Green is the new black: Een milieubewuste fashionista!

Steeds meer zijn we bezig met het milieu en als fashionista kun je ook meedragen aan een beter milieu. In het boek ‘Green is the new black’ staan allerlei tips om fashionable en milieubewust erbij te lopen ( dit boek heb ik helemaal uit Australië gekregen van yvon:D) Dit boek staat vol met leuke en groene tips en dit wil ik graag met jullie delen. Dit keer zo groen mogelijk wassen en de voordelen van Vintage:

Mijn eerste tips wat uit het boek komt zijn de tips om milieubewust te wassen. Want je kleding wordt vies en moet gewassen worden, hoe kun je dan zo groen mogelijk wassen?

  • Was op 30 graden, dit scheelt enorm en je was wordt net zo schoon
  • Gebruik geen droger maar hang het aan een lijntje (is ook beter voor je kleding)
  • Gebruik eco wasmiddelen, deze zijn minder schadelijk voor het milieu
  • Kleding wat handwas is was het met de hand dit is ook veel minder schadelijk

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen wat je kan doen voor een beter milieu. Gelukkig is Vintage tegenwoordig heel erg hip. Je hoeft natuurlijk niet compleet in vintage te gaan lopen maar combineer het met nieuwe items. Door tweedehands kleding te dragen spaar je ook het milieu want je bent toch aan het recyclen. Leuke online winkels voor vintage zijn:

Volgende keer nog meer tips uit het boek ‘Green is the new black’. Dus hou mijn blog in de gaten. Heb je nou ook leuke groene tip wat te maken heeft met lifestyle? Laat even een berichtje achter…

GreenIsTheNewBlack