4 Slimme manieren om je huis te verduurzamen

4 Slimme manieren om je huis te verduurzamen

Steeds meer mensen, waaronder ook ik, zijn meer bezig om zo milieubewust mogelijk te leven. Zo neem ik zelf altijd een tas mee wanneer ik boodschappen ga doen, probeer ik afval zoveel mogelijk te scheiden, maken we gebruik van zonnepanelen en koop ik tegenwoordig veel bewuster om verspilling te voorkomen. Ook je huis kun je redelijk eenvoudig verduurzamen en vaak is dit niet alleen beter voor ons planeet, ook je portemonnee wordt er blij van! Hieronder deel ik een aantal tips voor het verduurzamen van je huis. 

Investeer in dubbel glas

Eén van de meest effectieve manieren om energie te besparen in huis is door te investeren in dubbel glas. Dubbel glas heeft als eigenschap om warmte beter vast te houden en voorkomt dat kou van buiten naar binnen komt. Hierdoor hoef je uiteindelijk minder te stoken in de winter en in de zomer blijft je huis een stuk koeler. Het plaatsen van dubbel glas is een flinke investering, echter door de besparing op je energierekening, kan het wel uit!

Ben je benieuwd naar de dubbel glas prijs, informeer dan bij een betrouwbare aanbieder zoals glasgigant.nl. Dit bedrijf biedt hoogwaardig dubbel glas tegen betaalbare prijzen aan en staat bekend om zijn goede service. Wanneer je investeert in dubbel glas, investeer je niet alleen in je huis maar uiteindelijk ook in de toekomst van onze planeet. 

Kies voor energiezuinige verlichting

Een hele simpele manier om je huis te verduurzamen is gebruik te maken van energiezuinige verlichting, zoals LED-lampen. LED-lampen verbruiken een stuk minder energie dan traditionele gloei- of halogeenlampen en gaan ook nog eens veel langer mee. LED-verlichting is een stukje prijziger, echter gaan de lampen de een stuk langer mee en verbruiken ze minder energie dus uiteindelijk is het de investering waard.

Zorg voor een goede isolatie

Net als dubbel glas, kan het ook slim zijn om te kijken hoe het zit met de rest van de isolatie van je huis. Een goed geïsoleerd huis verbruikt immers minder energie. Wanneer de muren, vloeren en daken goed geïsoleerd zijn heb je minder warmteverlies en in de zomer blijft je huis koeler. Hierdoor hoef je minder te stoken in de winter en in de zomer hoef je weer minder te koelen. 

Ga bewust om met waterverbruik

Het verminderen van waterverbruik in huis is ook zeker een andere belangrijke stap naar een duurzamere levensstijl. Zo bestaan er waterbesparende douchekoppen die je eenvoudig kunt installeren. Maar wees ook bewust van je waterverbruik, laat bijvoorbeeld niet de kraan stromen tijdens het tandenpoetsen, douche niet langer dan 5 minuten en vang regenwater op om de tuin mee te besproeien. 

Wist je dat er ook veel subsidies beschikbaar zijn voor het verduurzamen van je huis? Het kan erg slim zien om online naar te mogelijkheden te informeren. Uiteindelijk is het verduurzamen van je huis niet alleen goed voor het milieu, ook je eigen portemonnee wordt er een stuk beter van!