Review: Catrice Smoothing Basecoat

In mijn vorige filmpje beloofde ik al dat er een review aan zou komen van de Catrice Basecoat en ik vertelde al dat ik niet heel erg tevreden was. Eigenlijk vind ik het niet echt leuk om te schrijven over slechte dingen maar ja zo af en toe kom je natuurlijk ook een product tegen die niet zo goed is en ik wil dit toch met jullie delen en ik ben ook benieuwd naar jullie mening. Waarom ik niet tevreden ben, dat kun je nu lezen.

Alweer een tijdje terug kocht ik de basecoat van Catrice. Over de nagellakjes van Catrice ben ik altijd erg enthousiast, zoals je waarschijnlijk ook al wel weet van mij. Het zit in een normaal nagellakflesje en er zit 12 ml in. Het heeft een rozige kleur maar wanneer je het op de nagels doet is het eigenlijk gewoon transparant. Het brengt heel makkelijk op omdat het best wel dun is maar ik vind dit wel fijn. Het droogt ook ontzettend snel, binnen 2 minuten is het zeker wel droog. Zo ziet het eruit op mijn nagel:

Basecoat heeft eigenlijk verschillende functies en de belangrijkste is natuurlijk een basis leggen voor de nagellak. De nagel wordt namelijk gladder en zo krijg je een mooier resultaat. Ook zitten er meestal ingredienten in die ervoor zorgen dat de nagels verzorgd worden en dat mag ook wel want nagellak is best wel een agressief goedje. Wat ik ook vaak heb wanneer ik geen basecoat draag is dat mijn nagels gaan verkleuren. En het moet er natuurlijk ook voor zorgen dat de nagellak langer en beter blijft zitten. Maar dit is helaas bij mij niet het geval bij de Catrice Smooth Basecoat. De oppervlakte van mijn nagels worden wel veel gladder dus dat doet ie in ieder geval wel en het houdt verkleuring van mijn nagels ook tegen. Maar de voornaamste reden waarom ik een basecoat koop is dat ik graag wil dat mijn nagellak langer en beter blijft zitten en dat het niet heel snel gaat chippen. Wanneer ik de Catrice basecoat draag lijkt het wel alsof het laagje nagellak eroverheen maar niet wil drogen. En als het dan uiteindelijk gedroogd is laat mijn nagellak heel snel los. Het ziet eruit alsof er een plastic laagje over mijn nagels zit en ik kan het er bijna in zijn geheel eraf trekken, het lijkt wel alsof de nagellak gewoon niet echt droogt en dit is erg jammer.

Zoals je dus wel kan lezen ben ik niet erg tevreden. Het is natuurlijk ook een budgetmerk maar toch heeft Catrice vaak genoeg bewezen goed te zijn en naar mijn mening hoort de Catrice Smooth Basecoat hier niet bij. Na een dag kan ik de nagellak er wel weer afhalen omdat het gewoon niet goed blijft zitten. Toch ben ik erg benieuwd of jullie ervaring hebben met deze basecoat en of je deze mening met mij deelt. Laat het me even weten want misschien ligt het ook wel aan mijn techniek of aan mijn nagels? Mocht je toch nieuwsgierig zijn naar de Catrice Smooth Basecoat, deze kun je kopen bij o.a. de Kruidvat en kost rond de 3 Euro.

82 Comments on Review: Catrice Smoothing Basecoat

 1. Melanie
  7 oktober 2010 at 15:15 (12 jaar ago)

  Ik heb hem ook en ik ben er ook niet tevreden over. Mijn nagellak gaat er heel snel af. Zonder deze basecoat blijft mijn nagellak veel langer zitten!

 2. Eline
  7 oktober 2010 at 17:48 (12 jaar ago)

  Goe dom te weten!

 3. Shanna
  9 oktober 2010 at 00:47 (12 jaar ago)

  Ik heb dit ook met veel catrice basecoats! Nooit meer. :-S

 4. Judith
  30 november 2010 at 10:26 (11 jaar ago)

  Ik gebruik ook de catrice basecoat, en inderdaad, je kan de lak gwn weer van je nagels trekken…

 5. Silva
  30 november 2010 at 22:14 (11 jaar ago)

  Wat vreemd, ik heb dat helemaal niet!

 6. danielle
  3 april 2011 at 16:37 (11 jaar ago)

  oow, jammer. ik zoek een basecoat, die goedkoop maar toch goed is. en ik zag deze op internet, maar die blijkt dus niet zo goed. wie weet er een goeie basecoat, dat je gewoon in nederland kunt kopen voor een lage prijs ? $$ want ik heb dat echt nodig !

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 7. Shelby
  13 september 2011 at 18:45 (11 jaar ago)

  Ik gebruik al een tijdje de Catrice base-coat en heb der totaal geen last van. Ik vind dit echt een fijne base-coat!!