Leuke tips voor de herfst!

Al een aantal weken is de herfst begonnen en het is één van mijn favoriete seizoenen. De laatste paar dagen is het heerlijk zonnig en lijkt het af en toe meer op een mooie lentedag, toch zien de voorspellingen er voor komende week wat minder rooskleurig uit. De herfst gaat dus echt beginnen, inclusief harde wind en veel regen. Hoognodig tijd dus voor een artikel met daarin allerlei leuke tips voor de herfst, want hoe “overleef” je dit seizoen?

Maak je huis gezellig

Tijdens het najaar breng je veel meer tijd door in huis, wat uiteraard ook logisch is. Ik vind het heerlijk om lekker thuis te hangen maar dan moet mijn huis wel schoon, netjes en er gezellig uitzien. Dus heb je een tijdlang je huis/kamer verslonsd, pak je schoonmaak spullen maar uit de kast en ga een middagje lekker knallen. Doe je oude kloffie aan, zet de muziek op standje hard en gaan met die banaan! In een middag kun je heel veel doen en hoogstwaarschijnlijk is je huis/kamer na een middagje knallen een stuk schoner en opgeruimder. Wedden dat het meteen veel fijner voelt om in huis te zijn?

Maar het leukste gedeelte moet nog komen, ga aan de slag om je huis/kamer wat gezelliger te maken. Hoe? Breng een bezoekje aan een Action, Xenos, Blokker, Hema, V&D, kringloop etc. etc. en koop wat leuke spulletjes voor in huis. Vaak hoeft dit helemaal niet veel geld te kosten en kun je met een paar simpele accessoires je huis opleuken.

 • Koop bijvoorbeeld een mooie grote schaal en zet hier bijvoorbeeld kaarsen, potjes en vaasjes op.
 • Of koop een mooie grote vazen en zet hier een bos (nep)bloemen in. Tip: Bij de Xenos en Ikea kun je hele mooie nepbloemen kopen.
 • Koop een paar mooie kussenhoezen om de bank/bed een klein beetje op te leuken. Dit maakt de ruimte meteen een stuk warmer en is ook nog eens heel comfortabel.
 • Een lekkere dikke plaid op de bank leggen ziet er ook heel leuk uit en is daarnaast ook nog eens functioneel, op een koude avond kun je er heerlijk onderkruipen.
 • Koop een paar canvas doeken, verf en kwasten en leef je uit! Op sites zoals Pinterest kun je heel veel inspiratie vinden als je zoekt op ‘canvas inspiration DIY’. Voor deze DIY’s hoef je echt niet een pro te zijn in schilderen en kun je met behulp van tape en verf hele leuke dingen maken. Het leuke van dit is ook nog eens dat je het zelf maakt en dat het meteen weer een leuke activiteit is om te doen tijdens een regenachtige herfstdag.
 • Ook op Pinterest kun je veel inspiratie opdoen voor je interieur. Ook staan hier heel veel leuke en simpele DIY’s op. Binnenkort ga ik trouwens een leuke interieur DIY video opnemen dus hou mijn blog vooral in de gaten!

Wat trek je aan?

Een avondje bankhangen kan prima met een spijkerbroek aan maar het kan comfortabeler. Trek een heerlijke chillbroek, trui en warme sokken aan en nestel je op de bank. Hieronder heb ik wat leuke comfi kleding verzameld voor een avondje thuis.

1) H&M €24,95 2) Vero Moda €29,95 3) Topshop €44,- 4) Hunkemoller €19,99 5) Monsoon €28,- 6) Topshop €36,-

Lekkere snacks voor een avondje bankhangen

Bij een avondje cocoonen hoort lekker eten en drinken, tenminste dat vind ik. Hieronder wat simpele maar hele lekkere “recepten”…

Muffins met m&m’s

Wat heb je nodig? (zes grote muffins)

 • 250 gr. bloem 
 • 50 gr. roomboter
 • 2,5 theelepel bakpoeder 
 • 2 eieren 
 • 60 gr. suiker 
 • 1,5 deciliter melk 
 • Snufje zout
 • Chocolade m&m’s
 • Papieren vormpjes
Doe je oven alvast op 200 graden. Ik smelt eigenlijk altijd de boter in de magnetron zodat ik makkelijker de boel kan mixen. Voeg daarna alles bij de boter en mix dit tot een luchtige massa. Doe daarna de m&m’s erbij en het beslag is klaar om in de papieren vormpjes te doen. Vul de vormpjes tot 2/3 want ze gaan nog flink rijzen. Na 20 minuten zijn je muffins klaar om van te smullen!
Feta kaasbroodjes
Wat heb je nodig?
 • Een pakje bladerdeeg (de roomboter variant is het lekkerst!)
 • Feta kaas 
 • Een bosje Peterselie
 • (evt. een ei voor de finishing touch)
Doe je oven alvast op 200 graden. Zorg dat de bladerdeeg een klein beetje is ontdooid dus haal het pakje alvast uit de vriezer. Maak in een schaal een mengsel van feta kaas en peterselie en zorg dat het kaas in kleine brokjes wordt geprakt. Snij vervolgens de bladerdeeg plakken één keer diagonaal doormidden zodat je kleine driehoekjes krijgt. Vul de bladerdeeg met het feta kaas mengsel en zorg ook dat dichtbij de randjes wat vulling komt. Vervolgens maak je de broodjes dicht en het handigst is om hier een vork voor te gebruiken, zo krijg je ook meteen een leuk decoratief randje. Bestrijk eventueel de broodjes met een losgeklopt ei en schuif de broodjes in de oven voor zo’n 15-20 min in de oven. Het lekkerst is als de broodjes een klein beetje zijn afgekoeld voordat je ze opeet.

