Nivea Oogmake-up reiniger versus Trekpleister Oogmake-up reiniger

Vanaf nu een brand new item op mijn blog namelijk een ‘ versus’ artikel. In deze artikelen ga ik twee beautyproducten die hetzelfde beloven maar wel met een groot prijsverschil, met elkaar vergelijken.Zijn producten van een bekend, duurder merk echt zo goed, of betaal je juist meer geld vanwege het merk? Ik zoek het allemaal voor je uit. Dit keer een battle tussen Nivea en Trekpleister oogmake-up reiniger.

Ik gebruik denk ik al minstens 3 jaar de Nivea Oogmake-up reiniger, op zich bevalt deze goed maar elke keer schrik ik toch weer een beetje van de prijs. Bijna vijf Euro voor een flesje van 125 ml vind ik niet mis. Het is ook eigenlijk een gewoonte geworden om in de winkel naar dit flesje te grijpen. Maar is deze echt zo goed of zijn er misschien betere of vergelijkbare reinigers? Daarom koch ik de Trekpleister Oogmake-up reiniger om dit te testen. Dit flesje kost rond de 1,20 Euro (voor 100 ml) en dit vind ik meteen een redelijke prijs voor een reiniger. Laten we ze snel met elkaar vergelijken!

De Nivea reiniger ruikt naar Nivea (de geur ken je vast en zeker) en de Trekpleister reiniger heeft bijna geen geur, op het etiket staat ook ongeparfumereerd. Ze beloven beide de ogen mild te reinigen en de Nivea reiniger verzorgd ook nog de wimpers, dus dat is alvast een plusje voor Nivea Als je gaat kijken naar de ingredienten heeft Nivea duidelijk meer toegevoegd, maar of dat per se positief is dat weet ik zo net nog niet. Maar wat misschien het meeste opvalt, en waar ik ook best een beetje om moest lachen is de volgende tekst op de Trekpleister reiniger: ‘ Let op dat de lotion niet in de ogen komt’. Het is toch echt bedoelt voor je ogen en het niet in je ogen krijgen lijkt me best een lastige klus. Maar ik snap natuurlijk ook wel dat je het niet uitgebreid in je ogen moet gaan zitten smeren, maar het blijft een gekke opmerking. Je begrijpt ik heb mijn ogen goed dicht gehouden tijdens het reinigen.

Ik heb beide oogmake-up reinigers om en om gebruikt om mijn make-up eraf te halen. Eerlijk, ik merk echt geen verschil tussen de beide reinigers. Ze halen allebei nauwkeurig je make-up eraf en ze geven je ogen een schoon gevoel. Wel krijg ik van beide een klein beetje prikkelende ogen, maar ik heb best wel last van gevoelige ogen dus dit is niet echt vreemd.

Conclusie: Beide doen dus wat ze moeten doen en dat is goed. Nivea zegt de wimpers ook te verzorgen, of dat echt zo is weet ik natuurlijk niet, maar ik neem het maar voor lief! Dus eigenlijk kan ik net zo goed in vervolg de Trekpleister reiniger kopen, maar er zit me toch iets niet helemaal lekker, namelijk de zin: ‘Let op dat de lotion niet in de ogen komt’. Het klinkt echt als een waarschuwing en wat als het wel gebeurt? Krijg ik dan dikke ogen, gaan ze prikken? Waarschijnlijk gebeurt er niet heel veel maar toch. Ik blijf dus voorlopig bij mijn Nivea, mocht jij nou een reiniger hebben die je heel fijn vindt, deel het in de comments met mij en anderen…

88 Comments on Nivea Oogmake-up reiniger versus Trekpleister Oogmake-up reiniger

 1. Lisa
  28 oktober 2010 at 18:23 (12 jaar ago)

  Bedankt voor de reviews 🙂 Zelf gebruik ik een van Lumene en een andere van Care 🙂

 2. janne
  28 oktober 2010 at 19:07 (12 jaar ago)

  Handig om te weten!! Want mijn remover is ook op en ik moet dus ook nieuwe kopen!! (ik gebruik nu eventjes die van mijn moeder)

 3. Lisanneleeft
  28 oktober 2010 at 19:28 (12 jaar ago)

  Alle reinigers waarmee je in je ogen drupt zijn irriterend 😛 zal bij die van de nivea net zo goed zijn 🙂