Maak je lichaam zomerproof met de volgende tips

Je huid heeft heel veel te verduren gehad in de afgelopen maanden, daarom wordt het tijd voor een opkikker. En met de volgende tips zie je er binnen no time weer helemaal zomerproof uit…

Scrubben:We beginnen bij een scrub, scrubben is namelijk erg goed voor de huid, het zorgt er voor dat de huidcellen zich gaan vernieuwen. Waarschijnlijk ziet je huid door de kou van de afgelopen maanden er dof uit en scrubben zorgt voor een mooie gezonde huid. Er zijn verschillende scrubs in de winkel zowel voor het lichaam als voor het gezicht. De scrub voor het gezicht is fijner van structuur en dat moet ook, want de huid op je gezicht is veel gevoeliger dan de rest van je lichaam. Voor het lichaam kun je kiezen voor wat zwaarder geschut, maar pas op bij de decollete, want ook hier is de huid dunner, dus gevoeliger. Er zijn veel verschillende scrubs in omloop in verschillende prijs categorieën. Ook kun je zelf heel makkelijk een scrub maken. Wil je weten hoe? Google is your best friend!

  1. scrubben
  2. Anti cellulite: Helaas hebben bijna elke vrouwen met dit fenomeen te maken, wat op zich een troost is, want je bent niet alleen met dit probleem. Cellulite is een verkleving en zwelling van de onderhuidse bindweefselstructuur, de structuur die onder de huid zit. Er staan heel veel middeltjes op de markt, wat niet zo gek is want het is één van de meest gevreesde kwaal voor vrouwen. Als je al cellulite hebt, bestaan er eigenlijk geen wondermiddeltjes die je in één keer superstrak maken. Maar je kunt de putjes zeker wel verminderen door bepaalde producten te gebruiken. Niet alleen de bestandsdelen zorgen voor het strakker maken van je huid, ook het smeren zorgt voor een betere bloedsomloop waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Naast alle middeltjes, kun je ook gaan voor een betere levenstijl, wat echt van grote invloed heeft. Minder koffie drinken, veel water drinken, veel bewegen en gezond eten zorgt voor een strakkere huid!cellulite
  3. Ontharen: Niemand wil met een behaarde lichaam rondlopen in de zomer, toch? Er zijn heel veel verschillende ontharings methodes van scheren tot harsen. Zelf ben ik echt een fan van het harsen omdat dit een mooi resultaat geeft en de haren blijven lang weg. Eerst dacht ik dat dit heel erg pijn zou doen, maar het valt best mee, en tja wie mooi wil zijn…Voordat je gaat ontharen is het handig om vooraf te scrubben, dit maakt het ontharen makkelijker omdat je haartjes meer recht op gaan staan. Als je gaat scheren zorg voor een goed scherp mesje dit maakt het scheren een stuk makkelijker en geeft een beter resultaat. Ook ik scheer me benen ook wel eens als ik geen tijd heb om mijn benen te harsen en wat ik erg goed vind werken is scheren met bodylotion. Dus niet onder de douche maar gewoon na het douchen. Ik krijg hier zelf hele zachte benen van, doordat bodylotion ook meteen een vochtinbrengende functie heeft. Er zijn eigenlijk talloze manieren om je lichaam te ontharen en kies er ééntje uit die goed bij je past!ontharen
  4. Zelfbruiner: Nog een lichaam alsof je de Friesche vlag sponsort? No worries, want er zijn genoeg middeltjes op de markt om je een mooie gezonde kleur te geven zonder dat je lichaam blootgesteld word aan te veel UV. Want inmiddels weten we dat onder de zonnebank, en te veel in de zon niet goed is voor je huid. Maar gelukkig hebben we de zogenaamde zelfbruiners waar je al heel ver mee komt. Zorg dat je voor je aan de slag gaat voor een goed gescrubde huid, dit zorgt voor een mooier reslultaat. Ook is het verstandig om je benen eerst te ontharen. Plekken waar je niet goed bij kan zoals bijvoorbeeld de knieholtes vraag een vriendin, moeder, zus etc om dit te doen. Als je een zelfbruiner gebruikt die je moet smeren, smeer dan eerst je handen in met vaseline dit voorkomt dat je handen oranje worden. Wanneer je voor het eerst aan de slag gaat kun je het beste de eerste keer de zelfbruiner mengen met wat bodylotion voor een mooi natuurlijk resultaat. Er bestaan ook bodylotions met zelfbruiners erin. Kijk sowieso in de winkel goed welke zelfbruiner past bij je natuurlijke huidskleur. Denk erom dat droge plekken zoals de knieen en ellebogen meer zelfbruiner opnemen, dus gebruik op deze plekken minder.zelfbruiner
  5. Mooie voeten: De zomer betekend natuurlijk ook open schoentjes, slippers, sandaaltjes, lopen op blote voeten. Je voeten hebben het al erg zwaar te verduren, dus af en toe verdienen ze gewoon wat extra aandacht! Neem een lekker voetenbadje met speciale bruisballen en laat je voeten lekker weken en ga daarna aan de slag met een puimsteen. Een puimsteen kun je gebruiken als je bijvoorbeeld last hebt van eelt. Smeer je voeten vaak in met een voetencréme, deze zorgt ervoor dat je voeten zacht blijven. Voor echte zachte voeten kun je, je voeten voor het slapen gaan insmeren met een dikke laag vaseline. Daarna sokken erover en s’ochtends heb je zijdezachte voeten. Last but not least…een nagellakje op de teennagels doet wonderen!voeten

Comments are closed.