Nieuw! Workshop make-up: Smokey eyes

makeup-how-to-do-klaar

Een nieuw item op mijn site: Workshop make-up. Elke maand ga ik een bepaalde make-up look uitwerken en uitleggen hoe je deze look zo goed mogelijk bij jezelf of bij een ander kan creëren. Ook zoek ik voor jullie de producten die het meest geschikt zijn voor de look!

Te beginnen bij de producten: 1) Een smudge kwast, met deze kwast kun je harde lijnen vervagen. 2)Een kleine kwast voor de ogen. 3) Een grote kwast voor de basis oog make-up. 4) Mascara van Rimmel, mijn persoonlijk favoriet en dan vooral de extra zwart variant 5) Zwarte zachte kohlpotlood van Rimmel. Doordat deze zo zacht is kun je het makkelijk vervagen wat bij smokey eyes heel belangrijk is. 6) Oogschaduw van M.A.C. Erg handig dat er verschillende kleuren in een doosje zitten, dit is goed te gebruiken wanneer je smokey eyes wilt maken. Natuurlijk kun je ook op zoek gaan naar een goedkopere versie. Het fijne van M.A.C make-up is, is de hoge pigment waardoor kleuren heel intens zijn. 7) Een lichte lipbalm, zo natuurlijk mogelijk. Deze is van de BodyShop die ik persoonlijk heel fijn vind. 8).Een blush van Rimmel, heel subtiel een kleurtje op je wangen. 9) Een fijne vloeibare foundation van M.A.C die mooi dekkend is. 10) Om je foundation mee af te werken een poeder van M.A.C op basis van mineralen. 11) Een grote zachte poederkwast om een zo natuurlijk mogelijke look te creëren. 12)Persoonlijk vind ik werken met een kwast voor je foundation erg prettig en het geeft me altijd een mooi naturel uiterlijk.

De meeste producten zijn natuurlijk te verkrijgen bij drogisterijen en parfumeries.

Hoe maak ik smokey eyes? Kies een lichte basis kleur voor je gehele oog (ooglid, arcadeboog en onder je wenkbrauw). Werk van binnen naar buiten. Wat ik persoonlijk altijd doe is een lichte kleur in mijn binnenste ooghoeken waardoor je ogen groter lijken. Daarna kies je voor een wat donkere kleur voor op je ooglid. Deze zet ik altijd midden op het ooglid aan. Daarna vervaag ik het van binnen naar buiten. Daarna pak ik een donkere kleur en die breng ik met een klein kwastje aan in mijn arcade boog. Daarna vervaag ik dit. Zet met een kohl potlood een lijn rond je ogen. Vervaag dit met een smudge kwast. Niet te voorzichtig want het mag flink vervaagd worden. Ten slotte doe ik veel mascara op mijn ogen waardoor je wimpers zo zwart mogelijk lijkt.

Hopelijk hebben jullie hier wat aan gehad. Mocht jezelf nou een tip of een tric hebben laat even een berichtje achter!