Review: Queen Helene Mud Pack Masque

Waarschijnlijk heb je al wel van Queen Helene gehoord, omdat het op meerdere blogs al voorbij is gekomen. Alweer een tijdje geleden kocht ik de ‘Queen Helene Mud Pack Masque’ bij shop Mumi. Ik heb ook gelezen dat je dit merk kunt kopen in Afro shops maar mocht je niet eentje in de buurt hebben is misschien online bestellen een goede optie voor je. Er zijn heel veel verschillende producten van dit merk zoals, Lotions, maskers, scrubs maar ook op haar verzorgings gebied zijn er veel verschillende producten te koop. Maar nu terug naar de Queen Helene Mud Pack Masque.

Het masker zit in een grote tube waar nu 33% bonus bij in zit, je krijgt meer waar voor je geld en dat is altijd fijn. Ik vind persoonlijk een tube heel fijn omdat dit super hygiënisch is. Verder is het een beetje een saaie verpakking maar het gaat me toch meer om het product zelf. Op de achterkant van de verpakking staat het volgende:

Mud Pack Masque is the original old-fashioned, time-tested earth facial treatment with imported natural English Clay that works wonders for your skin. It’s not only an effective pore cleanser, but also helps tighten loose, sagging skin on your face and neck and relaxes tired facial muscles to soften lines and wrinkles. Our Mud Pack Masque facial helps you look your best when you’re preparing to go out for an evening or helps you relax before going to bed. No matter when you use it, your complexion will have a clearer, smoother, more youthful looking appearance.

Er staat eigenlijk beschreven dat de Mud Pack Masque een orginele ouderwetse gezichtsbehandeling geeft die wonderen doet voor je huid. Het zorgt ervoor dat je poriën worden gereinigd en het zorgt er ook voor dat je huid strakker wordt en dat de gezichtsspieren gaan ontspannen. En voor mensen die last hebben van beginnende rimpeltjes, dit masker verzacht de lijntjes waardoor de rimpeltjes minder opvallen. Je kunt het goed gebruiken vooraf aan een avondje stappen maar voor het slapen gaan kan ook, want het helpt je ontspannen. Het zorgt ervoor dat je huid schoner, zachter en jonger lijkt. Zoals je al wel kunt lezen belooft het masker een mooie stralende huid, maar is dat ook zo? Ik testte het voor je uit.Het masker heeft een klei achtige kleur en ruikt naar ‘oma’s parfum’. Er zit echt een beetje een ouderwetse geur aan maar ik stoor me er totaal niet aan. Je kunt echt merken dat in het masker klei zit. Dit zie je aan de kleur maar merk je ook aan de structuur van het masker. Het is een stevige substantie die lekker dik is en het smeert goed uit. De bedoeling is dat je het masker ongeveer 15 minuten op je gezicht laat zitten. Na 5 minuten krijg je al een beetje zo’n trekkend gevoel. In het begin prikt het masker een beetje aan de zijkant van mijn neusvleugels, dit komt waarschijnlijk omdat ik daar grove poriën heb zitten. Na 15 minuten is het product helemaal opgedroogd en als je lacht dan ontstaan er van die lijntjes (je snapt vast wat ik bedoel). Dit masker doe ik altijd op voor dat ik ga douchen zodat ik het er makkelijk af kan spoelen met warm water. Onder de douche gaat dit makkelijker dan wanneer je het bijvoorbeeld met een washandje met wat warm water doet, dus dit is meteen een tip. Mijn huid voelt echt heel zacht aan, je kunt echt merken dat het masker heel diep reinigt. Ook mijn poriën vallen minder op en hier ben ik erg blij mee. Een nadeel is dat het mijn huid wel een beetje uitdroogt. Ik krijg een beetje een trekkerig gevoel erna, maar na wat dagcrème is dit gevoel alweer over. Ik weet niet of het aan het masker ligt of dat het ligt aan het eraf halen met warm water want hier krijg je vaak ook een beetje een trekkerig gevoel van. Voor de rest ben ik erg enthousiast!

Conclusie: De Queen Helene Mud Pack Masque is een erg fijne masker als jij je huid eend grondig wil reinigen. Het is niet een masker die je heel vaak moet gebruiken omdat het anders averechts gaat werken. De geur is prettig en het smeert makkelijk uit. Onder de douche kun je het er makkelijk afhalen en je houdt een zijdezacht huidje over. Ook een leuk detail is dat de producten van Queen Helene niet op dieren wordt getest en dat er ook geen dierlijke ingrediënten in zitten. Voor een tube waarin 226,8 gram in zit betaal je €7,99. Dit vind ik helemaal niet duur want je kunt erg lang doen met een tube en het is gewoon een heel goed en fijn masker!

77 Comments on Review: Queen Helene Mud Pack Masque

  1. Eline
    23 september 2010 at 13:01 (12 jaar ago)

    haha gave foto!

  2. Nathalie
    25 september 2010 at 12:19 (12 jaar ago)

    Ik heb deze masker ook en ik vind het een erg fijne masker, en idd leuke foto! 🙂