Mini pizza’s met pitabroodjes

Wat heb je nodig?

 • Een pak pitabroodjes
 • Tomatensaus (kan ook gewoon een pasta saus zijn in pot)
 • Beleg voor op de pizza (zoals kaas, ui, paprika, tonijn, salami, champignons etc.)
Zet de oven alvast op 180 graden. Snij de pita broodjes dwars doormidden, zodat je twee pizza bodems krijgt. Smeer de broodjes in met wat tomatensaus en beleg ze met allerlei lekkers zoals: kaas, ui, paprika, tonijn, salami, champignons etc. Leg de pizza’s op een bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten, smullen maar!

Nacho’s met kaas, rode uit en crème fraische 

Wat heb je nodig?

 • 2 tomaten
 • 1 zak tortilla chips (naturel)
 • 125 ml creme fraische 
 • 1 rode ui
 • 100 gram geraspte kaas
 • (evt. 1 bakje verse koriander)
Verwarm je oven voor op 200 graden. Snij de tomaten in kleine blokjes en snij de ui in fijne ringen. Verdeel de chips in een ingevette ovenschaal. Hier overheen doe je de creme fraische, tomaten blokjes en ui. Vervolgens nog wat geraspte kaas en plaats de schaal voor 5-10 minuten in de oven. Wanneer het klaar is kun je evt. nog wat verse koriander erover doen, eetse!

 

Leuke film & serie tips

Je huis is netjes en gezellig, je hebt je meest comfortabele kleding aan getrokken, op tafel staat van alles en nog wat aan lekkers en nu ga je niet voor je uitstaren maar zet je natuurlijk een leuke serie of film op. Hieronder wat leuke tips (veel van deze tips hebben jullie ongetwijfeld al voorbij zien komen, sorry!)..

 • Keeping Up With The Kardashians (tweede helft van seizoen 8 is begonnen)
 • Hart of Dixie (nieuwe seizoen net weer begonnen)
 • Orange is the new black (seizoen 1)
 • Modern Family
 • Teen mom 3 (seizoen 1)
 • Erin Brockovich (film)
 • Safe Haven (film)
 • The Bling Ring (film)
 • Now is good (film)
 • Like Crazy (film)
 • We’re the Millers (film)
 • The Lifeguard (film)

Met deze tips is het vast niet meer zo moeilijk zijn om lekker te genieten van het najaar, enjoy!

80 Comments on Leuke tips voor de herfst!

 1. charile
  25 oktober 2013 at 11:12 (9 jaar ago)

  Wat een leuk artikel!

 2. Michelle
  25 oktober 2013 at 11:22 (9 jaar ago)

  Super leuk artikel! De muffins met M&M’s ga ik zeker eens proberen!

 3. Marissa
  25 oktober 2013 at 11:24 (9 jaar ago)

  Gaaf artikel, hier heb ik zeker iets aan. X

 4. Marloes
  25 oktober 2013 at 13:48 (9 jaar ago)

  Wat een fijn artikel!

 5. Robin
  25 oktober 2013 at 14:29 (9 jaar ago)

  Leuk artikel 😀

 6. Kimberly
  25 oktober 2013 at 15:51 (9 jaar ago)

  Die onesie is zooo tof! Zo leuk 😀

 7. Nikki
  25 oktober 2013 at 16:14 (9 jaar ago)

  Ik werd al depressief toen ik hoorde dat het weer vanaf maandag echt om gaat slaan. Gisteren liep ik nog zonder jas buiten te genieten van het weer. En die mm muffins zien er heerlijk uit!

 8. femketje
  25 oktober 2013 at 18:57 (9 jaar ago)

  leuk artikel 😀

 9. Anne Solveig
  25 oktober 2013 at 20:34 (9 jaar ago)

  Super leuke tips!

 10. Isabel
  26 oktober 2013 at 19:10 (9 jaar ago)

  Leuke tips! Loveee onesies.