Ik heb de laatste tijd nogal wat producten die ik nog moet reviewen en de Essence ‘Show Your Feet’ is daar ook eentje van. In de zomer loop ik eigenlijk het liefst op blote voeten of in sandaaltjes. Het is dus echt nodig dat mijn voeten extra verzorging nodig hebben. Vaak heb ik heel erg last van droge voeten en dan krijg ik een wit achtige aanslag op mijn voeten, niet erg charmant! Maar deze voeten crème beloofd mooie zachte voeten, ideaal dus voor de zomer!

Op de verpakking staat dat de créme een rijke formule aan met verzorgingsproducten. Het zorgt ervoor dat de erg droge huid en beschadigingen weer glad worden. Ook zorgt het voor vernieuwing van de huidcellen. De créme trekt snel in de huid en laat geen plakkerige huid achter…

Ik ben dus erg benieuwd of deze crème van Essence inderdaad zorgt voor mooie gladde voeten. Het zit in een leuke roze tube, wat heel hygiënisch is. De crème is wit en heeft een zoete geur, wat ik wel heel lekker vind. Eigenlijk heb je maar een klein drupje nodig. Het is een hele gladde crème en dat zorgt ervoor dat het erg lekker uitsmeert. De voeten creme trekt heel snel in de huid, of mijn voeten zijn erg ‘dorstig’. Ik dacht dat ik paar dagen moest smeren en dat je dan pas resultaat zou zien. Niets is minder waar, ik heb meteen mooie gladde en egale voeten. Wel is het belangrijk dat je elke dag, het liefst s’avonds zodat je het goed kan laten intrekken, smeert. Zo hou je ook een goed resultaat! Mijn voeten plakken totaal niet en dat is fijn. Wel blijven mijn voeten een beetje vettig en daarom is het verstandig om niet meteen schoenen aan te trekken.

Mijn conclusie is weer dat ik een goed product heb gekocht, wat doet wat die beloofd. Ik word steeds enthousiaster over budget merken, zeker Essence en Catrice doen het erg goed tot nu toe. Deze ‘Show Your Feet’ creme zou je ook gerust op droge handen, ellebogen en knieën gebruiken en de tube kost rond de €2,- en kun je kopen bij de Kruidvat.