Meisje met negen pruiken

Ik wou al heel lang het ‘meisje met negen pruiken’lezen en binnen één dag had ik dit mooie, aangrijpende boek uit.  Dit is de beschrijving van het boek:

Ik ben ziek, heb kanker en ga misschien dood. Maandag begint er een nieuw, onzeker leven voor mij. Vanaf maandag lig ik 54 weken aan het infuus. Dat is het enige zekere dat ik nog heb.’ In 2005 werd bij de toen 21-jarige Sophie van der Stap een ernstige vorm van kanker geconstateerd. Over de 54 weken waarin ze vocht voor haar leven, schreef ze het ontroerende boek Meisje met negen pruiken, dat een groot succes werd en dat ook in Duitsland een bestseller is.

Ik vond het een heel mooi aangrijpend verhaal. Ook een heel eerlijk boek, het lijkt bijna of je heel dichtbij bent, maar dat heeft natuurlijk ook mee te maken dat het een dagboek is. Het boek gaat over een zwaar onderwerp, maar ze schrijft ook over sommige gebeurtenissen met veel humor waardoor het onderwerp wat minder zwaar wordt. Ik raad het boek echt aan, omdat het een heel mooi en aangrijpend verhaal is. Het doet je beseffen dat kanker alle leeftijden kan treffen. Het boek is vol emotie geschreven en daardoor wordt je helemaal in het verhaal gezogen. Ik ga zeker ook het vervolg lezen: ‘Een blauwe vlinder zegt gedag’. Dit gaat over hoe ze haar leven na haar ziekte weer heeft opgepakt…

Afbeelding 016

Comments are closed.