousse is heel makkelijk in gebruik. Je hoeft eigenlijk geen scheidingen te trekken maar masseert het schuim door je hele haar.
  De kleur lichtbruin is erg mooi; alleen van perfecte grijsdekking is bij mij absoluut geen sprake. Dus vond ik het leuk om te proberen; maar voor mij geen volgende keer want grijze haren zijn voor mij: verschrikkelijk!!!

 34. Petra
  11 juli 2012 at 08:46 (10 jaar ago)

  Ik heb gister de gok gewaagd, ik heb al veel grijs haar en was dit zat. Normaal gezien ga ik altijd naar de kapper, maar door de dikte van mijn haren, krijg ik altijd een behoorlijke prijs te horen.
  Ik heb twee verpakkungen gekocht in middenblond. Het product is erg makkelijk in gebruik, maar mijn haarkleur is een stuk donkerder uitgevallen. Niet lelijk, maar ook niet wat het product beloofd. Mijn grijze haren zijn overigens keurig weggewerkt!
  Volgende keer probeer ik gewoon een tintje lichter!

 35. Sanne
  11 april 2013 at 18:23 (9 jaar ago)

  Hoi,
  Ik heb de easy color mousse van kruidvat gekocht, maar nu staat er in de gebruiksaanwijzing: indien permanente haarkleuring meer dan 4 maanden geleden is gebruikt. Bij mij is het nog geen 4 maanden geleden. Is dat erg?

 36. Emma
  19 mei 2013 at 15:19 (9 jaar ago)

  Hoi,
  Ik heb mijn haar nog nooit geverfd en heb nu van mezelf middenblond haar maar wil eigenlijk compleet wat anders… ROOD. Ik wil geen extreem rood-rood maar ik dacht zelf aan de kleur roodbruin van dit merk. De originele review was zeer positief maar de comments op de review waren niet allemaal zoals ik had gehoopt (overtuigend genoeg om te proberen). Moet ik voor de eerste keer verven überhaupt zelf aan de slag gaan of gewoon bij de kapper mijn haar laten verven? En is het wel of niet slim om naar een kleur te gaan die ten eerste op het doosje al veel donkerder lijkt dan mijn originele haarkleur en bij veel mensen in het echt nog donkerder uitvalt?! Kan iemand mij alsjeblieft helpen a.u.b?!!!
  Groetjes Emma